Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Κάποιες εκπομπές έλεγαν ότι “τώρα θα πρέπει να κρύβεται” και με τρόμαξε»
Τηλεόραση

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Κάποιες εκπομπές έλεγαν ότι “τώρα θα πρέπει να κρύβεται” και με τρόμαξε»

Ιωάννα Παλιοσπύρου: «Κάποιες εκπομπές έλεγαν ότι “τώρα θα πρέπει να κρύβεται” και με τρόμαξε»

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου μίλησε για τη ζωή της μετά την επίθεση με βιτριόλι στο Στούντιο 4

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου ήταν καλεσμένη στο Στούντιο 4 και αρχικά απάντησε αν έχει δεχτεί πρόταση να κάνει εκπομπή μόνη της μετά την εμφάνισή της στην εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη.

«Έκανα ένα crash test με την εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη, πήρα μια γεύση, μου έμαθε πολλά αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα. Το περίμενα πιο εύκολο. Αυτό που κοιτάζεις την κάμερα είναι δύσκολο».

«Αν νιώσω κάπου άνετα πολύ ευχαρίστως θα συμμετείχα στην τηλεόραση, δεν μου αρέσει να είμαι γλάστρα, θέλω η παρουσία μου να έχει σκοπό» ανέφερε παρακάτω.

«Έχω βρίσει στις στιγμές του μεγάλου πόνου»

«Όταν φτάνεις σε ένα σημείο μηδέν, δεν έχεις την πολυτέλεια να αφήσεις τα άσχημα συναισθήματα να σε κυριεύσουν. Ειδικά όταν υπάρχει απειλή στο θέμα της υγείας και της ζωής δεν έχεις την πολυτέλεια να αναλωθείς σε συναισθήματα θυμού, μίσους, εκδίκησης. Ίσως στο μέλλον όταν νιώσω ότι ξαναπάω στα πόδια μου και νιώσω ασφάλεια στο θέμα της υγείας φοβάμαι μην μου βγουν τέτοια συναισθήματα. Δεν το θέλω. Και στο δικαστήριο προσπαθούσα να κάνω focus, να είμαι ψύχραιμη και το είπα και στην οικογένειά μου ότι δεν θέλω φωνές.
Αυτό που είναι φυσιολογικό είναι στις στιγμές του μεγάλου πόνου που έχω φωνάξει, έχω βρίσει αλλά για μερικά λεπτά».

Μιλώντας για τον πρώτο καιρό μετά την επίθεση που δέχτηκε με βιτριόλι είπε:

«Δεν μπορούσα να φανταστώ πόσο είχε αγγίξει η ιστορία μου τους ανθρώπους. Δεν έβλεπα τηλεόραση, δεν είδα και δεν διάβασα τίποτα. Ρωτούσα μόνο για τα θέματα υγείας. Το κινητό μου το πήρα μετά από 3 μήνες. Μπήκα λίγο, τρόμαξα και βγήκα.

Με το κύμα αγάπης δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Ακόμα και σήμερα που θα με σταματήσουν στον δρόμο το απολαμβάνω. Η πρώτη μου επαφή όμως τότε ήταν στο ίντερνετ και είδα κάποιες εκπομπές και κάποιους ανθρώπους που σχολίαζαν το δικό μου μέλλον και έλεγαν ότι “η ζωή της καταστράφηκε, θα πρέπει να κρύβεται” και με τρόμαξε.

Έβγαιναν γιατροί γνωστοί που έλεγαν ότι η βλάβη είναι ανεπανόρθωτη και ότι θα πρέπει να κρύβεται με μαντήλια.

Τρομοκρατήθηκα και είπα δεν μπορεί να είναι αυτό το μέλλον μου.

Από την αρχή πίστευα ότι με κάποιον τρόπο θα αντεπεξέλθω. Εγώ τον εαυτό μου τον ονειρευόμουν όμορφο, με σημάδια μεν αλλά αποδεκτό. Με ενδιαφέρει να μην βλέπω τον τρόμο στο βλέμμα των άλλων

Ούτε οι γιατροί που με παρακολουθούσαν μπορούσαν να προβλέψουν τι θα γίνει. Έκανα ερωτήσεις και πολλές φορές οι απαντήσεις ήταν σοκαριστικές. Όταν μου είπαν 1 χρόνο για τα βασικά σοκαρίστηκα. Δεν φανταζόμουν ότι θα έπρεπε να κάνω 30 χειρουργεία. Τα βασικά ήταν να μπορώ να είμαι λειτουργική» ανέφερε.

«Ως θύμα, στην αρχή έριξα την ευθύνη στον εαυτό μου» είπε χαρακτηριστικά.

«Σίγουρα έγινα δύσκολη, είχα ξεσπάσματα αλλά κυρίως τα έχει υποστεί η μαμά μου.

Έχουν σίγουρα προσπαθήσει να με εκμεταλλευτούν. Θέλησαν πάρα πολλοί άνθρωποι να πάρουν δημοσιότητα και κάποιοι τα κατάφεραν εν γνώσει μου γιατί μπορεί να είχα ανάγκη να πάρω κάτι άλλο.

Δεν νιώθω ότι με έχουν εξαπατήσει. Έχουν συμβεί 2-3 περιστατικά που με έχουν στεναχωρήσει, δεν θα δώσω διάσταση» είπε.

Για τη γυναίκα που της επιτέθηκε είπε:

«Δεν λέω ότι αυτής της γυναίκας δεν αξίζει να της θυμώσω ή να είναι εκεί που είναι. Εγώ δεν το επιδιώκω, δεν το σκέφτομαι. Η συγχώρηση έχει να κάνει με μας. Αν σκέφτομαι μέρα νύχτα ότι θέλω να της συμβεί αυτό, χάνεις χρόνο, φεύγεις από τον στόχο σου, καταναλώνεις ενέργεια».

«Ό,τι λέω δημόσια είναι πολύ φιλτραρισμένο. Κατά καιρούς με έχουν ρωτήσει για πάρα πολλά πράγματα. Για ό,τι δεν με ακουμπά δεν θα απαντήσω. Προσέχω πάρα πολύ αυτά που θα πω γιατί καταλαβαίνω ότι επηρεάζω κόσμο και φοβάμαι να μην επηρεάσω λάθος.

Έχει επηρεάσει η επίθεση 100% τη ζωή μου. Δεν υπάρχει καμία μέρα που να μην σκέφτηκα την επίθεση. Δεν προσπαθώ να το σβήσω από τη μνήμη μου. Θέλω να είναι εκεί, να βρίσκω τρόπους να το διαχειρίζομαι.

Έβλεπα τους ανθρώπους που φοράνε κοντομάνικα και έλεγα ότι πρέπει να φοράω μακρυμάνικα γιατί πρέπει να προστατεύομαι από τον ήλιο.

Η επίθεση με επηρεάζει κάθε μέρα. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω, δεν μπορώ να κάνω ότι δεν συμβαίνει».