Φωτιές – Πυροσβεστική: Βοήθεια από το εξωτερικό – 5 περιοχές επικίνδυνες την Πέμπτη
Τηλεόραση

Φωτιές – Πυροσβεστική: Βοήθεια από το εξωτερικό – 5 περιοχές επικίνδυνες την Πέμπτη

Φωτιές – Πυροσβεστική: Βοήθεια από το εξωτερικό – 5 περιοχές επικίνδυνες την Πέμπτη

Τι αναφέρει η νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική;

Σε έκτακτη ενημέρωση για τις φωτιές προχώρησε η Πυροσβεστική διά στόματος του εκπροσώπου της, Γιάννη Αρτοποιού.

Όπως ανέφερε, η χώρα μας υπέβαλε αίτημα βοήθειας προς τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων που θα διαθέτουν και πυροσβεστικά οχήματα. Στο αίτημά της Ελλάδας ανταποκρίθηκαν η Ρουμανία, η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 40 πυροσβέστες, 5 υδροφόρα οχήματα και ακόμη 10 πυροσβέστες με 5 πυροσβεστικά οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας αύριο. Η Σλοβακία, η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 31 πυροσβέστες και 15 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας την Παρασκευή. Η Πολωνία η οποία θα διαθέσει πεζοπόρα τμήματα με 149 πυροσβέστες και 49 υδροφόρα οχήματα που θα φτάσουν στη χώρα μας και αυτοί την Παρασκευή.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες έχουν έρθει στη χώρα μας επίσης μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ιταλία και Γαλλία.

Αναφορικά με τις πυρκαγιές ο κ. Αρτοποιός τόνισε ότι στην πυρκαγιά που έχει εξελιχθεί στη Δυτική Αττική και ξεκίνησε τη Δευτέρα από τα Δερβενοχώρια επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 9 αεροσκάφη και 11 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για τον συντονισμό τους.

Επίσης στην ευρύτερη περιοχή του Λουτρακίου επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος 3 αεροσκάφη, 2 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για το συντονισμό.

Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στη Ρόδο εξελίσσεται πλέον στο κέντρο του νησιού. Για αυτό το λόγο εκδόθηκε μήνυμα από το 112 προκειμένου να εκκενωθούν οι οικισμοί Ελεούσα, Σάλακος και Διμυλιά. Εκεί επιχειρούν 103 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 28 οχήματα ενώ από αέρος επιχειρούν 3 αεροσκάφη, 4 ελικόπτερα.

Όπως είπε, πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αναμένεται αύριο Πέμπτη σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία και Αργολίδα. «Οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες. Όλες οι δυνάμεις πολιτικής προστασίας σε συνεργασία με τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον περιορισμό των πυρκαγιών. Είναι απαραίτητη η προσοχή όλων μας», σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.