Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας
Τηλεόραση

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στο κέντρο της Αθήνας

Σε εορταστικό κλίμα η πόλη

Το σύνθημα για την έναρξη της εορταστικής περιόδου δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 23 Νοεμβρίου με μια μεγάλη εκδήλωση που διοργανώθηκε με αφορμή τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα.

Λίγο μετά τις 18.00 το απόγευμα, το εντυπωσιακό έλατο, ύψους 17 μέτρων, που και φέτος μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα από το Καρπενήσι, φωτίστηκε, σηματοδοτώντας το ξεκίνημα της επίσημης φωταγώγησης της πόλης και γεμίζοντας από άκρη σε άκρη την Αθήνα με φως και χριστουγεννιάτικη λάμψη. Συνολικά 24.000 φωτάκια τύπου led, αποκάλυψε τα πανέμορφα στολίδια και τις εκατοντάδες μπάλες που στολίζουν το δέντρο.

Το δέντρο φωταγώγησε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ενώ στη συνέχεια, δόθηκε μια ξεχωριστή συναυλία. Στη μεγάλη μουσική σκηνή που είχε στηθεί στο κέντρο της πλατείας, ανέβηκαν οι ερμηνευτές Δώρος Δημοσθένους και Πέννυ Μπαλτατζή που σε μια μοναδική σύμπραξη με την Athens Big Band, παρουσίασαν διασκευές αγαπημένων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών.

Οικοδεσπότες της πρώτης εορταστικής βραδιάς των Χριστουγέννων ήταν το τηλεοπτικό δίδυμο, Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάσης Αναγνωστόπουλος.

Δείτε τις φωτογραφίες από το κέντρο της Αθήνας