Live Update – Ρόδος: Στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχείων η φωτιά – Εκκενώσεις δια θαλάσσης
Τηλεόραση

Live Update – Ρόδος: Στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχείων η φωτιά – Εκκενώσεις δια θαλάσσης

Live Update – Ρόδος: Στις εγκαταστάσεις τριών ξενοδοχείων η φωτιά – Εκκενώσεις δια θαλάσσης

Ισχυροί άνεμοι πνέουν στην περιοχή

Ορμητική είναι η πορεία της φωτιάς στη Ρόδο που έχει αφήσει παντού πίσω της στάχτη και αποκαΐδια.

Το μέτωπο φωτιάς στα Λάερμα Ρόδου αναζωπυρώθηκε, έχει περάσει τον κεντρικό δρόμο και μετακινείται προς τον οικισμό Λάρδος.

Το 112 έστειλε εντολή εκκένωσης στα χωριά Λάρδος και Πυλώνα.

Όσοι απομακρύνονται μπορούν να μεταφερθούν στην κωμόπολη Αρχάγγελος, σε χώρους όπως το ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, που έχει διαθέσει η εν λόγω κοινότητα.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτελούν υπεράνθρωπες προσπάθειες καθώς αυτή την ώρα οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Update

Σύμφωνα με έκτακτη ενημέρωση του Forecast Weather Greece, πυροσβέστες εγκλωβίστηκαν μέσα σε μοναστήρι.

«Εγκλωβισμένοι οι πυροσβέστες στην Υψεμένη μέσα στο μοναστήρι, μαζί με τον διοικητή της Πυροσβεστικής στη Ρόδο» αναφέρεται στην ανάρτηση.

Update

Με νέο μήνυμα του 112 δόθηκε εντολή εκκένωσης της κοινότητας Ασκληπιειού και της περιοχής Κιοταρίου προς την περιοχή Γεννάδι.

Update

Στη Μονή Υψενής εγκλωβίστηκαν νωρίτερα πυροσβέστες, μεταξύ τους και ο διοικητής της Πυροσβεστικής, καθώς οι καλόγριες της Μονής δεν ήθελαν να την εγκαταλείψουν. Ωστόσο, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πυροσβέστες και οι καλόγριες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν και είναι καλά στην υγεία τους.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, γίνεται η εκκένωση δύο ξενοδοχείων, του Lindian Village και Rodos Village στο Κιοτάρι. Στα ξενοδοχεία βρίσκονται πάνω από 30 λεωφορεία ώστε να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλέστερη περιοχή και σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema, πάνω από 1.000 άτομα έχουν απεγκλωβίσει τρία πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος και ένα ναυαγοσωστικό καθώς και πάνω από 20 ιδιωτικά σκάφη, σε Κιοτάρι και Λάρδος.

Τρεις ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται στην περιοχή Κιοτάρι της νότιας Ρόδου έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά, που εξακολουθεί να καίει στο νησί.

Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά.