Γιώργος Καπουτζίδης: «Έχω αφήσει την καριέρα μου σε δεύτερο πλάνο. Αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με την αξιοπρέπειά μου»
Τηλεόραση

Γιώργος Καπουτζίδης: «Έχω αφήσει την καριέρα μου σε δεύτερο πλάνο. Αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με την αξιοπρέπειά μου»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Έχω αφήσει την καριέρα μου σε δεύτερο πλάνο. Αυτό που συμβαίνει έχει να κάνει με την αξιοπρέπειά μου»

Όσα είπε για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριώ, την Αίγινα, τα επαγγελματικά του πλάνα

Ο Γιώργος Καπουτζίδης έδωσε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Το Πρωινό». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην διαμονή του στην Αίγινα, την προσωπική του ζωή, το νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, την τεκνοθεσία, αλλά και τις συζητήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Είμαι φίλος με όλες τις παλιές σχέσεις μου»

Αναφερόμενος στην διαμονή του στην Αίγινα και την προσωπική του ζωή, είπε:

«Μένω μόνιμα στην Αίγινα πλέον είμαι Αιγινίτης. Δεν μου λείπει ένα σπίτι στην Αθήνα. Ο χειμώνας στο νησί είναι πάρα πολύ ωραίος. Στην Αίγινα λειτουργούν τα πάντα, σε πέντε λεπτά φτάνεις όπου θέλεις. Έχω μια γεμάτη κοινωνική ζωή αλλά μένω μόνος μου.

Είμαι ένας άνθρωπος που έχω συνηθίσει την μοναχικότητα, δεν είναι επιλογή μου αλλά έτυχε. Θα ήθελα να υπάρχει κάποιος στην ζωή μου αν μου την έκανε πιο όμορφη, όχι πιο άσχημη. Εκτιμώ την καλοσύνη σε έναν άνθρωπο αλλά παίζει ρόλο η εμφάνιση αν σου αρέσει. Αισθάνομαι ευτυχισμένος όταν είμαι ερωτευμένος. Είμαι φίλος με όλες τις παλιές σχέσεις μου, είμαι περισσότερο του έρωτα, αυτό με αφορά…».

«Όλα μου τα σχέδια που έρχονται έχουν να κάνουν μόνο με την συγγραφή. Δεν μου έχει λείψει η ματαιοδοξία της προβολής, την είχα και μάλλον την κάλυψα. Αν γύριζα, θα γύριζα στο θέατρο γιατί το γύρισμα πλέον δεν το καταλαβαίνω…».

Δείτε το πρώτο μέρος της συνέντευξης:

Επίσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών στο οποίο όπως είπε έχει στραμμένη όλη του την προσοχή.

«Για εμένα αυτό που συμβαίνει αυτή την στιγμή είναι εξαιρετικά σημαντικό και όντως έχω στρέψει όλη μου την προσοχή σε αυτό. Έχω αφήσει την καριέρα μου ηθελημένα σε δεύτερη μοίρα. Το τελευταίο διάστημα έχω γνωρίσει τις οικογένειες του Ουράνιου Τόξου και έχω μάθει πάρα πολλά. Είναι πολύ ηθελημένη η απόφασή μου, αυτό που συμβαίνει είναι κάτι που πρέπει να γίνει στην χώρα μας. Δεν είναι μια συζητησούλα που θα κάνω αν δω μια κάμερα. Όλο αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα και την αξιοπρέπειά μου την οποία μου την έχουν στερήσει πολλές φορές, έχει να κάνει με την ίδια μου τη φύση.

Η ερώτηση αν είμαι υπέρ ή κατά στο νομοσχέδιο είναι λάθος, και η σωστή απάντηση είναι ότι σαν πολίτης δεν έχω το δικαίωμα με βάση τη δημοκρατία να στερώ κάποιο δικαίωμα σε συμπολίτες μου. Αν θεωρούν πως έχουν το δικαίωμα αυτό, κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά, μάλλον αισθάνονται ότι αυτοί οι συμπολίτες τους είναι κατώτεροι και αυτό είναι πρόβλημα».

«Όλοι της δικής μου γενιάς είναι ομοφοβικοί»

«Για να πείσουμε τους ανθρώπους ότι η παρενθεσία είναι κάτι φυσιολογικό και μπορεί να δημιουργήσει μια ευτυχισμένη οικογένεια πρέπει να τους εξηγήσουμε πως λειτουργεί. Πρέπει να το δούμε σαν μια πράξη αλληλεγγύης και αγάπης. Η παρενθεσία υπάρχει από το 2002 στην Ελλάδα και κανείς δεν αντέδρασε σε αυτό. Όλη η συζήτηση γύρω από αυτό γίνεται για την διάκριση προς τα ομόφυλα ζευγάρια.

Όλοι της δικής μου γενιάς είμαστε ομοφοβικοί. Μας έχουν φυτέψει την ομοφοβία, έτσι ώστε εσύ που είσαι ομοφοβικός να τους μισείς και εμένα που είμαι ομοφυλόφιλος μου μάθανε να απεχθάνομαι ή να ντρέπομαι και να έχω τύψεις για τον εαυτό μου. Μετά όλοι εμείς έχουμε να κάνουμε μια διαδρομή, να ξεριζώσουμε την ομοφοβία από μέσα μας. Αυτό είναι το σημαντικό που πρέπει να συζητάμε»

Για την συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε:

«Δεν το έχω επιβεβαιώσει μέχρι τώρα αλλά είχαμε μια συζήτηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη με δική του πρωτοβουλία μετά τις δηλώσεις μου κατά την διάρκεια του ακτιβιστικού μου αγώνα».

«Κάθε μέρα στην τηλεόραση κάποιος θα βάλει την ομοφυλοφιλία δίπλα στην παιδεραστία και την κτηνοβασία. Αν όχι κάθε μέρα, μέρα παρά μέρα γίνεται αυτό και δεν μπορώ να αντιδράσω. Δεν αντιμετωπιζόμαστε ως ίσοι πολίτες σε αυτό το κράτος. Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο πως θα επηρεαστεί η πυρηνική οικογένεια της Ελλάδας; Θα αλλάξει σχήμα η δική τους οικογένεια; Την άλλη μέρα θα συνεχίσουν να γεννιούνται παιδιά στα μαιευτήρια και θα γίνονται εκατοντάδες γάμοι καθημερινά».

Επίσης αναφέρθηκε στον Στέφανο Κασσελάκη, τι είπε:

«Δεν έχουμε βρεθεί ποτέ με τον Στέφανο Κασσελάκη, μου φαίνεται πολύ καλός άνθρωπος και έχει φοβερή υπομονή. Εμένα αν μου έκανες αυτό που του κάνεις θα σε είχα ταράξει στις μηνύσεις» σχολίασε αστειευόμενος.

«Γιατί δεν ασχολείστε με τον κ. Βελόπουλο που ανακάλυψε ένα σκεύασμα το οποίο όταν το αλείφεις σταματάει ο κορωνοϊός; Δεν έχει αυτό ενδιαφέρον; Αυτό θα έπρεπε να το στείλουμε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας!», συνέχισε αστειευόμενος.

Δείτε το δεύτερο μέρος της συνέντευξης: