Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη νέα πρόεδρος του ΕΣΡ
Τηλεόραση

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη νέα πρόεδρος του ΕΣΡ

Η Ευτέρπη Κουτζαμάνη νέα πρόεδρος του ΕΣΡ

Εγκρίθηκε η νέα σύνθεση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης από την Διάσκεψη των Προέδρων με τις ψήφους τις Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης.

Την θέση της Προέδρου του ΕΡΣ ανέλαβε η επίτιμη Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη – Δρίλα που μέχρι σήμερα κατείχε την θέση της Αντιπροέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Αντιπρόεδρος, τοποθετήθηκε ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης ενώ στις κενές θέσεις των μελών του ΕΣΡ εκλέχθηκαν οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Σταυρόπουλος, Ευτύχης Παλλήκαρης, Γιώργος Βλαβιανός και Ιωάννης Μιχελάκης, ο δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Σπυρίδων Χρυσοφώτης και ο επίτιμος Αντιπρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Πέτρος Τριανταφυλλίδης.

Υπέρ των προτεινομένων προσώπων της προτάσεως που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής τάχθηκαν συνολικά 16 από τα 27 μέλη της ΔτΠ από τις κοινοβουλευτικές ομάδες της ΝΔ (14 μέλη) και της Ελληνικής Λύσης (2 μέλη). Καταψήφισαν συνολικά 8 βουλευτές από τις ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας. Με το “παρών” τάχθηκε οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ.

Από την συνεδρίαση απουσίασε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου που νοσεί από covid, και είχε αποστείλει επιστολή με την οποία εξέφρασε την διαφωνία της επί της διαδικασίας διορισμού που ακολουθήθηκε.