Γιώργος Λιάνης: Τι τον συνδέει με τη σειρά του Αντρέα Γεωργίου, Famagusta;
Τηλεόραση

Γιώργος Λιάνης: Τι τον συνδέει με τη σειρά του Αντρέα Γεωργίου, Famagusta;

Γιώργος Λιάνης: Τι τον συνδέει με τη σειρά του Αντρέα Γεωργίου, Famagusta;

Όσα είπε στον Θανάση Πάτρα

Ο Γιώργος Λιάνης μίλησε στην εκπομπή MEGA Καλημέρα και τον Θανάση Πάτρα.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, συγγραφέας και πολιτικός σχολίασε τις δηλώσεις Νταλάρα ενώ αποκάλυψε τι τον συνδέει με τις δύο μεγάλες πρωταγωνίστριες της Famagusta, την Αιμιλία Υψηλάντη και την Κοραλία Καράντη.

«Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένας ιδιόρρυθμος άνθρωπος που δεν μπορείς να του αφαιρέσεις ένα πράγμα, ότι τα κατέκτησε όλα μόνος του. Ξεκίνησε από τα 17 και είναι ο πιο εργατικός Έλληνας τραγουδιστής που έχω γνωρίσει. Έχει πάει στα πέρατα του κόσμου τον λατρεύει ο κόσμος. Έχει κάνει τα λάθη του αλλά έχει δικαίωμα να μιλάει. Οι δημοσιογράφοι έχουμε δικαίωμα να κάνουμε ερωτήσεις με την ευπρέπεια που αρμόζει και τους άγραφους κώδικες του επαγγέλματός μας. Πάρτε ένα τηλέφωνο, να ορμήσετε κρυφά ενώ πάει να μιλήσει για τα άγια των αγίων; Επειδή έχει έναν βράχο μέσα του απάντησε στους δημοσιογράφους με την γλώσσα που δε μας ταιριάζει, αλλά φταίμε και οι δημοσιογράφοι.

Εγώ έχω έρθει σε σύγκρουση μαζί του και πάντα έλεγε τα πράγματα όπως τα ένιωθε. Το να γινόμαστε δικαστές, ένορκοι, δικηγόροι, εισαγγελείς δεν είναι ο ρόλος μας, το έχουμε κάνει όλοι.

Οι νέοι δημοσιογράφοι έχουν ανάγκη από καλά παραδείγματα και το περιστατικό με τον Γιώργο Νταλάρα δεν ήταν κάλο. Ο Νταλάρας αγαπάει και σέβεται τους δημοσιογράφους και φτάσαμε στα άκρα, γιατί το αφήσαμε. Δεν υπάρχουν πρόσωπα υπεράνω κριτικής. Κάποτε έγραψα και τον έκρινα πολύ άσχημα και οδηγηθήκαμε στα δικαστήρια και καταδικάστηκα».

«Θα ψήφιζα τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών»

Σχετικά με το νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, ο Γιώργος Λιάνης σημειώνει:

«Θα ψήφιζα τον γάμο των ομοφύλων ζευγαριών αν ήμουν βουλευτής. Είναι μια τομή χιλιετιών αυτή, δεν είναι αστείο, αλλά κρατάω και τις επιφυλάξεις μου τις οποίες εξέφρασε και η Εκκλησία. Κατ’ εμέ κακώς αναμιγνύεται η Εκκλησία με τέτοια θέματα, αλλά εξέφρασε επιφυλάξεις, με κομψό τρόπο. Εγώ δε θέλω την Εκκλησία να εκφράζει τέτοιες απόψεις. Στα του οίκου της και εμείς στα δικά μας».

Τι τον συνδέει με τη Famagusta;

Ο γνωστός δημοσιογράφος μίλησε για την τηλεόραση και τη νέα σειρά του MEGA, Famagusta.

«Βλέπω πολλή τηλεόραση, μου αρέσουν τα ντοκιμαντέρ, σπανίως κάποιο σήριαλ. Έχω σχέση με τη Famagusta και προσωπικό.

Μεταξύ των πρωταγωνιστριών δύο σπουδαίες και σημαντικότατες γυναίκες της ζωής μου. Η Αιμιλία Υψηλάντη με βοήθησε να βρω πολλούς τρόπους να επιβιώσω και η Κοραλία Καράντη με την οποία παντρευτήκαμε καθόρισε τον αξιακό μου κώδικα, με προσγείωσε» ανέφερε για την πρώην σύζυγό του.

«Έχω πάει στην ελεύθερη Αμμόχωστο με την Αιμιλία Υψηλάντη. Η σημαντικότερη έρευνα που έχω κάνει στη ζωή μου είναι οι αγνοούμενοι για την εισβολή στην Κύπρο. 6 μήνες την έκανα στα Νέα, την παρέδωσα στον Μακάριο. Κουβαλάω ακόμη τις φωνές των μητέρων που έψαχναν τα παιδιά τους και μου ζητούσαν να μην γράψω ότι έχουν πεθάνει».

«Ήταν υπερβολή αυτό που είπα για την Πάολα»

Ο Γιώργος Λιάνης μιλά και για την Πάολα και τις δηλώσεις που είχε κάνει στο παρελθόν για την ίδια.

«Ήταν υπερβολή αυτό που είπα για την Πάολα, ότι ήταν μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες στη ζωή μου. Η φύση την έχει προικίσει με απέραντο χάρισμα, και ως άνθρωπο και ως καλλιτέχνη, είναι μάγισσα. Ο Μίκης Θεοδωράκης ενώ ήταν κάθετος να μην πει η Πάολα ένα συγκεκριμένο τραγούδι του, στο τέλος της είπε πες τα όλα. Είναι αυθεντική λαϊκή τραγουδίστρια και την παρεξηγούμε από το ντύσιμό της».

Ο ίδιος μίλησε και για τον Αντώνη Ρέμο, αποκαλύπτοντας μια άγνωστη στο ευρύ κοινό ιστορία.

«Ο Αντώνης Ρέμος είναι σπουδαίος καλλιτέχνης και θα έχει διάρκεια στον χρόνο αν αντέξουν τα τραγούδια του. Ο Μίκης Θεοδωράκης και ο Λευτέρης Παπαδόπουλος έδωσαν τραγούδια στον νεαρό τότε Ρέμο και δεν τα κυκλοφόρησε ποτέ η εταιρία του».

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, σημειώνει ότι ο κόσμος θα ήθελε να τον θυμάται ως δημοσιογράφο.

«Υπήρξα πολιτικός για 24 χρόνια, όμως θέλω να με θυμούνται ως δημοσιογράφο».