Γιώργος Μητσικώστας: «Ζήτησα συγγνώμη και σταμάτησα τη μίμηση. Ήμουν υπερβολικός»
Τηλεόραση

Γιώργος Μητσικώστας: «Ζήτησα συγγνώμη και σταμάτησα τη μίμηση. Ήμουν υπερβολικός»

Γιώργος Μητσικώστας: «Ζήτησα συγγνώμη και σταμάτησα τη μίμηση. Ήμουν υπερβολικός»

Ο δημοφιλής κωμικός μίλησε στο Ηappy Day και αποκάλυψε ποια μίμηση σταμάτησε να κάνει γιατί ξεπέρασε τα όρια

O Γιώργος Μητσικώστας μίλησε στην Τίνα Μεσσαροπούλου και το Happy Day και δήλωσε ότι είναι επιλεκτικός στις συνεντεύξεις που δίνει.

«Πιστεύω στον Θεό, πάω στο Άγιο Όρος. Συμβαδίζει η προσευχή με την ψυχανάλυση. Η προσευχή είναι διαλογισμός. Στον διαλογισμό μπορείς να καλέσεις κάποιες παλαιές ψυχές που έχουν φύγει.

Μεγαλώνοντας είπα ότι δεν θέλω να πάω σε ένα μεγάλο κανάλι που θα έχει το άγχος της τηλεθέασης και λέω θέλω να πάω σε ένα μικρό, ανερχόμενο και να είμαστε πάλι όπως στο Alter πριν από 20 χρόνια.

Είχα επιχειρήσει πολλά χρόνια πριν συνεργασία με τον Τάκη Ζαχαράτο αλλά δεν έκατσε.

Υπάρχουν όρια, η σάτιρα σατιρίζει αυτό που φαίνεται. Και δεν είναι παθολογικό. Δεν θα σατιρίσεις έναν αλκοολικό.

Μπορεί να έχει γίνει (σ.σ. παράπονο για να κοπεί η εκπομπή) αλλά τώρα γίνεται με κομψό τρόπο. Παλιά κοβόταν η εκπομπή μπαμ. Δεν έχει πέσει στην αντίληψή μου. Δεν θέλω να κυνηγάω μάγισσες.

Έχω ζητήσει συγγνώμη παλαιότερα που είχα σατιρίσει τη Μαρίκα Μητσοτάκη. Ήμουν υπερβολικός αλλά ήμουν νέος. Και εγώ το είχα ξεπεράσει αλλά και μου το είχαν πει και είχα ζητήσει συγγνώμη σε μια συνέντευξη και σταμάτησα τη μίμηση.

Όταν ξεκίνησα τη δουλειά θυμάμαι κάτι που είχε πει ένας Άγγλος, ότι ο φόβος της κριτικής είναι ο θάνατος του ταλέντου.

Στην αρχαιότητα είχε βγάλει ένα λίπωμα ο Σοφοκλής και είχε πει “τα έργα μου σας αρέσουν;”. Δεν το έβγαλε ποτέ. Χάνουμε την ουσία που είναι το βλέμμα.

Ταξιδιωτική εκπομπή θα ήθελα να κάνω, μου αρέσει πάρα πολύ.

Με έχουν πάρει για να μπω στο Survivor και τους είχα πει ότι θα πάω χωρίς λεφτά αλλά θέλω να επιλέξω αυτούς που θα είναι δίπλα μου. Θέλω τον Ντέμη Νικολαΐδη, τον Τάκη Τσουκαλά, τον Τσιάρτα, τον Γιώργο Γεωργίου και τον Αλέφαντο!

Όταν ξεκίνησα τις μιμήσεις στο ραδιόφωνο ήταν λίγο μονοπώλιο. Και κάτι που έχουμε μάθει στο πανεπιστήμιο είναι ότι όταν λειτουργείς μονοπωλιακά κάπου, το εκμεταλλεύεσαι. Αν δούλευα σαν λογιστή τι θα έπαιρνα;».

Τι είπε για την ενασχόλησή του με το surfing;