Γιάννης Κότσιρας: «Όποιο τραγούδι μου και να ακούσουν οι γιοί μου, δεν θα ντρέπομαι»
Τηλεόραση

Γιάννης Κότσιρας: «Όποιο τραγούδι μου και να ακούσουν οι γιοί μου, δεν θα ντρέπομαι»

Γιάννης Κότσιρας: «Όποιο τραγούδι μου και να ακούσουν οι γιοί μου, δεν θα ντρέπομαι»

«Δεν νιώθω πιο ήσυχος που έχω αγόρια, αντιθέτως είναι τεράστια η ευθύνη να τα μάθεις πώς να δρουν σε αυτή την περίεργη κοινωνία»

Ο Γιάννης Κότσιρας μίλησε στο Νίκο Συρίγο και το Χαμογέλα και πάλι για τον νέο του δίσκο, τα παιδιά του, τις γυναικοκτονίες, τα Τέμπη, τους πολιτικούς.

Για την καριέρα του ανέφερε πως «δεν έχω άγχος αν η νέα μου δουλειά , θα κάνει επιτυχία, έχω κάνει αρκετές, δεν μου λείπει άλλη μία. Το μόνο που με εν διαφέρει είναι να ακουστεί.

Το εύπεπτο στην μουσική υπήρχε πάντα. Απλά τα τελευταία χρόνια όμως έχει χαθεί το πιο σκεπτόμενο. Σε αυτή την εποχή  που υπάρχουν τεράστια κοινωνικά θέματα και προβλήματα πολιτισμού, είναι σημαντικό να γίνονται τέτοιες δουλειές για να υπάρχει αντίβαρο. Όλα χρειάζονται. Το να μαλώνουμε για το ποιος έγραψε το “τα τα τα»” είναι μια υπερβολή και μια ακρότητα. Ας μην είμαστε επιθετικοί με ανθρώπους που μπορεί να έχουν προβλήματα. Ας είμαστε λίγο πιο πράοι. Κάποια στιγμή έκανα μια πλάκα σχετικά με την δήλωση της Εύης Δρούτσα αλλά δεν μπήκα σε κανένα παιχνίδι».

Φυσικά και έχω ακούσει τραπ. Δεν είναι το μοναδικό είδος που μιλάει για άσχημα πράγματα. Όταν ένα παιδί κάθεται και ακούει μονίμως τον εξευτελισμό της γυναίκας, που τον παρουσιάζουν ως κάτι φυσιολογικό, γίνεται συνείδηση και μετά από κάποια χρόνια αναρωτιόμαστε γιατί μετά σκοτώνουν μία κοπέλα έξω από ένα ΑΤ με τους αστυνομικούς να αράζουν.

Είναι σοκαριστικό αυτό που έγινε με την Κυριακή, αναμενόμενο από την άλλη γιατί όλοι ξέρουμε σε ποια κοινωνία ζούμε και πώς λειτουργεί η Αστυνομία. Αν ένας πολιτικός έπαιρνε και έλεγε ότι ο Ρουβικώνας ετοιμάζεται να του πετάξει τρικάκια, θα έτρεχαν όλοι να τους πλακώσουν στο ξύλο. Η Κυριακή φώναζε αλλά δεν πήγε κανένας αστυνομικός.

Δεν νιώθω πιο ήσυχος που έχω αγόρια, αντιθέτως είναι τεράστια η ευθύνη να τα μάθεις πώς να δρουν σε αυτή την περίεργη κοινωνία».

Μεταξύ άλλων ο αγαπημένος τραγουδιστής αναφέρθηκε στο ζήτημα των Τεμπών.

«Έχω τεράστιο θυμό μέσα μου για τα Τέμπη και προσπαθώ να μιλάω ψύχραιμα γιατί αν πεις κάτι γίνεται κανιβαλισμός. Σε αυτή την χώρα ζούμε από θαύμα και αυτό συνεχίζει να συμβαίνει. Οι βασικοί υπεύθυνοι για τα Τέμπη, που είναι καθαρά πολιτικό θέμα, δεν θα βρουν την ησυχία τους σε αυτή την φάση. Οι υπεύθυνοι για τα Τέμπη δεν θα την γλιτώσουν από κανέναν, θα είμαστε δίπλα στην Μαρία Καρυστιανού και σε όλους τους γονείς», τόνισε.

Η σχέση μου με τα μίντια είναι “μακριά κι αγαπημένη”.

Τον τρόπο που αντιμετώπισαν τον Γιώργο Νταλάρα τον θεωρώ ατυχή. Είναι από τα μεγαλύτερα κεφάλαια στην ελληνική ιστορία. Δεν θα έπρεπε να τον ρωτάμε ασήμαντα πράγματα.

Οι γιοι μου προς τα παρόν ακούνε παιδικά τραγούδια, αναγκαστικά μερικά δικά μου αλλά δεν ξεφεύγουν και από κάποια άλλα.

Εννοείται ότι χρησιμοποιούν το έντεχνο ως ποιοτικό άλλοθι για να πουλήσουν μούρη.

Σε επίπεδο δισκογραφίας δεν έχω πρόβλημα να κάνω ντουέτο με τον Ρέμο. Σε επίπεδο νυχτερινής εμφάνισης είναι πάρα πολύ δύσκολο. Δεν νομίζω ότι θα συναντιόμουν ποτέ.

Τι είναι το Ηρώδειο; Μάρμαρα, αρκεί αυτό που θα παρουσιαστεί να είναι καλοφτιαγμένο.

Μου έχουν έρθει πολλές προτάσεις για την τηλεόραση, έχω κάνει συζητήσεις, ποτέ δεν ήμουν αρνητικός, έχω προτείνει κι εγώ πράγματα. Θα πήγαινα κριτής σε talent show.

Όποιο τραγούδι μου και να ακούσουν οι γιοί μου, δεν θα ντρέπομαι».