Ησαΐας Ματιάμπα: «Μετά τις 12, μέχρι να κοιμηθώ, κατανάλωνα πάρα πολλές ποσότητες φαγητού»
Τηλεόραση

Ησαΐας Ματιάμπα: «Μετά τις 12, μέχρι να κοιμηθώ, κατανάλωνα πάρα πολλές ποσότητες φαγητού»

Ησαΐας Ματιάμπα: «Μετά τις 12, μέχρι να κοιμηθώ, κατανάλωνα πάρα πολλές ποσότητες φαγητού»

Ο τραγουδιστής εξήγησε πώς ο κακός ύπνος επηρέασε το βάρος του

Ο Ησαΐας Ματιάμπα ήταν καλεσμένος στην εκπομπή Όλα για τη ζωή μας και αποκάλυψε πώς η έλλειψη ύπνου επηρέασε το βάρος του.

«Είμαι ένας άνθρωπος ο οποίος κοιμόταν 3 – 4 ώρες την ημέρα. Οι ώρες που κοιμόμουν ήταν συνήθως 04.00 με 7, 8. Μερικές ημέρες δεν κοιμόμουν και καθόλου, οπότε δεν γίνεται να μην επηρεαστώ, και εγώ και το σώμα μου, από αυτό», λέει ο αγαπημένος τραγουδιστής.

Έκανα ένα μπαμ και έβαλα 20 κιλά. Ήρθε το καλοκαίρι και η υπερκόπωση και την άκουσα στερεοφωνικά. Βελτίωσα τον ύπνο. Καθόμουνα, έβλεπα τηλεόραση και έτρωγα. Ο ύπνος ήταν το άλφα και το ωμέγα, οπότε ξεκίνησα σιγά σιγά να φτιάχνω τον ύπνο και μέσω αυτού, άρχισα να διαπιστώνω ότι, όντας σε καλό δρόμο, βελτιώνονται πάρα πολλά.

Όλη την ημέρα ήμουν οκ και όταν έφτανε η νύχτα, μετά τις 12, μέχρι να κοιμηθώ κατανάλωνα πάρα πολλές ποσότητες φαγητού και υπήρξε θέμα. Ειδικά το τελευταίο 2χρονο παρουσίασα σοβαρά θέματα, έβλεπα τον εαυτό μου και δεν το πίστευα, γιατί ξυπνούσα κιόλας από τάση για εμετό, από παλινδρόμηση. Έπρεπε να μπει ένα φρένο».

Η γνώμη του ειδικού

«Άνθρωποι οι οποίοι ξενυχτούν πολλά χρόνια, επηρεάζουν και το προσδόκιμο ζωής τους», τόνισε στην εκπομπή, ο διαιτολόγος διατροφολόγος, Ευάγγελος Ζουμπανέας.

«Το πιο βασικό είναι ότι οι άνθρωποι που έχουν έναν ανεπαρκή ύπνο, την επόμενη ημέρα χρειάζονται τουλάχιστον 500 – 600 θερμίδες την ημέρα περισσότερες για να μπορέσουν να διατηρήσουν το στρες που δημιουργούν στον οργανισμό και αυτές οι θερμίδες είναι κυρίως σε υδατάνθρακες και σε λίπος. Εν αντιθέσει, όταν κοιμόντουσαν 7 – 8 ώρες, είχαν 30% μεγαλύτερη ικανότητα στην απώλεια περιττού σωματικού λίπους».

«Όταν αρχίζουμε και φεύγουμε από το βιολογικό μας ρολόι, που είναι ξυπνάμε στις 06.00 το πρωί και να κοιμόμαστε στις 20.00 το βραδύ, από αυτό αρχίζει και απορρυθμίζεται όλος ο εσωτερικός μηχανισμός και παράγονται πρωτεΐνες οι οποίες επηρεάζουν όλη την ομαλή ορμονική έκκριση», με το όργανο που πλήττεται περισσότερο να είναι ο θυροειδής αδένας.

Σύμφωνα με τον κ. Ζουμπανέα, υπάρχουν σωστές ώρες στις οποίες πρέπει ένας ενήλικας να κοιμάται, προκειμένου να διατηρήσει το βιολογικό του ρολόι σε ομαλή λειτουργία. Αυτές είναι 23.00 με 07.00.