Ιωάννης Παπαζήσης: «Από το σπίτι μου μέχρι το στούντιο μπορεί να πήρα και 30 αφορμές να μαλώσω»
Τηλεόραση

Ιωάννης Παπαζήσης: «Από το σπίτι μου μέχρι το στούντιο μπορεί να πήρα και 30 αφορμές να μαλώσω»

Ιωάννης Παπαζήσης: «Από το σπίτι μου μέχρι το στούντιο μπορεί να πήρα και 30 αφορμές να μαλώσω»

Ο ηθοποιός Ιωάννης Παπαζήσης μίλησε για την επαγγελματική του πορεία και την άποψη του για τις καθημερινές σειρές

Ο Ιωάννης Παπαζήσης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της ΕΡΤ1, Στούντιο 4 ανέλυσε την επαγγελματική του πορεία έως σήμερα και την άποψη του πάνω στις καθημερινές σειρές και τον κορεσμό της υποκριτικής στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στην υποκριτική στην Ελλάδα σχολίασε:

«Προσωπικά με ενδιαφέρει να πηγαίνω παρά πέρα στην τέχνη μου. Έχω νιώσει ότι έχει κορεστεί το στοιχείο της υποκριτικής στην Ελλάδα και κινηματογραφικά αλλά και θεατρικά. Βλέπω κοινές υποκριτικές και ίδιους ανθρώπους να μην προλαβαίνουν να βγουν από ένα ρόλο και να συστήνονται με κάτι καινούργιο. Δεν μιλάω για τους ανθρώπους που τρέχουν να βγάλουν τα προς το ζην. Μιλάω για αυτούς που έχουν την πολυτέλεια να κάτσουν έξι μήνες να δουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη και να βελτιωθούν».

«Στην σχολή ήμασταν χωρισμένοι σε αυτούς που κοιτάνε την τέχνη και σε αυτούς που τρέχουν καβάλα στο άλογο. Αν καταφέρεις να κάνεις την τέχνη σου καβάλα στο άλογο, πρέπει να σκεφτείς κάποια πράγματα και αν δεν το καταφέρεις να παρατήσεις την δουλειά. Πρέπει να μπορείς να επαναπροσδιορίζεις την τέχνη σου και να έχεις να πεις πράγματα.

Εγώ προτιμώ να κατέβω από το άλογο παρά να πέσω από το άλογο».

Ακόμη αναφέρθηκε και στην προσωπική του εμπειρία πάνω στις καθημερινές σειρές και πως ένιωσε να «καίγεται».

«Ένιωσα να “καίγομαι” όταν έκανα σειρά σε καθημερινή βάση. Στην καθημερινή σειρά μπορεί να είμαστε εδώ οι δύο μας και να είμαστε ερωτευμένοι αλλά δεν ξέρεις αν σε πέντε επεισόδια θα είμαστε αδέλφια. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να υποστήριξη την τέχνη σου. Κάπως έτσι ”κάηκα” σε καθημερινή σειρά».

Δείτε το απόσπασμα από την εκπομπή:

Είμαι σε μία αναζήτηση μέσα μου. Είμαι ένας Αυστριακός στην Αθήνα. Αυτό που αγαπούσα πάντα στη ζωή μου είναι να γνωρίζω ανθρώπους έξυπνους και ευγενείς. Ο πατέρας μου πάντα έλεγε στο χωριό των τρελών γίνει πρόεδρος μη γίνεις τρελός. Ζούμε σε μια χώρα που σου δίνει τα εφόδια για να γίνεις ένας παράξενος, δύσκολος άνθρωπος που δεν σε πηγαίνει παρακάτω. Από το σπίτι μου μέχρι εδώ μπορεί να πήρα και 30 αφορμές να μαλώσω. Ένας παραλίγο να με σκοτώσει. Άλλος μου είχε κλείσει το πάρκινγκ. Δεν συμμετέχω σε αυτό το παιχνίδι. Πήρα την Αστυνομία. Προσπαθώ να έχω τη δική μου ροή μέσα στο σύστημα που είμαι. Παλιά ήμουν κάφρος, όχι σκληρός, κανονικός. Ένα παιδί δύσκολο. Άλλαξε μέσα μου με γνώση, διάβασα και το κυριότερο πράγμα που με άλλαξε είναι τα ταξίδια. Στην Ελλάδα το κυριότερο πρόβλημα είναι που μας αφήνουν να βγαίνουμε στο εξωτερικό. Θέλω να εξαιρέσω την Αθήνα από όλη την άλλη Ελλάδα, υπάρχει ένα κάψιμο, μια οργή» είπε.