Η Optima Bank μπαίνει επίσημα στο Χρηματιστήριο
Τηλεόραση

Η Optima Bank μπαίνει επίσημα στο Χρηματιστήριο

Η Optima Bank μπαίνει επίσημα στο Χρηματιστήριο

Η πρώτη τράπεζα οι μετοχές της οποίας εισέρχονται στο Χρηματιστήριο Αθηνών μετά από 17 χρόνια

H Επιτροπή Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών «άναψε» πράσινο φως για την εισαγωγή της Optima Bank.

Ειδικότερα, κατόπιν συνεδρίασης η Επιτροπή διαπίστωσε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του ΧΑ, με επισήμανση την επαρκή διασπορά των μετοχών.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για την πρώτη τράπεζα που εισέρχεται στο Χρηματιστήριο από το 2006 και όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος της τράπεζας Γεώργιος Τανισκίδης «η Optima bank εισέρχεται στο Χ.Α. μόλις μία τετραετία μετά την ίδρυσή της, έχοντας καταγράψει μια αλματώδη πορεία αύξησης των μεγεθών της».

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση:

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής Εισαγωγών και Λειτουργίας Αγορών, διαπίστωσε την κατ’ αρχήν συνδρομή των προϋποθέσεων εισαγωγής στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 4 του ν. 3371/2005 των μετοχών της εταιρίας «ΤΡΑΠΕΖΑ OPTIMA BANK Α.Ε.» (ISIN: GRS533003000), υπό την αίρεση επίτευξης επαρκούς διασποράς των μετοχών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Κανονισμό του ΧΑ.