Γιάννα Τερζή: «Μόλις πήγε να γίνει σοβαρή η επαφή μου με τη νύχτα, “πνίγηκα”»
Τηλεόραση

Γιάννα Τερζή: «Μόλις πήγε να γίνει σοβαρή η επαφή μου με τη νύχτα, “πνίγηκα”»

Γιάννα Τερζή: «Μόλις πήγε να γίνει σοβαρή η επαφή μου με τη νύχτα, “πνίγηκα”»

Η Γιάννα Τερζή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον

Η Γιάννα Τερζή βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Πρωίαν σε είδον και μίλησε για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, την καριέρα της στο τραγούδι και τη συμμετοχή της Eurovision.

Αναφερόμενη στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε, είπε:

«Έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια από την επέμβαση που έκανα στο νωτιαίο μυελό. Ήταν πολύ σοβαρό, ήταν την περίοδο του κορονοιού, δεν είχα σκοπό να το μοιραστώ γιατί ήταν δύσκολο για τον κόσμο εκείνη τη περίοδο αλλά και για εμένα για πω τι έχει γίνει. Ήταν και σπάνιο αυτό που μου συνέβη.

Το έμαθα τυχαία, άρχισε να πονάει η μέση μου από ένα λουμπάγκο και όταν έκανα μαγνητική φάνηκε ένας όγκος όχι κάτι κακό και μεταστατικό απαραίτητα. Πανικοβλήθηκα παρά πολύ γιατί κατάλαβα ότι μετά από μια τέτοια επέμβαση δεν βγαίνεις όπως ήσουν πριν ότι και να γίνει. Μέχρι να φτάσω στον κατάλληλο γιατρό πέρασα μια ολόκληρη έρευνα γιατί όταν έχεις μια σπάνια περίπτωση πρέπει να βρεις αυτόν τον ένα γιατρό που χειρουργεί αυτές τις περιπτώσεις.

Ήμουν τρεις βδομάδες στην κλινική και μετά φεύγεις από εκεί με αμαξίδιο. Τους πρώτους μήνες μου δημιούργησε θέμα από τη μέση και κάτω, δεν υπήρχε στατικότητα ήταν σαν μην είχα σώμα από τη μέση και κάτω».

Οι ελλείψεις που έχει η πολιτεία στο θέμα της αναπηρίας με έκαναν να μην βγαίνω από το σπίτι μου, παίζει ρόλο ακόμα και το εκατοστό του λάθους σε ένα πεζοδρόμιο. Ο σεβασμός σε αυτή τη φάση είναι ελλιπής, όμως μαθαίνετε είναι θέμα παιδείας. Προετοιμαζόμουν για τη ζωή στο αμαξίδιο, έλεγα στον εαυτό μου, ”Γιάννα αυτό σου έχει συμβεί, δεν ξέρουμε πως θα βγεις από την επέμβαση, κανόνισε την πορεία σου”. Ευτυχώς σηκώθηκα και περπάτησα».

«Μόλις πήγε να γίνει σοβαρή η επαφή μου με τη νύχτα, “πνίγηκα”»

Για την καριέρα της στο τραγούδι και τη Eurovision, ανέφερε:

«Ήμουν 9 χρόνια στην Αμερική, είναι πολλά για την καριέρα μου. Η μισή μου ζωή νιώθω ότι είναι στην Αμερική. Μόλις πήγε να γίνει σοβαρή η επαφή μου με τη νύχτα, “πνίγηκα”. Δεν μου ταιριάζει η νοοτροπία αυτή. Η νύχτα έχει το κόστος, το οποίο εγώ δεν ήμουν διατεθειμένη να το πληρώνω καθημερινά μέχρι την ηλικία του πατέρα μου.  Όχι μόνο η νοοτροπία αλλά και το ξενύχτι αισθανόμουν από όλο αυτό λίγο εξωγήινη. Δεν το κρίνω μεγάλωσα σε ένα σπίτι που ήταν στη νύχτα. Γύρισα στην Ελλάδα το 2017 και το 2018 πήγα στη Eurovision».

«Με το τραγούδι Oniro mou που εκπροσώπησα την Ελλάδα στη Eurovision, το κοινό μας πέρασε, οι κριτικές επιτροπές όχι. Πρέπει να πούμε ότι το τραγούδι έφτασε εκεί μισό. Από την διοργάνωση μου αφαιρούσαν συνέχεια όργανα από την σύνθεση. Γιατί σύμφωνα με τους κανονισμούς δεν έπρεπε να υπάρχουν αυτά τα όργανα μέσα στο τραγούδι, ήταν κάποια όργανα που έμοιαζαν με φωνές. Η σκηνική παρουσία ήταν ελλιπής γιατί δεν είχε σκηνοθετική στήριξη. Έπρεπε να γίνει καλύτερη προσπάθεια σκηνικά αλλά υπήρξε συγκεκριμένο budget το οποίο δεν είχε στα σχέδια της η εταιρεία παραγωγής. Όταν είδα την σκηνή άδεια και μόνο τα φώτα κατάλαβα ότι δεν θα είχαμε τίποτα από αυτά που είχαμε ζητήσει».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Γιάννα Τερζή: «Ο μπαμπάς μου είναι καλά, με τα προβλήματα των 75»