Μεσολόγγι – Γιώργος Τσούκαλης: «Δεν θα εκπλαγώ εάν οι 17.000€ αποδειχτούν μικρότερο κίνητρο από άλλα»
Τηλεόραση

Μεσολόγγι – Γιώργος Τσούκαλης: «Δεν θα εκπλαγώ εάν οι 17.000€ αποδειχτούν μικρότερο κίνητρο από άλλα»

Μεσολόγγι – Γιώργος Τσούκαλης: «Δεν θα εκπλαγώ εάν οι 17.000€ αποδειχτούν μικρότερο κίνητρο από άλλα»

Όσα είπε στο Live News

Τα σενάρια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 31χρονος Μπάμπης βρέθηκε εκείνο το μοιραίο βράδυ μαζί τον 50χρονο κρεοπώλη που οδήγησε τελικά στην εξαφάνισή του στο Μεσολόγγι εξετάζει η Αστυνομία.

Ένα πιθανό σενάριο είναι να συναντήθηκαν για να ψάξουν για χαμένους θησαυρούς στην περιοχή καθώς ο Μπάμπης μία ημέρα πριν αναζητούσε στο διαδίκτυο «πως βρίσκουμε κρυμμένους θησαυρούς, τι σημάδια βλέπουμε», ενώ υπήρχε διαδικτυακή παρουσία του σε site όπου έβλεπε τα σημάδια που υπάρχουν σε πέτρες και κλαδιά.

Δύο ανεξιχνίαστες υποθέσεις

Με αφορμή τη δολοφονία του 31χρονου ξύπνησαν μνήμες από δύο ανεξιχνίαστα εγκλήματα που είχαν απασχολήσει στο παρελθόν την ίδια περιοχή.

Τους θανάτους δύο κτηνοτρόφων που σκηνοθετήθηκαν με τέτοιο τρόπο από τους δράστες, για να παραπέμπουν σε πνιγμό στον ποταμό Εύηνο.

«Δεν είναι ατύχημα γιατί μου είπε ότι είχε ραντεβού στο σημείο που βρέθηκε νεκρός». Ο πατέρας του Βασίλη Δημαρά είναι βέβαιος πως ο γιος του δολοφονήθηκε το 2016 σε μια περιοχή σχεδόν άβατη για τους κατοίκους καθώς θεωρείται σταυροδρόμι πολλών παρανομιών.

«Κάποιοι έψαχναν χρυσό και κάποιος του έβαλε αυτήν την ιδέα. Έχει φτιάξει από ένα μεγάφωνο από αυτοκίνητο μαγνήτη για να ψάχνει για λεφτά. 1,5 μήνα αργότερα βρέθηκε νεκρός δίπλα στο ποτάμι».

Συμπληρώνει: «Ό,τι γινόταν ήθελε να πάει εκεί, καλοπροαίρετα. Κωφάλαλος. Δεν υποψιαζόταν τίποτα».

Ο μυστήριος θάνατος του 32χρονου θύμισε σε πολλούς μια άλλη ανεξιχνίαστη υπόθεση πίσω στο 2011. Του κτηνοτρόφου Θοδωρή Ζαχαρή που βρέθηκε πνιγμένος σε χείμαρρο, που καταλήγει κι εκείνος στον Εύηνο ποταμό.

Ο Θεόδωρος Ζαχαρής, αδερφός του Κώστα Ζαχαρή ανέφερε: «Καταρχήν αποκλείω το ότι πνίγηκε μόνος του. Εγώ υποψιάζομαι ότι υπάρχει μία σπείρα, η οποία όπως έφαγε και το άλλο παιδάκι, τον 32χρονο στο Κουτσοχέρι, τον Δημαρά. Βλέπω ότι αποκρύπτονται σκοτεινές υποθέσεις».

Διαβολεμένη σύμπτωση πως και οι δύο κτηνοτρόφοι είχαν εντοπιστεί νεκροί στον Εύηνο ποταμό. Και οι δύο σε σημεία που είχαν απασχολήσει στο παρελθόν για λαθρανασκαφές επομένως μοιραία οι δύο αυτές υποθέσεις ταυτίστηκαν από τους ντόπιους.

-«Πολλά ψάχνουν και θησαυρούς ψάχνουν και όπλα διακίνηση κάνουν και άλλα από τα ναρκωτικά κάνουν ό,τι θέλεις κάνουν. Τον ρίξανε σε σημείο το οποίο εκεί δεν είχε κάτι να περάσει για να πάει από το ρέμα αυτό που ήταν κατεβασμένο για να πάει κάπου» είπε ο αδερφός Κώστα Ζαχαρή.

-«Άρα βρέθηκε κοντά σε εκκλησάκι και ο δικός σας αδελφός;»

-«Ναι, στο εκκλησάκι πήγε».

