Γιώργος Ευγενίδης: «Δεν έχω κανένα φετίχ να κάνω συζήτηση με τον Νίκο Καρβέλα»
Τηλεόραση

Γιώργος Ευγενίδης: «Δεν έχω κανένα φετίχ να κάνω συζήτηση με τον Νίκο Καρβέλα»

Γιώργος Ευγενίδης: «Δεν έχω κανένα φετίχ να κάνω συζήτηση με τον Νίκο Καρβέλα»

Όσα είπε για την κριτική που ασκείται στους δημοσιογράφους

Στην εκπομπή, Καλύτερα δε γίνεται, παραχώρησε συνέντευξη ο Γιώργος Ευγενίδης και μιλά για τις γυναικοκτονίες αλλά και την περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα με τη Νίκη Λυμπεράκη.

«Όσο και να με στεναχωρηθεί είναι ένα ρεπορτάζ που με θυμώνει για πολλούς λόγους. Η χαλαρότητα σε μια δημόσια υπηρεσία που πρέπει να προστατεύει τους πολίτες, η αίσθηση ότι όλα αυτά μπορεί να μην είναι σημαντικά γιατί είναι πέραν του ωραρίου μας, αυτά μου την σκάνε πολύ άσχημα να το πω λαϊκά.

Έχουμε στην πραγματικότητα δύο ρόλους. Να θέτουμε τα ερωτήματα και να κάνουμε ρεπορτάζ και έρευνα να αναδεικνύουμε τα κακώς κείμενα και αυτά που η εξουσία δεν θέλει να αναδειχθούν. Ειδικά στο δυστύχημα των Τεμπών χωρίς την δημοσιογραφική έρευνα δεν θα είχε καταστεί εφικτό να γίνεται μια συζήτηση σε υψηλό ποινικό επίπεδο. Είναι της μόδας να “πυροβολείς” τους δημοσιογράφους και επιτρέπουμε από λίγους να χαρακτηρίζουμε τον χώρο αυτό, αυτή τη φορά κάναμε σωστά τη δουλειά μας.

Δεν νομίζω ότι ήταν μισογυνική κριτική της Έλενας Ακρίτα. Ήταν μια αποτυχημένη πολιτική κριτικής και το γύρισε επί προσωπικού. Οι γυναίκες και τα παιδιά πρέπει να μένουν έξω. Αν έχουν πολιτική δραστηριότητα να γίνει κριτική επί της δραστηριότητας αυτής. Αν είναι να χτυπάς με το σαμάρι το γαϊδούρι σημαίνει ότι είσαι δειλός πολιτικά.

Προσπάθησα να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα αλλά μετά δυσκολεύτηκα λίγο. Όσο την είδα θαύμασα τις αντοχές και τις δημοσιογραφικές ικανότητες της Νίκης Λυμπεράκη. Δεν έχω κάποιο φετίχ να κάνω συζήτηση με τον Νίκο Καρβέλα. Δεν έχω περιέργεια να μάθω τις τοποθετήσεις του».

Διαβάστε επίσης

Ναταλία Γερμανού για γυναικοκτόνο: «Μπορείς να αυτοκτονήσεις με γάζες; Δεν θα στεναχωρηθούμε κιόλας»