Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η αλλαγή του στίχου της Άλκηστης Πρωτοψάλτη αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας»
Τηλεόραση

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η αλλαγή του στίχου της Άλκηστης Πρωτοψάλτη αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας»

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Η αλλαγή του στίχου της Άλκηστης Πρωτοψάλτη αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας»

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης μίλησε αποκλειστικά στο Πάμε Δανάη!

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης  μίλησε στην εκπομπή Πάμε Δανάη για το politically correct, τις συγκρούσεις στον χώρο και τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Αναφερόμενος σε επαγγελματικές δυσκολίες που έχει ζήσει είπε:

«Έχω διακόψει παράσταση για αυτό τον λόγο…»

«Ένα ρόλο όταν τελειώνει η παράσταση τον αφήνεις πίσω σου, αν αρχίζεις και υποδύεσαι το ρόλο εκτός σκηνής χρήζεις μετά υποστήριξης ψυχιάτρου. Όταν είσαι βιολογικά άρρωστος είναι πολύ δύσκολο να παίξεις, μερικές φορές εργάζεσαι με πυρετό με ειδικές ενέσεις. Αυτό που είναι μάστιγα των τελευταίων χρόνων είναι σε κάποιες ηλικίες που δεν μπορούν να χειριστούν το κινητό και χτυπάει την πιο κρίσιμη στιγμή του έργου. Παλαιότερα έχω διακόψει παράσταση για αυτό το λόγο.

Μια φορά που μου ήταν ακατόρθωτο να παίξω και ήταν ευθύνη των διοργανωτών. Παίζαμε μια τραγωδία και δεν ακουγόταν η μουσική της παράστασης αλλά η συναυλία του Στέλιου Ρόκκου χιλιόμετρα μακριά».

Για το politically correct και τις συγκρούσεις στον χώρο, ανέφερε:\

«Αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας»

«Εγώ δεν έχω τέτοιο πρόβλημα, η αυτολογοκρισία ήταν μέρος της δουλειάς μου όλα αυτά τα χρόνια. Το θέμα με την αλλαγή του στίχου στο τραγούδι της Άλκηστης Πρωτοψάλτη αγγίζει τα όρια της φαιδρότητας. Αν είναι έτσι πρέπει να λογοκρίνουμε και όλη την ποίηση».

«Στον χώρο τσακωνόμαστε ακόμα και σήμερα. Υπάρχουν συγκρούσεις ειδικά όταν υπάρχουν περίεργα “εγώ” και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε τα αυτονόητα. Δεν πειράζει, είναι δημιουργικές συγκρούσεις πολλές φορές, όχι όλες».

Επίσης αναφέρθηκε και στην απώλεια του Λαυρέντη Μαχαρίτσα:

«Μέσα μου ήταν πολύ ιδιαίτερη η απώλεια του Λαυρέντη γιατί είχα θαυμασμό και αγάπη μεγάλη, παρόλο που είχαμε συγκρουστεί γιατί ήταν οξύθυμος και περίεργος. Είχαμε μια πολύ ιδιαίτερη σχέση, σπουδαίος δημιουργός. Μου έλειψε…».

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή: