Γιώργος Καπουτζίδης: Τα σκληρά λόγια για την τηλεόραση και το θεατρικό που ετοιμάζει
Τηλεόραση

Γιώργος Καπουτζίδης: Τα σκληρά λόγια για την τηλεόραση και το θεατρικό που ετοιμάζει

Γιώργος Καπουτζίδης: Τα σκληρά λόγια για την τηλεόραση και το θεατρικό που ετοιμάζει

Καλεσμένος στον Alpha και στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη ήταν ο Γιώργος Καπουτζίδης, για να μιλήσει για τα νέα του σχέδια, ενώ δεν παρέλειψε να εκφράσει την άποψή του για τη σημερινή κατάσταση της ελληνικής τηλεόρασης.

Ο πολυπράγμων ηθοποιός, παρουσιαστής και σκηνοθέτης μίλησε, μεταξύ άλλων, για την κωμωδία που θα ανεβάσει στο θέατρο Ήβη, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Μια καθαρόαιμη κωμωδία χωρίς ρόλο για τον ίδιο

Πότε έγραψε το σενάριο; “Με το που τελείωσε το The Voice και το Ταλέντο έγραψα το έργο. Νιώθω ότι έγινε μια έκρηξη έμπνευσης μέσα μου. Άφησα ό,τι έκανα εκείνη την περίοδο, κλείστηκα σε ένα δωμάτιο και έγραφα νυχθημερόν. Στις 20 ημέρες είχα γράψει ένα μεγάλο κομμάτι και ήξερα πως τα που θέλω να πάει.”

Σχετικά με το έργο είπε: “Πρόκειται για μια καθαρόαιμη κωμωδία, 100%, που θα έχει μέσα και συγκινητικές στιγμές. Θα έχει πολλούς έρωτες, γέλιο, τα πάντα. Είναι η πρώτη φορά που γράφω κάτι με επίκεντρο τον έρωτα. Είναι μια πολύ ωραία κωμωδία. Νιώθω ότι σας έχω γράψει μια πολύ ωραία ιστορία και θα γελάσετε πολύ. Είναι άνθρωποι με συναισθήματα που θα τους αγαπήσετε ως ήρωες. Είναι 8 ρόλοι, 4 ανδρικοί, 4 γυναικείοι. Δεν θα παίξω γιατί δεν έγραψα ρόλο για μένα. Θα το σκηνοθετήσω, κάτι που θα κάνω για πρώτη φορά για μένα”.

Τέλος, αποκάλυψε πως ετοιμάζει και κάτι ακόμα στο θεατρικό σανίδι: “Έχω μια δεύτερη ιδέα για το θέατρο. Μου αρέσει που ξαναγυρνάω στο γράψιμο. Νιώθω ότι έγινα σοφότερος. Καλά έκανα και δεν έγραφα τόσο καιρό, τώρα ωρίμασα”.

Τα σκληρά λόγια για την τηλεόραση

Ο ηθοποιός ήταν αιχμηρός στην κριτική του για την τηλεόραση.

“Λέω τα πράγματα με το όνομά τους. Θα πω δημόσια και δυνατά τη θέση μου κι ας σπάσουν τα αυγά. Νιώθω ότι η τηλεόραση είχε υψηλότερο επίπεδο και καλύτερη αισθητική κάποτε. Αισθάνομαι ότι μπήκαν στην τηλεόραση άνθρωποι που την προηγούμενη δεκαετία θα ήταν σε πολύ β’ , γ’, δ’ ρόλους και τώρα γίνανε πρωταγωνιστές. Στο εξωτερικό η τηλεόραση και οι κυβερνήσεις κάνουν προσπάθειες να εκδημοκρατιστούν. Εμείς έχουμε μείνει πολύ πίσω. Επειδή έχουν επιλέξει 5-10-20-30 άνθρωποι της τηλεόρασης, βάσει της μόρφωσης και του επιπέδου τους να μείνουν πίσω, δε σημαίνει ότι θα συμπαρασύρουν και μένα”.