Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 70χρονος δράστης – «Ήταν επιστάτης στο νησί του Καρνέση» – Το κίνητρο του μακελειού
Τηλεόραση

Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 70χρονος δράστης – «Ήταν επιστάτης στο νησί του Καρνέση» – Το κίνητρο του μακελειού

Γλυφάδα: Αυτός είναι ο 70χρονος δράστης – «Ήταν επιστάτης στο νησί του Καρνέση» – Το κίνητρο του μακελειού

Τι όπλισε το χέρι του πρώην εργαζομένου της οικογένειας Καρνέση;

Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό με τους 4 νεκρούς σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα. Θύματα η ιδιοκτήτρια της εταιρείας, ο γαμπρός της, ο λογιστής και ο ίδιος ο δράστης που αυτοκτόνησε με το όπλο που σκότωσε τα τρία άτομα.

Ο δράστης ήταν Αιγύπτιος στην καταγωγή, 70 ετών και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν Άρη. Εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της οικογένειας Καρνέση στο Τραγονήσι.

Ο Νικόλαος Τσαλιαγκός ,πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου δήλωσε στο Live News:

«Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ. Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν ο άνθρωπος τους».

Τον περιγράφει ως έναν άνθρωπο φιλήσυχο που ποτέ δεν έφερνε αντιρρήσεις και αγόγγυστα εκτελούσε τις δουλειές. Πριν λίγο καιρό απολύθηκε χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι.

Όπως λέει, τελευταία φορά που τον είδε στο νησί ήταν πριν ένα μήνα με εργαζόμενους και αυτόπτες μάρτυρες του μακελειού να λένε πως ο 70χρονος φώναζε σε όλους να φύγουν από μπροστά τους και πως στόχος του ήταν μόνο τα αφεντικά.

Τι λέει φίλος του δράστη

«Ο άνθρωπος αυτός είχε έρθει στην Ελλάδα το 1980. 65 χρονών είναι. Έχει έρθει από 25 χρονών στην Ελλάδα και έχει μείνει εδώ».

«Όποιον και να ρωτήσεις εδώ στο Μαρμάρι θα πάθεις πλάκα. Τι να σου πει ο κόσμος; Αυτός ο άνθρωπος έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί δεν είχε οικογένεια, η οικογένεια του ήταν κάτω στην Αίγυπτο και προσπαθούσε να βοηθήσει κόσμο, έδινε λεφτά, έδωσε στις ομάδες ποδοσφαίρου. Έψαχνε να βρει έναν φτωχό γιατί είχε ανάγκη τότε με την κρίση να δίνει κάτι για να βοηθάει τον κόσμο. Να πας στο Μαρμάρι στους χίλιους κάτοικους που έχει, δεν θα σου πει ένας μισή στραβή κουβέντα γι’ αυτόν τον άνθρωπο».

Αυτός είναι ο 70χρονος μακελάρης

Το Live News αποκάλυψε και τη φωτογραφία του δράστη του μακελειού.

Είναι αυτό το κίνητρο του δράστη;

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, η δικαστική κόντρα των Καρνέσηδων όπλισε το χέρι του καθώς οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές της οικογένειας τον κατηγορούν ότι προσεταιρίστηκε τη μία ή την άλλη.

Όταν η Μαρία και Δέσποινα Καρνέση τον απέλυσαν από τους Πεταλιούς, τον προσέλαβε ο Σπύρος Καρνέσης, ο τρίτος αδελφός με τον οποίο υπάρχει κόντρα.  Φαίνεται ότι το κίνητρο του δράστη είναι ότι σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκε ότι πρέπει να φύγει από το σπίτι στη Γλυφάδα που ανήκε στη γιαγιά της οικογένειας.