Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ – Βασίλης Ντάρμας: «Έχω σύνδρομο Τουρέτ. Το θέατρο με βοήθησε να το αγκαλιάσω και να…»
Τηλεόραση

Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ – Βασίλης Ντάρμας: «Έχω σύνδρομο Τουρέτ. Το θέατρο με βοήθησε να το αγκαλιάσω και να…»

Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ – Βασίλης Ντάρμας: «Έχω σύνδρομο Τουρέτ. Το θέατρο με βοήθησε να το αγκαλιάσω και να…»

Όσα εξομολογήθηκε ο τηλεοπτικός Μάκης για το σύνδρομο Τουρέτ

Στη Lifo παραχώρησε συνέντευξη ο Βασίλης Ντάρμας, τον οποίο απολαμβάνουμε μέσα από την επιτυχημένη σειρά της ΕΡΤ1, Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ.

Ο ηθοποιός υποδύεται τον Μάκη που μετά το μακελειό σπουδάζει στη Νομική και ήδη έχει αντιληφθεί ότι ο Ίκαρος κάτι κρύβει.

Μιλώντας στη Lifo αναφέρθηκε και στο σύνδρομο Tourette που έχει και πως το θέατρο τον βοήθησε να το αγκαλιάσει ακόμη περισσότερο.

«Έχω σύνδρομο De La Tourette. Το έχω από γεννησιμιού μου, ζω με αυτό καθημερινά, έχουμε συμφιλιωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Είμαστε οι καλύτεροι φίλοι. Μικρός δεν μπορούσα να το ελέγξω τόσο πολύ, τώρα το ελέγχω μια χαρά. Δεν είναι κάτι. Είναι νευρολογικού περιεχομένου πάθηση, είναι τα λεγόμενα τικ να το πω απλά, λαϊκά. Μπορεί να σηκώνεις τον ώμο σου, να κλείνεις τα μάτια σου συνέχεια. Είναι μοτίβα που έχει ο κάθε άνθρωπος.

Είναι σαν να έχω ένα ζουζούνι στον οργανισμό μου που μετακομίζει ανά διαστήματα. Μπορεί να το έχω στον ώμο και να θέλω να τον σηκώνω συνέχεια. Να το έχω κάνα δίμηνο και μετά να σταματήσει και να πάει στα μάτια. Τεχνικές δεν ξέρω αν υπάρχουν. Τώρα αν έχει ανακαλυφθεί κάτι, δεν μπορώ να πω. Παίζει πολύ ρόλο  η ψυχολογία. Αν παιδί που έχει το σύνδρομο ζει σε ένα περιβάλλον ανθυγιεινό, αυτό τον εκθέτει ακόμη περισσότερο. Χρειάζεται φροντίδα, αυτοπεποίθηση, να το αγκαλιάσει και να το αγκαλιάσουν και οι γύρω του.

Το θέατρο με βοήθησε στην ψυχολογία και στην ψυχοσύνθεσή μου για να καταλάβω το σώμα μου, την ψυχή μου, το πνεύμα μου για να συνειδητοποιήσω τι έχω και να το αγκαλιάσω και να προχωρήσω μπροστά. Δεν είναι κάτι, είναι μια ιδιαιτερότητα που την έχεις από μικρός. Υπάρχουν φάρμακα για να σου κατασταλάξει κάποια…Και οι γονείς να μη φρικάρουν, δεν είναι κάτι σοβαρό. Μια χαρά είναι το παιδί, να το φροντίζεις, να το αγκαλιάσεις και όσο μεγαλώνει θα το διαχειρίζεται καλύτερα».

Διαβάστε επίσης

Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ επόμενα επεισόδια: Ένταλμα σύλληψης για τον Κάσδαγλη! Τον παγίδευσαν;