Ένας φύλακας αρχαιοτήτων σχολίασε: «Έχουν πιάσει αρχαιοκάπηλους. Συνήθως γίνεται βράδυ αλλά δεν υπάρχει κάλυψη από νυχτοφύλακες».

Οι συγγενείς τους επιμένουν πως οι δικοί τους άνθρωποι βρέθηκαν στο λάθος σημείο, τη λάθος στιγμή και πως κάτι είχαν δει που δεν έπρεπε ποτέ να δουν.

«Του τη στήσανε. Κάτι είχε δει για να τον φέρουν εδώ. Κάτι είχε δει πριν όχι εκείνη τη μέρα».

«Τον ‘έφαγε’ το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας»
Και το ερώτημα πλέον γιγαντώνεται: η ιστορία επαναλαμβάνεται και στην υπόθεση του Μπάμπη που εντοπίστηκε νεκρός σε βαλτώδη περιοχή κοντά σε ένα εκκλησάκι;

«Οι χρυσοθήρες πηγαίνουν σε εκκλησίες, σε βράχους. Τώρα αν ο Μπάμπης είχε σχέση με θησαυρούς δεν το ξέρω αλλά οι χρυσοθήρες ψάχνουν σε σημεία που να έχουν σημάδια και είναι σταθερά. Δεν πάνε στην τύχη», επισήμανε ερευνητής.

Ο έμπειρος ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στο MEGA μίλησε ξεκάθαρα για κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας και τοκογλυφίας το οποίο δραστηριοποιείται στην περιοχή.

«Εκεί κοντά υπάρχουν δύο αρχαιολογικοί χώροι ανεκμετάλλευτοι, μην ξεχνάτε ότι κατά τη διάνοιξη της Ιονίας Οδού είχαν βρεθεί αρχαία στην περιοχή. Αν συμμετείχε και ο ίδιος στο κύκλωμα της αρχαιοκαπηλίας καταλαβαίνετε ότι εκεί κάπου χάλασε το παιχνίδι στη μοιρασιά».

Ο νούμερο ένας ύποπτος για την δολοφονία του δεν λυγίζει και δεν ομολογεί. Πολλοί μιλούν για αδυσώπητο δολοφόνο και άλλοι για έναν μόνο κρίκο ενός ολόκληρου κυκλώματος που ίσως φοβάται να μιλήσει για να μην έχει την τύχη του Μπάμπη.

«Μετέφερε τον Μπάμπη στο σημείο όπου τον περίμεναν κάποιοι. Αυτοί οι κάποιοι είχαν κάθε λόγο να τον βγάλουν από τη μέση, γι’ αυτό και τούτος αρνείται, και με τον φόβο ότι αν μιλήσει και αποκαλύψει πράγματα θα έχει την ίδια τύχη. Τον έφαγε το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας», υπογράμμισε ο Θανάσης Κατερινόπουλος.

Το στοιχείο που παρουσιάζει ίσως το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι το τεφτέρι του αδικοχαμένου Μπάμπη με την μητέρα του να λέει πως σε αυτό ο γιος της σημείωνε πολλά ονόματα και χρηματικά ποσά που συνολικά άγγιζαν περισσότερα από 60.000 ευρώ.

«Δεν θα εκπλαγώ εάν οι 17.000 αποδειχτούν μικρότερο κίνητρο από άλλα»

Ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, μίλησε στο Live News για το κυνήγι θησαυρού.

«Είναι ένα θέμα που δεν θα το αφήσουμε έτσι. Για εμένα ο Μπάμπης παγιδεύτηκε. Ένα παιδί που δουλεύει από μικρός, δεν θα εκπλαγώ εάν και άλλες δραστηριότητες του φερόμενου ως δράστη και συνεργατών του θα βγουν στην επιφάνειες τις επόμενες ημέρες. Καλώ όσους ξέρουν κάτι να πάνε στις Αρχές. Δεν θα το αφήσουμε έτσι εμείς. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση αλλά είχε και συνεργάτες που είτε συμμετείχαν είτε βοήθησαν. Σιγά σιγά θα ανοίξουν τα στόματα. Έχουμε και συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια μας. Ο Μπάμπης πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί και δεν είχε μπλέξει σε περίεργες δουλειές. Αυτά τα έχω μάθει από το περιβάλλον του Μεσολογγίου. Δεν θα εκπλαγώ εάν οι 17.000 αποδειχτούν μικρότερο κίνητρο από άλλα».

Διαβάστε επίσης

Μεσολόγγι: Πώς πυροβολήθηκε ο Μπάμπης μέσα στις καλαμιές στο πυκνό σκοτάδι;