Update – Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος – Ύποπτος με μπιτόνι βενζίνης στον Μαλώνα
Τηλεόραση

Update – Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος – Ύποπτος με μπιτόνι βενζίνης στον Μαλώνα

Update – Σε πύρινο κλοιό η Ρόδος – Ύποπτος με μπιτόνι βενζίνης στον Μαλώνα

Η μάχη με τις φλόγες συνεχίζεται

Σε Ρόδο και Κέρκυρα εξελίσσονται τα σοβαρότερα μέτωπα πυρκαγιών με την κατάσταση να κρίνεται δραματική.

Οι ισχυροί άνεμοι είναι εμπόδιο στις προσπάθειες των πυροσβεστών που δίνουν μάχη με τον χρόνο για να περιορίσουν τις φλόγες.

Στην Κέρκυρα υπό εκκένωση είναι ο οικισμός Ημερολιά. Οι πολίτες κλήθηκαν να εκκενώσουν προς το λιμάνι της Κασσιόπης καθώς η φωτιά έχει πλησιάσει επικίνδυνα την περιοχή.

Η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους, τόσο προς το χωριό Λούτσες, όπου εστάλη και μήνυμα εκκένωσης πριν από τρεις ώρες, όσο και προς την Κασσιόπη της Κέρκυρας.

Στον οικισμό Λούτσες στην Κέρκυρα οι φλόγες έφτασαν στις αυλές των σπιτιών, όπως μπορείτε να δείτε από το συγκλονιστικό βίντεο του OPEN TV.

Νωρίτερα, μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής Σύκι προκειμένου να εκκενώσουν την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το λιμάνι της Κασσιόπης.

Με νέο μήνυμα δόθηκε εντολή στους κατοίκους για εκκένωση των περιοχών Καλαμάκι και Απραός.

Στη Ρόδο, οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς  και όλα δείχνουν ότι το νησί θα περάσει δύσκολη νύχτα.

Η μεγάλη αναζωπύρωση των τελευταίων ωρών εντοπίζεται στην περιοχή Βατί όπου δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής προσπαθούν αποτρέψουν την πυρκαγιά από το να μπει στο χωριό. Πριν λίγη ώρα μήνυμα του 112 κάλεσε του κατοίκους του οικισμού Βατί να εκκενώσουν άμεσα προς τη Λίνδο λόγω της πυρκαγιάς.

UPDATE

Μεγάλη η αναζωπύρωση στο Γεννάδι με τις φλόγες να βρίσκονται ανάμεσα στα σπίτια και να τυλίγουν το χωριό και από δεύτερη κατεύθυνση. Το νέο μέτωπο έχει μεγάλη δυναμική προς τα ανατολικά.

UPDATE

Έναν ύποπτο άνδρα που κρατούσε μπιτόνι βενζίνης εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής του Αγίου Γεωργίου στη Μαλώνα Ρόδου, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες για όγδοη ημέρα.