Γιώργος Καραμίχος: «Πάντα μιλούσα και μιλάω. Μου έλεγαν “πρόσεξε, γιατί θα σε βρούμε σε σακούλες”»
Τηλεόραση

Γιώργος Καραμίχος: «Πάντα μιλούσα και μιλάω. Μου έλεγαν “πρόσεξε, γιατί θα σε βρούμε σε σακούλες”»

Γιώργος Καραμίχος: «Πάντα μιλούσα και μιλάω. Μου έλεγαν “πρόσεξε, γιατί θα σε βρούμε σε σακούλες”»

Ο ηθοποιός μίλησε για την ελευθερία του λόγου, τα Τέμπη και το κόστος της δημοσιότητας

Ο Γιώργος Καραμίχος μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη, για τον σκύλο του Λουξ, την ελευθερία του λόγου και την τραγωδία των Τεμπών, την επαφή με την κάμερα και τις εκπομπές.

Αναφερόμενος στο σκύλο του Λουξ, είπε:

«Τον υιοθετήσαμε πέρυσι. Ήταν στην Κρήτη, όντως κινδύνευε. Είναι τυφλός, επειδή έχει τοξόπλασμα έχουν καταστραφεί οι ιστοί πίσω από τα μάτια του. Ήρθε στη ζωή μου, να είναι καλά. Έχει μάθει τα πάντα και κάνουμε παρέα, απλά δεν πρέπει να σταματάς να τον χαϊδεύεις. Δεν είχε φάει ποτέ ξηρή τροφή, έπρεπε να μάθει να περνά από πόρτες, να ανέβει σκάλες, γιατί έτρωγε ξύλο».

Για την ελευθερία του λόγου, ανέφερε:

«Πάντα μιλούσα, ήταν ένας λόγος που με κατηγορούσαν και μου έλεγαν, ”μην λες”. Οι περισσότεροι άνθρωποι φοβούνται. Με έχουν απειλήσει, ακόμα και για τον Δήμο Αθηναίων που υπήρχαν προβλήματα και τα έλεγα. Πάντα μιλούσα και μιλάω. Μου έλεγαν, ”πρόσεξε με αυτά που λες, γιατί θα σε βρούμε κάπου, σε σακούλες”. Έχουν συμβεί τέτοια».

«Χαίρομαι που η δουλειά μου αρέσει, αλλά το να μην έχω την ελευθερία και την άνεση να πάω στην παραλία, δεν είναι εύκολο. Από τα λίγα θετικά είναι ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτό το βήμα, ώστε να βοηθήσεις τους ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη και δεν έχουν λόγο. Όταν είμαστε διάσημοι η φωνή μας δεν μας ανήκει, πρέπει να ακουστούν οι φωνές άλλων ανθρώπων».

«Να λέμε τις αλήθειες που πραγματικά αφορούν. Όλα τα κουτσομπολίστικα την αλήθεια λένε, αλλά δεν αφορά κανένα τι κάνει ένας άνθρωπος στο σπίτι του. Η αλήθεια που αφορά το κοινό είναι εκείνη που μπορεί να καλυτερεύσει τη ζωή των ανθρώπων».

Επίσης αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών:

«Τα κανάλια θα έπρεπε αποκλειστικά να αναφέρονται στα Τέμπη ώστε να ασκηθεί πίεση και να κληθεί η Δικαιοσύνη να μην αφήσει ατιμώρητο το έγκλημα. Μιλάμε για ανθρώπους και κυρίως παιδιά που δεν γύρισαν ποτέ στο σπίτι τους. Αυτό δεν γιατρεύεται. Ο χειρότερος πόνος που μπορεί να νιώσει κανείς είναι να χάνει ένας γονιός το παιδί του. Η απώλεια αυτή δεν μπορεί να συγχωρεθεί. Δεν μπορεί ο αρμόδιος υπουργός να βγαίνει μία εβδομάδα πριν από το δυστύχημα και να λέει ότι είναι προβοκάτσια και την επόμενη εβδομάδα να γίνεται το δυστύχημα να παραιτείται και μετά να τρέχεις στις εκλογές και να τον ψηφίζουν».

Ακόμη μίλησε για την επαφή με την κάμερα και τις εκπομπές:

«Η θετικότητα όταν βγαίνουμε μπροστά στην κάμερα είναι ένα κομμάτι πολύ δύσκολο, γιατί περνάμε ο καθένας την κατάθλιψή του. Όταν θα βγω στην τηλεόραση ή την κάμερα θα πρέπει να επικοινωνήσω με τους ανθρώπους αυτό που αφορά την πλειοψηφία και όχι το δικό μου προσωπικό δράμα. Δεν είναι ότι κάνω ψέματα, απλά ασχολούμαι με την ουσία που αφορά τους άλλους».

«Υπάρχουν εκπομπές που προσπαθούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα, ότι οι άνθρωποι θα είναι λίγο καλύτερα και άλλες εκπομπές το αντίθετο, κατευθύνουν τους ανθρώπους σε ένα πιο σκοτεινό μονοπάτι φόβου και θυμού».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή: