Ο Άκης Πετρετζίκης μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε την πιο αφράτη και αρωματική Φανουρόπιτα που δεν τρίβεται, γεμάτη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Μια παραδοσιακή συνταγή που όλοι αγαπάμε, αλλά με τα μικρά μυστικά του σεφ αποκτά τέλεια υφή και γίνεται ακόμη πιο απολαυστική.
Με υλικά απλά και οικονομικά, η φανουρόπιτα του Άκη Πετρετζίκη παντρεύει το άρωμα του κονιάκ με τις σταφίδες, την πλούσια γεύση του χυμού πορτοκαλιού και την ελαφριά υφή που δίνει το σπορέλαιο. Το αποτέλεσμα είναι ένα γλυκό που μένει ζουμερό, δεν τρίβεται όταν το κόβεις και μοσχοβολά κανέλα και φρεσκάδα.
Banoffee αλά Dubai: Το πιο απολαυστικό γλυκό με ανατολίτικη φινέτσα!
Αφού ψηθεί, πασπαλίζεται με άχνη ζάχαρη και σερβίρεται ως το τέλειο κέρασμα για μικρούς και μεγάλους. Ιδανική για την ημέρα του Αγίου Φανουρίου, αλλά και για κάθε στιγμή που θέλουμε ένα γλυκό με παραδοσιακό χαρακτήρα και σπιτική γεύση.
Υλικά:
- 150 γρ. μαύρες σταφίδες
- 30 γρ. κονιάκ
- 350 γρ. χυμό πορτοκαλιού
- 280 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 180 γρ. σπορέλαιο, + έξτρα για το ταψί
- ½ κ.σ. κανέλα
- 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
- 1 πρέζα αλάτι
- 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το ταψί
Για το σερβίρισμα
- άχνη ζάχαρη
Διαβάστε επίσης: Ο απόλυτος καλοκαιρινός πειρασμός σε ποτήρι: Smoothie με πορτοκάλι, σταφύλι και μέλι