«Φακντ απ»: Η κριτικής της παράστασης που πρωταγωνιστούν Λιάντου – Παπανδρέου
Τηλεόραση

«Φακντ απ»: Η κριτικής της παράστασης που πρωταγωνιστούν Λιάντου – Παπανδρέου

«Φακντ απ»: Η κριτικής της παράστασης που πρωταγωνιστούν Λιάντου – Παπανδρέου

Όσα πρέπει να ξέρετε για το νέο θεατρικό έργο του Τάσου Ιορδανίδη

Ο Τάσος Ιορδανίδης αποπειράται να μπει στο μυαλό της Gen Z, της απόλυτης γενιάς του «τώρα» και να «συνομιλήσει» μαζί της μέσα από το νέο του θεατρικό έργο με τίτλο «Φακντ-απ».

Το monopoli.gr βρέθηκε στην πρόβα και πήρε μια μικρή αλλά γεμάτη γεύση από όσα θα δούμε στο Θέατρο Άλφα-Ληναίος-Φωτίου.

Πόσο στ’ αλήθεια γνωρίζουμε την Gen Z;

Και πόσο ακούμε και κυρίως καταλαβαίνουμε τις αγωνίες της σήμερα; Διεθνείς έρευνες μιλούν συχνά για μια γενιά που γαλουχήθηκε μέσα στο άγχος, ενώ κατηγορείται πως μπερδεύει τον ψηφιακό κόσμο από τον πραγματικό, είναι επιφανειακή, μονίμως απαθής και συναισθηματικά «ανάπηρη» και δυσκολεύεται να βρει την ταυτότητά της μέσα στα «κουτάκια» αυτού του κόσμου. Eίναι όμως μια γενιά που παλεύει να αποτινάξει τα στερεότυπα που οι προηγούμενες γενιές της επέβαλαν με το ζόρι, και που νιώθει να την πνίγουν, ενώ δεν την απασχολεί να φαίνεται ατσαλάκωτη, κυνηγώντας την τελειότητα. Το σίγουρο είναι ότι παραμένει για πολλούς αινιγματική.

Πάντα είναι δύσκολο μια γενιά να προσπαθήσει να κατανοήσει τόσο τους προκατόχους της όσο κι εκείνες που έπονται. Γιατί ο κόσμος μας είναι ρευστός και τα γεγονότα τόσα πολλά που διαδέχονται το ένα τ’ άλλο με τέτοιους γρήγορους ρυθμούς που πολλές φορές όσο κι αν το θες απλά δεν μπορείς να το κάνεις. Αξίζει όμως σίγουρα να παρατηρήσουμε σήμερα αυτή τη νέα και απόλυτη γενιά του «τώρα» που ακόμη ψάχνει να ανακαλύψει τον εαυτό της μέσα στο απόλυτο χάος. Ας αφουγκραστούμε τις ανησυχίες της, τους προβληματισμούς της, τους φόβους της και τα ερωτηματικά της, χωρίς να ψάχνουμε σε αυτή όλα όσα στα οποία εμείς αποτύχαμε και χωρίς να βλέπουμε σε αυτή όλα όσα φοβόμαστε πως θα έρθουν.

Ένας διαλογος με τη Gen Z

Με την επιθυμία να ανοίξει έναν διάλογο με αυτή τη γενιά, ο Τάσος Ιορδανίδης, έγραψε το νέο του θεατρικό έργο. «Με ορμή», όπως λέει και ο ίδιος, μπήκαν στη ζωή του οι δύο ήρωές του και εκπρόσωποι της Gen Z, θέλοντας να του συστήσουν τον δικό τους μοναδικό τρόπο επικοινωνίας σε μια «φακντ-απ» φάση της ζωής τους. Εκείνος με τη σειρά του αφουγκράστηκε τις ανησυχίες των σύγχρονων αυτών εφήβων και έστησε μια ολοκαίνουρια παράσταση που αφορά το εδώ και το τώρα. Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Θάλεια Ματίκα.

Διαβάστε περισσότερα στο monopoli.gr.

Δείτε επίσης

Τάσος Ιορδανίδης: Η χιουμοριστική απάντηση που έδωσε για τα νούμερα – «Το πρωί που ξυπνάω…»