Γιώργος Λιάγκας: «Έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ»
Τηλεόραση

Γιώργος Λιάγκας: «Έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ»

Γιώργος Λιάγκας: «Έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ»

Ο παρουσιαστής μίλησε για την ελληνική τηλεόραση και την απόφασή του να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία

Ο Γιώργος Λιάγκας μίλησε το βράδυ της Πέμπτης 29/2 στο Ενώπιος Ενωπίω και τον Νίκο Χατζηνικολάου, για το πώς επέλεξε τη δημοσιογραφία, ενώ είχε πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο.

Οι επιτυχίες και τα λάθη στην τηλεοπτική του διαδρομή. Το διαζύγιο με τη Φαίη Σκορδά, η σχέση που έχει με τα παιδιά του και το ενδεχόμενο ενός νέου γάμου.

«Έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ»

«Οι ίδιοι που σε βρίζουν, μετά από καιρό μπορεί να σε αγαπήσουν. Όταν επιλέγεις να κάνεις δημοσιογραφία με άποψη, μοιραία κάποιοι θα συμφωνήσουν και κάποιοι θα διαφωνήσουν», είπε αρχικά ο παρουσιαστής.

Για τον ανταγωνισμό και την ένταση που ανεβαίνει στην πρωινή ζώνη: «Δεν είναι οι ζώνες, είναι τα πρόσωπα. Κάποιοι τα στρογγυλεύουν. Θεωρώ ότι έχω το πιο ευτυχισμένο πάνελ, γιατί το φίδι από την τρύπα το βγάζω εγώ».

Αναφορικά με την τηλεθέαση απάντησε: «Τα νούμερα με βρίσκουν στο γραφείο εδώ. Όταν με έβρισκαν σπίτι ήταν το πρώτο που έβλεπα. Προφανώς και επηρεάζουν την ατζέντα της εκπομπής, πολύ. Η επιλογή των θεμάτων είναι θέμα αισθητικής, αλλά η έκθεση έχει να κάνεις κυρίως με το αν ο κόσμος ενδιαφέρεται».

Για το πώς βρίσκεται ανάμεσα σε ενημέρωση και ψυχαγωγία: «Εκ του αποτελέσματος γίνεται, γιατί πάω προς δημοσιογραφικά και ενημερωτικά μονοπάτια τελευταία. Έλεγα το δελτίο ειδήσεων του Star, καθαρόαιμο lifestyle. Αυτό με περιχαράκωσε και με κατέταξε στην ψυχαγωγία. Βγήκα στην πιάτσα και ζήταγα δουλειά και δεν μου έδινε κανείς, είχα πάρει στάμπα light, μετά μου ήρθε πρόταση από την ψυχαγωγία με πολλά περισσότερα λεφτά, άρα ήταν ο εύκολος δρόμος, βάζοντας και τη δική μου δημοσιογραφική πινελιά».

«Νιώθα πιο καλά στο δικό σου κοστούμι, του ανθρώπου που παίρνει συνέντευξη. Θα κρατούσα μόνο αυτό, αυτό χαίρομαι περισσότερο, τις συνεντεύξεις», δήλωσε.

«Χάνω τον έλεγχο, τον έχω χάσει 2-3 φορές, έχω κάνει λάθη χωρίς καμία σκοπιμότητα. Δεν έχω τρελαθεί ποτέ από την τηλεθέαση, το πάθος της στιγμής του σχολίου μπορεί να με κάνει να χάσω το μέτρο. Η λογική της πολιτικής ορθότητας μας έχει κάνει να βρούμε την ισορροπία. Πράγματα που λέγαμε πριν από 10 χρόνια, τώρα δεν μπορούμε να τα πούμε στην τηλεόραση. Έχω μπει στο λιγότερο καλούπι που θα μπορούσα να μπω», τόνισε ο Γιώργος Λιάγκας.

Το Πολυτεχνείο, οι φιλίες και οι κόντρες

«Κατά τη διάρκεια του Πολυτεχνείου έπαιζα πιάνο σε ένα μαγαζί στα Εξάρχεια. Ο κ. Καραγιάννης μου είπε θέλω έναν βοηθό για την εκπομπή μου για να παίρνει συνεντεύξεις. Πήρα συνεντεύξεις από μεγάλους. Πήρα πτυχίο για να κάνω το χατήρι του πατέρα μου. Δούλεψα μια μέρα σε αυτό, παραιτήθηκα και είπα ότι θα γίνω δημοσιογράφος», εξήγησε.

«Η πρώτη μου συνέντευξη ήταν με τον Κοσκωτά. Είναι να έχεις τύχη. Έτσι ξεκίνησε η όλη ιστορία», αποκάλυψε για τη πρώτη φορά που του έκαναν πλάκα οι κάμεραμαν αλλά του βγήκε σε καλό.

Για τις φιλίες στη δουλειά: «Μοιραία θα κάνεις και φιλίες. Με αλλούς ταιριάζεις, με άλλους όχι. Εγώ δεν έχω κρατήσει από τη δουλειά αυτή, κάποιον που να πω… Ο Γιάννης Λάτσιος, κάνουμε παρέα, εσύ, δεν έχω φίλους από τη δουλειά».

Για τις κόντρες: «Σε ότι με αφορά δεν έχω κόντρα με κανέναν. Δεν υπάρχει κανείς που δεν θα χαιρετήσω. Δεν κρατάω κακία, πραγματικά».

«Σε εκπομπές που ήμουν επικεφαλής εγώ δεν έχω δει να φεύγει μαχαίρι. Είναι υπερβολή για να πουλήσουμε. Δεν είναι τόσο υπερβολικά τα πράγματα».

Για τον Νίκο Παππά: «Αντιλαμβάνομαι ότι θα κατέβει στην Ευρωβουλή. Μπορεί να θεώρησε ότι τον ευνοεί. Αν τον δω στον δρόμο θα του μιλήσω».

Για την πολιτική: «Δεν εκλέχθηκα βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για 400 ψήφους. Δεν λέω ποτέ, ποτέ, δεν το αποκλείω, αλλά αυτή τη στιγμή, ούτε καν στα όνειρά μου. Δεν μου ταιριάζει, δεν μπορώ να υποταχθώ, δεν θα ήμουν καλός βουλευτής. Θα μπορούσα να ασχοληθώ σε έναν δήμο. Δεν με φαντάζομαι βουλευτή».