Η εξομολόγηση της Χριστίνας Λαμπίρη στο Σουσού: «Εισέπραξα τόνους απογοήτευσης και είπα δεν θέλω να έχω καμία σχέση…»
Τηλεόραση

Η εξομολόγηση της Χριστίνας Λαμπίρη στο Σουσού: «Εισέπραξα τόνους απογοήτευσης και είπα δεν θέλω να έχω καμία σχέση…»

Η εξομολόγηση της Χριστίνας Λαμπίρη στο Σουσού: «Εισέπραξα τόνους απογοήτευσης και είπα δεν θέλω να έχω καμία σχέση…»

«Είπα σε έναν συνάδελφο "μπορείς να με βγάλεις από την ατζέντα, ότι πέθανα;"»

Η Χριστίνα Λαμπίρη μίλησε στο Πρωινό Σουσού με αφορμή τα βραβεία που απένειμε ως αντιδήμαρχος ισότητας στον Δήμο Ραφήνας και είπε πολλές αλήθειες για την τηλεόραση αλλά και απάντησε εμμέσως για τα προσβλητικά σχόλια Μουρατίδη.

Αρχικά ρωτήθηκε και απάντησε για τα «πεσίματα» και μετά συνολικά για την τηλεόραση:

«Τι τους ενοχλεί ακριβώς; Δεν θέλουν συγκεκριμένες ερωτήσεις; Αν ήμουν στη θέση της δική σας θα είχα ακριβώς την ίδια στρατηγική. Η μόνη διαφωνία μου είναι ότι βλέπω πολλές ίδιες εκπομπές, ίδιο περιεχόμενο και από εκεί ξεκινάει το πρόβλημα. Όταν λες την άποψή σου και ξεσηκώνει αντιδράσεις, σχόλια, είναι το follow up η επόμενη μέρα μιας δήλωσης. Περισσότερο με ενοχλεί αυτή η εσωστρέφεια της τηλεόρασης, που ο ένας απαντάει στον άλλον. Μπορεί να σκέφτομαι και παλαιομοδίτικα. Εγώ σταμάτησα σε κομβικό σημείο όταν άρχισαν να γίνονται πολλές οι εκπομπές.

Τότε πρωταγωνιστές ήταν οι καλλιτέχνες, τα παιδιά από τα ριάλιτι. Δεν ήμασταν εμείς οι παρουσιαστές η θεματολογία των εκπομπών. Τώρα μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι ίδιοι οι παρουσιαστές από τα θέματα που παρουσιάζονται.

Ένας λόγος που ίσως τα τελευταία χρόνια δεν πήγαινα καλά στην τηλεθέαση ήταν ότι δεν ήμουν όσο αυτοαναφορική επιβάλλεται να είναι κανείς στην τηλεόραση.

Ό,τι συζητείται σε μια εκπομπή γίνεται μέτρο σύγκρισης να καταθέσει αυτομάτως ο καθένας από μας την προσωπική του εμπειρία. Έτσι χάνεται η μπάλα».

Για τον ηλικιακό ρατσισμό και ειδικά το σχόλιο Παπανώτα για την Μπέττυ Μαγγίρα είπε:

«Έγινα έξαλλη, θύμωσα πάρα πολύ. Είναι ένα σχόλιο που απαγορεύεται να γίνει γιατί ποιος ορίζει αν η Λαμπίρη, ο Κώστας, η Μαρία μπορεί να κάνει κάτι ή όχι; Είναι φασιστικό. Ποιος μου δίνει το δικαίωμα να το πω και τι κερδίζω να το πω; Έχουμε δικαίωμα να κάνουμε όποια επιλογή θέλουμε και να κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

«Υπάρχει ένας κανόνας στην τηλεόραση ότι το κακό πουλάει. Θεωρούμε ότι όποιος είναι πιο εριστικός, πολύ αιχμηρός, προκλητικός πουλάει» είπε.

«Η τηλεόραση θέλει πάρα πολύ διάβασμα και πολύ υπομονή κι επιμονή.  Δεν μπορώ να υποστηρίξω μια infotainment εκπομπή.

Είναι τελείως διαφορετική η εκπομπή που έχω στο μυαλό μου, υπάρχει στην ισπανική τηλεόραση».

Μιλώντας για την ακύρωση της εκπομπής της στο Μακεδονία TV αλλά και τα πολύ προσβλητικά σχόλια του Νίκου Μουρατίδη είπε:

«Όλο αυτό το κονσεπτ που έχουν αυτές οι εκπομπές πια, η αυτοαναφορικότητα, αν δεν το κάνω δεν θα είχα καμία τύχη. Ίσως ήταν για καλό που δεν έγινε η εκπομπή στο Μακεδονία.

Με έδιωξε πολύ μακριά, με απογοήτευσε και τελειωτικό χτύπημα ήταν ένα γεγονός που έγινε πριν από λίγο καιρό που βρέθηκα σε μία κατάσταση ερήμην μου. Ήταν η χαριστική βολή.

Στεναχωρήθηκα πάρα πολύ εκείνο το διάστημα. Ήταν απανωτά τα τηλέφωνα που δέχτηκα. Ήμουν φορτισμένη και μάλιστα είπα σε έναν συνάδελφο “μπορείς να με βγάλεις από την ατζέντα, ότι πέθανα;”. Με τάραξε πάρα πολύ.

Έδωσα μεγάλο μέρος της ζωής μου σε αυτό,  με πολύ πάθος, με μεγάλες στιγμές στεναχώριας, κατάθλιψης έχω δηλώσει ότι κάποτε κόντεψα να χάσω τον εαυτό μου. Στο ίδιο μέγεθος, εισέπραξα μια τεράστια απογοήτευση από αυτόν τον χώρο. Τόνους απογοήτευσης και είπα δεν θέλω να έχω καμία σχέση με αυτόν τον χώρο που λάτρεψα».