Κακοκαιρία Daniel: «Μείναμε 20 ώρες πάνω στο νεροχύτη. Έβλεπες ότι δεν θα ζήσεις»
Τηλεόραση

Κακοκαιρία Daniel: «Μείναμε 20 ώρες πάνω στο νεροχύτη. Έβλεπες ότι δεν θα ζήσεις»

Κακοκαιρία Daniel: «Μείναμε 20 ώρες πάνω στο νεροχύτη. Έβλεπες ότι δεν θα ζήσεις»

Όσα ανέφερε κάτοικος στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Mega

Τον απόλυτο εφιάλτη βιώνουν οι κάτοικοι των περιοχών της Καρδίτσας, της Λάρισας και του Βόλου, με την κακοκαιρία Daniel να έχει σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της.

Τα σπίτια έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, ο Πηνειός ποταμός έχει ξεχειλίσει, με τους κατοίκους να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διασωθούν.

Άνδρες των ΕΜΑΚ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή κοντά τους και τους απεγκλωβίζουν είτε με ελικόπτερα είτε με σχεδίες.

Μία από τις κατοίκους του νοτίου Πηλίου μίλησε στην έκτακτη ενημερωτική εκπομπή του Mega για όσα έζησε και συνεχίζει να βιώνει ακόμη και τώρα.

«Μείναμε 20 ώρες, ανεβήκαμε πάνω στο νεροχύτη. Δεν υπήρχε κανένα άλλο σταθερό σημείο, όλα επιπλέουν. Αν κατεβαίναμε θα πνιγόμασταν. Πάνω από 20 ώρες μείναμε με τα παιδιά.

Βάλαμε δύο καρέκλες και πάλι ήμασταν βρεγμένοι μέχρι τη μέση. Περιμέναμε βοήθεια.

Κρατήθηκε ευτυχώς το δικό μου κινητό. Μόλις ξημέρωσε δεν κατάφερε το ελικόπτερο να έρθει να μας σώσει. Από το βράδυ που είχαμε εγκλωβιστεί μέχρι τις 5:00, ήρθε η ΕΜΑΚ με βάρκα.

Μας πήγε στο Δημαρχείο, μας φιλοξένησαν ένα βράδυ. Μπήκαμε με έναν εκσκαφέα με τα παιδιά και μας έφεραν με τα παιδιά σε ένα σημείο για να πάμε Καρδίτσα.

Δεν είχαμε γάλα ούτε για τα παιδιά. Με λόγια δεν μπορείς να το περιγράψεις. Έβλεπες ότι δεν θα ζήσεις. Το νερό ανέβαινε τόσο γρήγορα μέσα στο σπίτι που ένιωθες ότι θα πεθάνεις. Δεν ξέρω πώς άντεξαν τα δύο παιδιά μου πάνω στην αγκαλιά μου. Να κλαίνε, να πεινάνε. Περιμέναμε για βοήθεια και δεν ερχόταν».

Διαβάστε επίσης

Κακοκαιρία Daniel: 10 οι νεκροί, αυξάνονται οι αγνοούμενοι – Στα 10 μέτρα το ύψος του Πηνειού