Κακοκαιρία Elias: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας, «πνίγηκε» ο Βόλος
Τηλεόραση

Κακοκαιρία Elias: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας, «πνίγηκε» ο Βόλος

Κακοκαιρία Elias: Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας, «πνίγηκε» ο Βόλος

Δραματική νύχτα για τους κατοίκους

Νύχτα τρόμου έζησαν οι κάτοικοι στον Βόλο την ώρα που η κακοκαιρία Elias εξακολουθεί να σαρώνει τη χώρα.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας «έσπασε» στο ύψος της γέφυρας του ΟΣΕ και στο ύψος της οδού Ζάχου με Λόρδου Βύρωνος, τον Βόλο.

Σπίτια πλημμύρισαν και οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Κάτοικοι του Βόλου μοιράστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους ορμητικούς χειμάρρους που κατέκλυσαντους δρόμους γύρω από τον ποταμό Κραυσίδωνα, ο οποίος ξεχείλισε λόγω του εξαιρετικά μεγάλου όγκου νερού που έπεσε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης μίλησε στην Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση που επικρατεί στον Βόλο μετά το πέρασμα και της κακοκαιρίας Elias.

«Τα φαινόμενα στον Βόλο παρουσιάζουν μια εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες. Όμως, χθες από το απόγευμα ως αργά το βράδυ εκδηλωθήκαν έντονες βροχοπτώσεις στη Θεσσαλία και κυρίως στην Μαγνησία, δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην πόλη του Βόλου. Υπερχείλισαν ρέματα που περνούν μέσα από την πόλη όπως ο Κραυσίδωνας και ο Ξηριάς και το νερό στην πόλη ξεπέρασε σε αρκετές περιοχές τα 30 και 40 εκατοστά πλημμυρίζοντας όχι μόνο την πόλη του Βόλου αλλά και πλησιέστερες παράκτιες περιοχές».

«Η κατάσταση είναι δύσκολη στον Βόλο κυρίως γιατί φερτά υλικά έχουν φράξει το οδικό δίκτυο στην πόλη. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή η προσπέλαση σε κάποια σημεία είναι δύσκολη. Δεν έχει έρθει μήνυμα για άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, να παρακολουθούν οι κάτοικοι τις ενημερώσεις. Στην Μακρινίτσα όπως και στον Βόλο πήραμε κλήσεις και δεν χρειάστηκε να κάνουμε μεταφορές ατόμων, ο κόσμος τρόμαξε από το έντονο φαινόμενο. Υπάρχει πρόβλημα στο οδικό δίκτυο προς τη Μακρινίτσα. Στην Εθνική Οδό δεν έχουμε προβλήματα αυτή τη στιγμή».