Γιώργος Καπουτζίδης: «Τους αθλητές μας να τους θαυμάζουμε και να στους στηρίζουμε»
Τηλεόραση

Γιώργος Καπουτζίδης: «Τους αθλητές μας να τους θαυμάζουμε και να στους στηρίζουμε»

Γιώργος Καπουτζίδης: «Τους αθλητές μας να τους θαυμάζουμε και να στους στηρίζουμε»

Όσα είπε για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου αλλά και την στήριξη στους αθλητές

Με αφορμή το 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Βουδαπέστη και τις εμφανίσεις της ελληνικής αποστολής μίλησε ο Γιώργος Καπουτζίδης στην εκπομπή «Ο κόσμος των σπορ».

Ο ηθοποιός, σεναριογράφος και παρουσιαστής γνωρίζει εκ των έσω τι εστί αθλητισμός αφού είχε παρουσιάσει το «Ο δρόμος για το Τόκιο – Team Hellas» το 2021.

«Μου έγινε μια πρόταση από τους παραγωγούς Θανάση Νικολάου και Κώστα Αμοιρίδη να κάνουμε μια εκπομπή η οποία θα μας συστήσει τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Τόκιο. Εγώ είμαι λάτρης, ούτως ή άλλως, των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού. Πάντοτε σκεφτόμουν πως θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα πράγματα για τους ανθρώπους που την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων γίνονται οι απόλυτοι πρωταγωνιστές.

Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έγινε στο Ρίο με την Άννα Κορακάκη. Όλοι οι Έλληνες περίμεναν να δουν αγώνες σκοποβολής που πιθανότατα δεν είχαν παρακολουθήσει ποτέ ξανά. Έτσι, στην εκπομπή θα παρουσιάσουμε τους αθλητές, θα παρακινήσουμε τα μικρά παιδιά να γνωρίσουν τα ολυμπιακά αθλήματα και με πολύ χιούμορ, κόπο και προσπάθεια θα ετοιμάσουμε ένα πολύ όμορφο αφιέρωμα όπου, μεταξύ άλλων, εγώ θα προσπαθώ κάθε φορά μαζί με τους αθλητές να κάνω το άθλημά τους, διαπιστώνοντας πλέον από πρώτο χέρι πόσο εξαιρετικά δύσκολο είναι», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του.

Με αφορμή και τη νίκη του Μίλτου Τεντόγλου αλλά και την τρίτη θέση της φίλης του, Αντιγόνης Ντισμπριώτη, μιλά για τον αθλητισμό αλλά και τη στήριξη που πρέπει να έχουν από όλο τον κόσμο οι αθλητές.

«Η Βουδαπέστη είναι μια υπέροχη πόλη, ήταν η τέλεια οικοδέσποινα για αυτούς τους αγώνες. Η ελληνική αποστολή, όλα τα παιδιά κάνουν ό,τι μπορούν. Τους αθλητές μας να τους θαυμάζουμε και να στους στηρίζουμε. Ας μην περιμένουμε, ας μην απαιτούμε, ας μην ζητάμε κάτι από αυτούς απλά να είμαστε στο πλευρό τους.

Δεν υπάρχει καμία εγγύηση, δεν σου εγγυάται κανείς τίποτα. Δεν σου εγγυάται ότι δεν θα ξυπνήσεις με πονοκέφαλο ή με μυϊκό πόνο. Δεν σου εγγυάται κανείς ότι την ημέρα του τελικού, αυτό που έχεις μάθει να κάνεις κάθε μέρα, θα το κάνεις ακριβώς το ίδιο και θα ξυπνήσεις 100% καλά και υγιής. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που κάνουν.

Στις προπονήσεις είναι μόνοι τους και στον τελικό είναι άλλοι 30 που κάνουν την ίδια δουλειά, έχουν καταβάλει τον ίδιο κόπο και ο καλύτερος για 1,2,3 εκατοστά θα κερδίσει.

Να το συνειδητοποιήσουμε αυτό σαν φίλαθλοι, να τους στηρίζουμε, να τους αγαπάμε, να είμαστε παρόντες στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Ας πηγαίνουμε να τους στηρίζουμε, έχουν ανάγκη την παρουσία μας, την αγάπη μας και τη στήριξή μας.

Ο αθλητισμός είναι επένδυση και η πολιτεία οφείλει να επενδύει».