Ιωάννα Παππά: «Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τύψεις ήταν φέτος και το εισέπραξα από το παιδί»
Τηλεόραση

Ιωάννα Παππά: «Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τύψεις ήταν φέτος και το εισέπραξα από το παιδί»

Ιωάννα Παππά: «Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τύψεις ήταν φέτος και το εισέπραξα από το παιδί»

Η ηθοποιός μίλησε για την απόφασή της να γίνει μητέρα, τα αρνητικά σχόλια που δέχτηκε για την ηλικία της αλλά και τον γάμο με τον σύζυγό της

Καλεσμένη στην πρεμιέρα της εκπομπής του Τάσου Ιορδανίδη στην ΕΡΤ1, Μπαμπά-δες, βρέθηκε η Ιωάννα Παππά και αναφέρθηκε στη ζωή της ως μητέρα.

Η ηθοποιός όταν έγινε γνωστό ότι θα αποκτήσει το πρώτο της παιδί, έλαβε αρκετά σχόλια που αφορούσαν την ηλικία της.

Η ίδια, όπως εξομολογείται, ήταν κάτι που δεν την επηρέασε γιατί η απόφασή της να αποκτήσει παιδί ήταν απόλυτα συνειδητή.

«Από το πρωί στο τρέξιμο. Επτά το πρωί, τρέχω μέσα στη βροχή, να πάω στο σχολείο, στην πρόβα, μετά εδώ. Η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να προγραμματίσεις τη μέρα σου κάθε μέρα, να μπορείς να έχεις δραστηριότητες, να έχεις ανθρώπους να σε βοηθάνε. Δεν είναι πάντα εύκολο. Το πιο δύσκολο είναι να ρυθμίσεις τη μέρα σου να έχεις δραστηριότητες.

Αν έχουμε σχολείο είναι εύκολα τα πράγματα γιατί ξέρεις ότι εκεί ξεδίνει το παιδί, κοινωνικοποιείται, έρχεται σε επαφή με άλλα παιδάκια και όταν γυρνάει δεν θα έχεις πολλά. Το Σαββατοκύριακο είναι οι μέρες που έχουμε τα παιδικά πάρτι, ξεκινάει από το πρωί. Πρέπει να ρυθμίσεις πρόβα και παράσταση.

Το καλοκαίρι είναι ευκαιρία να καταλάβεις που βρίσκεσαι, τι έγινε όλη τη χρονιά και γίνεται ένα δέσιμο που σε πάει το επόμενο χειμώνα. Ξαναβρεθήκαμε με όλη την οικογένεια και είναι πολύ ωραίο αυτό.

Ο Αντώνης έκλεισε τα τέσσερα. Άκουγε τη φωνή σου όταν ήμουν έγκυος. Ήσουν από τους πολύ πρώτους που το έμαθαν. Η ζωή είναι πριν και μετά Αντώνη. Νομίζω ότι ήμουν πιο χαλαρή ενώ τώρα δεν είμαι. Υπάρχει ένα στρες. Είναι η καθημερινότητα που εξελίσσεται ραγδαία και σε κρατάει σε εγρήγορση.

Αν έχεις μια τάση να πέφτεις, ενώ δεν σου δίνεται η ευκαιρία. Πας μόνο μπροστά. Φοβάμαι μην χτυπήσει, να φάει στην ώρα του, να παίξει αρκετά. Επειδή έχει αρχίσει να βγαίνει το αγοράκι, έχει αρχίσει να φωνάζει, να χώνει κάτι μπουνιές και κλωτσιές στο σπίτι. Εκεί που έκανε κάτι περίεργα και του είπα ότι δεν θα χτυπά κόσμο».

Το παιδί, οι τύψεις και η σχέση της με τον σύζυγό της

«Η πιο αυστηρή είμαι εγώ στην οικογένεια. Η μάνα το τραβάει όλο το άγχος. Θέλω όταν προσπαθήσω να βάλω κάποια όρια θέλω τη συμμετοχή του Κώστα.

Αλλά όταν αποφασίζει να παίρνει την πρωτοβουλία, δεν θέλω. Επειδή η αλήθεια είναι τις περισσότερες μαζί του, θεωρώ ότι έχω μεγαλύτερο δικαίωμα να βάλω μια φωνή παραπάνω.

Θέλω να καταλαβαίνει ο Κώστας το παιδί αλλά θέλω να καταλαβαίνει και εμένα, ότι είμαστε μαζί σε αυτό. Ελπίζω να πάμε μαζί θετικά σε αυτή τη διαδρομή, να συμφωνήσουμε πιο πολύ.

Όταν μπαίνει ένα παιδί ορίζει πολύ τα πράγματα, απόλυτα. Δεν γίνεται να μην αλλάξει η σχέση και αυτό αλλάζει αλλιώς. Ακόμα και να συμφωνήσετε ότι θέλετε να μείνετε έτσι, κάτι θα γίνει και θα το ανατρέψει αυτό.

Η πρώτη φορά που αισθάνθηκα τύψεις ήταν φέτος και το εισέπραξα από το παιδί. Έλεγε ότι θέλω τη μαμά μου και τον μπαμπά μου. Δεν λείπαμε πολύ καιρό αλλά και δύο μέρες να λείψεις για ένα παιδί είναι too much».

«Γι’ αυτό στεναχωρήθηκα διπλά με τον θάνατο της μητέρας μου»

«Το παιδί έχει αδυναμία στον πατέρα μου. Έχουν ένα ισχυρό δέσιμο. Δεν συμβαίνει από την αρχή αλλά χτίζεται και είναι μια σχέση που αν γίνει είναι για πάντα.

Όλοι θυμόμαστε μια σχέση με τον παππού και τη γιαγιά και είναι διαφορετικό το δέσιμο. Εγώ είχα ισχυρό δέσιμο με τον παππού μου και τον έχασα νωρίς και το θυμάμαι σαν χθες.

Τη μητέρα μου την πρόλαβε δύο χρόνια, τη θυμάται και την αναφέρει και προσπαθώ να συντηρώ και εγώ τη μνήμη της. Στεναχωριέμαι για εκείνη γιατί ήθελα να τον δει να μεγαλώνει.

Τον πρώτο καιρό ήμουν πιο χοντροκομμένη, όχι με τους φίλους μου αλλά με συγγενείς και γνωστούς. Περνώντας ο καιρός ακούω τους πάντες ιδίως αν έχουν εμπειρία. Είναι χρήσιμο αυτό».

Η απόφαση να μην παντρευτούν με πολιτικό γάμο με τον σύζυγό της

«Δεν είναι ο Κώστας της ιδέας του γάμου και εγώ επειδή δεν ήμουν σκληροπυρηνική δεν επέμεινα πολύ. Δεν το αποκλείω να γίνει κάποια στιγμή.

Αυτές τις μέρες που είχαμε χαλαρώσει το είπαμε στην πλάκα να είμαστε σε ένα εκκλησάκι και να είναι παρανυφάκι ο Αντώνης».

«Τα αρνητικά σχόλια δεν με επηρεάζουν»

«Ζούσαμε σε μια εποχή που δεν ήταν τόσο επικίνδυνα τα πράγματα. Είναι αγχωτικό το μεγάλωμα σε αυτή την εποχή. Θα προσπαθήσω να είμαι εκεί, να με εμπιστεύεται και να μου λέει πράγματα που θέλει να δοκιμάσει να κάνει.

Εκείνη τη στιγμή δεν με αφορούσε ιδιαίτερα όπως και καμία γυναίκα που αποφασίζει να γίνει μητέρα. Όταν είναι συνειδητή η απόφαση και αρνητική κριτική να δεχτείς είναι κάτι που μπορεί να σε επηρεάσει σε μικρό βαθμό. Η επιστήμη είναι με το μέρος μας ένιωθα προστατευμένη και αποδείχτηκε ότι δεν υπήρχε λόγος να φοβηθώ για κάτι.

Τα αρνητικά σχόλια τα παραβλέπω ειδικά όταν δεν καταλαβαίνω τον λόγο που συμβαίνουν. Μπορεί να ταυτίζεται με σένα με τον λάθος τρόπο γιατί μπορεί να πηγαίνει λάθος στη δική του ζωή. Μπορεί ο ίδιος να μην είναι καλά και να ξεσπάσει πάνω σου.

Αυτό που λέει ο περισσότερος κόσμος που νιώθει καλά με αυτή την επιλογή είναι ότι δεν θα το μετανιώσει ποτέ».

Διαβάστε επίσης

Ιεροκλής Μιχαηλίδης: «Έπρεπε να κάνω άλλη δουλειά για να παίρνω το γάλα του παιδιού»