Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Στην κτηνωδία και στη βία δεν είναι απάντηση η βία»
Τηλεόραση

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Στην κτηνωδία και στη βία δεν είναι απάντηση η βία»

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Στην κτηνωδία και στη βία δεν είναι απάντηση η βία»

Όσα είπε στην εκπομπή, Action Τώρα, για τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και τον κόσμο

Καλεσμένος στην εκπομπή, Action Τώρα, βρέθηκε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε στα τραγικά γεγονότα που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα.

Όσο περνάει ο καιρός η βία καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της πραγματικότητας, πόλεμοι συνεχώς συμβαίνουν, κάτι που αν το σκεφτεί κανείς είναι τρομακτικό για το 2023.

Πώς το σχολιάζει ο ίδιος;

«Στα στρατόπεδα συγκεντρώσεων άκουγαν κλασική μουσική οι εκτελεστές. Οι μεγάλες κτηνωδίες γίνονταν σε όλες τις ιστορικές στιγμές.

Μιλάμε για εποχές και λαούς που είχαν υψηλό επίπεδο πολιτισμού και έκαναν πράγματα ανήκουστα. Οι μαζικές εξοντώσεις ακούγονται φρικαλέες.

Μεγάλες εθνοκαθάρσεις γίνονταν κυρίως στην Ευρώπη.

Εκεί σηκώνεις τα χέρια! Στην κτηνωδία και στη βία δεν είναι απάντηση η βία. Είναι τραγικό να το ζούμε σήμερα και πολλές φορές είναι προσχηματικό. Δεν γίνεται να στοχοποιείς πληθυσμούς είτε αφορούν το θρήσκευμά τους είτε τη γλώσσα τους είτε τον τόπο τους. Είναι αδιανόητο!».

«Η νεολαία βλέπει πολύ θέατρο, έχει μια τάση να βλέπει θεάματα. Υπάρχουν άνθρωποι που ενδιαφέρονται για πρωτοποριακές παραστάσεις, καλές ή κακές. Υπάρχει μια μόδα που όταν αγγίζει τα όρια της κανονικότητας και είναι λίγο κατανοητό μάλλον δεν μας αρέσει. Αλλά με την νεύρωση της πρωτοπορίας πηγαίνουν. Προκλητικό ήταν το όνομα “άγαμοι θύτες”. Παρόλο που ο συνειρμός που κάνεις ακούγοντας το όνομα είναι η βωμολοχική επίθεση. Τότε το απαγόρευα δια ροπάλου (σσ βωμολοχίες)».