Φωτιά – Βασίλης Κικίλιας: «Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Καπαρέλλι» – «Προσοχή στην αυριανή μέρα»
Τηλεόραση

Φωτιά – Βασίλης Κικίλιας: «Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Καπαρέλλι» – «Προσοχή στην αυριανή μέρα»

Φωτιά – Βασίλης Κικίλιας: «Σύλληψη δύο ημεδαπών στο Καπαρέλλι» – «Προσοχή στην αυριανή μέρα»

Οι δηλώσεις του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας

Μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, την σκυτάλη πήρε ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας με αφορμή τις φωτιές.

Όπως ανέφερε, έχουν γίνει ήδη δύο συλλήψεις στη Βοιωτία και συνεχίζονται και οι έρευνες για το πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά σε πολλές περιοχές.

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στις αποζημιώσεις των κατοίκων αλλά και έκανε σαφές πώς η Τρίτη (18/7) θα είναι μια αρκετά δύσκολη μέρα λόγω καιρικών συνθηκών.

«Σήμερα είτε από αμέλεια, είτε από εγκληματική αμέλεια, είτε από εμπρησμό είχαμε 81 δασικές πυρκαγιές. Οι τέσσερις σοβαρότατες εκδηλώθηκαν σε ανατολική Αττική, Λουτράκι και Δερβενοχώρια. Στις παραπάνω περιοχές επιχείρησαν συνολικά 544 πυροσβέστες και 198 υδροφόρα πυροσβεστικά οχήματα.

Από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 23 αεορσκάφη και 18 ελικόπτερα. Ενώ σε πολλές περιοχές θα δουλέψουν όλο το βράδυ χωματουργικά της περιφέρειας και των ενόπλων δυνάμεων.

Όπως δήλωσα τις τελευταίες μέρες, η κλιματική κρίση είναι εδώ. Πυρκαγιές είχαμε, έχουμε και δυστυχώς θα έχουμε. Ο κρατικός μηχανισμός πρέπει και κάνει το καλύτερο δυνατό. Κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό.

Οι πολίτες που επλήγησαν οι κατοικίες από την πυρκαγιά, μπορούν να φιλοξενηθούν άμεσα από ξενοδοχεία της περιοχής.

Για όποιες ζημιές έχουν προκύψει ή έχουν προκύψει, η καταγραφή θα είναι άμεση και η αποζημίωση με τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

Πριν από λίγο ανακριτικοί υπάλληλοι ολοκλήρωσαν την διαδικασία αυτόφωρης σύλληψης δύο ημεδαπών που θερμές εργασίες στο Καπαρέλλι Βοιωτίας.

Θέλω να απευθύνω έκκληση για τεράστια προσοχή την αυριανή μέρα που θα είναι δύσκολη με ακραία καιρικά φαινόμενα».