Γιώργος Λιάνης: «Άλλαξα ζωή για να ζήσω με τη γυναίκα που αγαπώ. Ως πατέρας ήμουν κάκιστος…»
Τηλεόραση

Γιώργος Λιάνης: «Άλλαξα ζωή για να ζήσω με τη γυναίκα που αγαπώ. Ως πατέρας ήμουν κάκιστος…»

Γιώργος Λιάνης: «Άλλαξα ζωή για να ζήσω με τη γυναίκα που αγαπώ. Ως πατέρας ήμουν κάκιστος…»

Όσα είπε στην εκπομπή Ακόμα δεν είδες τίποτα

Τον Γιώργο Λιάνη συνάντησε η κάμερα του «Ακόμα δεν είδες τίποτα» και μίλησε για την επί 60 χρόνια αφοσίωση στη δημοσιογραφία, την προσπάθειά του να γίνει καλύτερος πατέρας, ενώ μοιράζεται και την γνώμη του για την τηλεόραση.

«Δε με ενδιαφέρει το χρήμα»

«Θα σταματήσω να δουλεύω όταν επέλθει το μοιραίο, φαντάζομαι θα αργήσει. Ο πατέρας μου “έφυγε” στα 101 και η μάνα μου τώρα είναι 104. Δεν έχω δικό μου σπίτι, αυτοκίνητο, δεν έχω καταθέσεις και δεν τις είχα και ποτέ, ούτε όταν ήμουν υπουργός. Δε με ενδιαφέρει το χρήμα».

Για τα παιδιά του είπε:

«Τα παιδιά μου πήραν τη μόρφωση που χρειάζεται χάρη στις καταπληκτικές μανάδες που είχαν, όχι χάρη σε μένα, και είναι αυτάρκεις. Μερικές φορές μάλλον με βοήθησαν τα παιδιά μου γιατί εγώ δεν είμαι πάντα αυτάρκης. Έχω ζήσει πέντε ζωές, δεν φοβήθηκα να κάνω τέσσερις γάμους. Έζησα τη ζωή μου με όλες τις πλευρές της. Ως πατέρας ήμουν κάκιστος, η δημοσιογραφία θέλει αφοσίωση, το παράκανα. Οι έρωτες έπαιξαν μεγάλο ρόλο, άλλαξα ζωή για να ζήσω με τη γυναίκα που αγαπώ».

«Φρόντισα τουλάχιστον από τα 50 και μετά να γινώ ένας καλός πατέρας και ένας εξαιρετικός παππούς» συμπλήρωσε.

Για την τηλεόραση

«Η ελληνική τηλεόραση, από την αρχή της, είναι από τη μία τηλεόραση και από την άλλη “τηλετύφλωση”. Είναι ένα εμπορικό μέσο η τηλεόραση, το εμπορικότερο από όλα. Τα πρωινάδικα δε μου φταίνε σε τίποτα. Ο δημοσιογράφος στην τηλεόραση πρέπει να λέει τις ειδήσεις κατανοητά. Τον έχουν μάθει τον κόσμο κάθε πρωί να ‘πίνει το κώνειο’, τραβάει το έγκλημα, γεμίσαμε παιδοκτονίες, γυναικοκτονίες» λέει και αναρωτιέται:

«Γιατί θα πρέπει στην τηλεόραση να είναι όλοι νέοι; Θα πήγαινα με μεγάλη χαρά σε ένα πάνελ. Η τηλεόραση επιδιώκει τον σάλο και επιδιώκει να υπάρχουν αυτοί οι παράλληλοι μονόλογοι που ο ένας βγαίνει να μιλάει για τον άλλο».

Ο ίδιος αναφέρθηκε στον Χριστόφορο Παπακαλιάτη και το Maestro.

«Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης έκανε το ‘Maestro, μια εξαιρετική δουλειά για την εποχή αυτή και του βγάζουμε το καπέλο».

«Μου αρέσει η Μαρίνα Σάττι, διαφωνώ με αυτούς που την προγκάρουνε. Η Κέιτ Μπλάνσετ στο κόκκινο χαλί είχε στο φόρεμά της τη σημαία της Παλαιστίνης να κυματίζει. Έχει δικαίωμα ο καλλιτέχνης να πει για την εποχή του κάτι πολύ σημαντικό με τον δικό του τρόπο, αυτό έκανε η Σάττι. Εγώ υπέδειξα τον Χρήστο Μάστορα να ενσαρκώσει τον Στέλιο Καζαντζίδη στην ταινία που θα γίνει για εκείνον. Θεωρώ πολύ εύστοχη την επιλογή του και έχω μάθει ότι στα γυρίσματα τα πάει περίφημα».

Διαβάστε επίσης

Reunion για τους θρυλικούς «Ρεπόρτερς»: Ποιος ήταν ο bodyguard, ποιος τερματοφύλακας και ποιος ο καλλονός;