Η Έλλη Στάη σχολιάζει τις εκλογές: «Ο πρωθυπουργός θέλει την 3η εκλογική νίκη»
Τηλεόραση

Η Έλλη Στάη σχολιάζει τις εκλογές: «Ο πρωθυπουργός θέλει την 3η εκλογική νίκη»

Η Έλλη Στάη σχολιάζει τις εκλογές: «Ο πρωθυπουργός θέλει την 3η εκλογική νίκη»

Το σχόλιο της δημοσιογράφου

Οι κάλπες έκλεισαν στις 19.00 και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα δίνουν μία εικόνα για το πώς διαμορφώνεται ο χάρτης στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023.

Η Έλλη Στάη στην εκλογική βραδιά του Open σχολίασε τις εξελίξεις με αναφορά και στην αματοβαμμένη σύρραξη στη Γάζα.

«Είναι μια πολύ περίεργη συγκυρία αυτή που έχουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι οποίες έχουν το πολιτικό τους ενδιαφέρον γιατί συνήθως έχουν μια ατονία αυτές οι εκλογές και κάπως έτσι κύλησε ο χρόνος λόγω των καταστροφών που είχαμε και όλων των προβλημάτων.

Τώρα όμως, η καινούρια πολιτική συγκυρία, η οποία έχει εξελίξεις, μετά από τις δύο εθνικές κάλπες όπου η Νέα Δημοκρατία θριάμβευσε και μετά από όλα αυτά τα καταστροφικά ζητήματα θέλουμε να δούμε που πάει ο πήχης και πώς μετριέται. Θα έχει ένα πολιτικό αποτέλεσμα, δεν το είπε τυχαία ο πρωθυπουργός ότι θέλει και τις 13 περιφέρειες να τις πάρει. Θέλει να τις μετρήσει πολιτικά, θέλει να τις βάψει γαλάζιες, θέλει να έχει την 3η εκλογική νίκη».

«Παρόλα αυτά, το συγκλονιστικό γεγονός που συμβαίνει αυτή τη στιγμή και μιλάω για αυτά που συμβαίνουν στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή πλευρά είναι πραγματικά κάτι το οποίο ξεπερνάει την πιθανότητα να κάνουμε πρόβλεψη αυτή τη στιγμή. Βλέπουμε τώρα ότι με την ώρα διογκώνεται αυτή η σύγκρουση, είναι ένας κανονικότατος πόλεμος και είναι εντελώς ασύμμετρος».

Διαβάστε επίσης

Χαμός ανάμεσα σε Μπέο – Ηλιόπουλο: «Ανεπάγγελτε!» – «Καραγκιοζιλίκι!»