Καποδίστριας: Ο ηθοποιός από τον «Γιατρό» που θα τον ενσαρκώσει
Τηλεόραση

Καποδίστριας: Ο ηθοποιός από τον «Γιατρό» που θα τον ενσαρκώσει

Καποδίστριας: Ο ηθοποιός από τον «Γιατρό» που θα τον ενσαρκώσει

Ποιος είναι;

Ο Γιάννης Σμαραγδής, ο κορυφαίος σκηνοθέτης των μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών επιστρέφει με νέα ταινία στη μεγάλη οθόνη που θα είναι και η  τελευταία του σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει.

Ο «Καποδίστριας» είναι το νέο καλλιτεχνικό «τέκνο» του Γιάννη Σμαραγδή και αφορά την αληθινή ιστορία του μεγαλύτερου Έλληνα οραματιστή-πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος μετά την απελευθέρωση της από τους Οθωμανούς.

Ορμώμενος από τη Κέρκυρα στις αρχές του 19ου αιώνα ο Ιωάννης Καποδίστριας διέπρεψε ως ευρωπαίος διπλωμάτης, συνέβαλε στην ανεξαρτησία της Ελβετίας και της Ελλάδος, αλλά και στην διάσωση της Γαλλίας από τον διαμελισμό της μετά την ήττα του Ναπολέοντα.

Οι οικουμενικές και ελληνόστροφες ιδέες του Καποδίστρια θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τον αντιδραστικό και δαιμόνιο Καγκελάριο της Αυστρίας τον Μέτερνιχ, ο οποίος θα γίνει η πηγή μεγάλων συγκρούσεων και δεινών για τον βίο του.

Ανυποχώρητος στις αξίες του, αντιμετωπίζει με στωικότητα τις διώξεις, τόσο στην Ευρώπη όσο και μετέπειτα στην Ελλάδα, υπερασπιζόμενος με σθένος, καλοσύνη και αξιοπρέπεια την ελευθερία του κάθε ανθρώπου, θυσιάζοντας ακόμη και τον μεγάλο έρωτα της ζωής του για την Ρωξάνδρα Στούρτζα.

«Στα μάτια μου είναι μεγάλος, γιατί, όπως λέγανε και οι αντίπαλοί του είχε μία ροπή προς το καλό και έφυγε, άσπιλος, αμόλυντος και ήρεμος, γιατί είχε κάνει το καθήκον του. Να ξανακάνει – έτσι αισθανόταν – την Ελλάδα μία χώρα μήτρα. Έναν κεντρικό φορέα που θα γεννάει τα καινούργια πράγματα. Η ταινία θα βάλει ξανά μέσα στις ψυχές των ανθρώπων τις αρετές του Καποδίστρια, που είναι αναγκαίες για να μπορέσει να υπάρξει Ελλάδα και ελληνισμός. Πίστευε τόσο πολύ στην Ελλάδα, ότι θα έπρεπε να ξαναγίνει μία κεντρική χώρα φωτός, που το υπερασπίστηκε θυσιαζόμενος ο ίδιος» είχε αναφέρει ο Γιάννης Σμαραγδής σε δηλώσεις του στο Οpen.

Τον ρόλο του Ιωάννη Καποδίστρια θα ενσαρκώσει ο Αντώνης Μυριαγκός του οποίου η ομοιότητα με τον Έλληνα πολιτικό χάρη στο μακιγιάζ και τα κοστούμια είναι αξιοσημείωτη.

Ο Αντώνης Μυριαγκός γεννήθηκε στη Xίο το 1973 και μεγάλωσε στο Μόντρεαλ του Καναδά και στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, όπου σπούδασε Ζωγραφική με δάσκαλο τον Δημοσθένη Κοκκινίδη και τον Δημήτρη Μυταρά.

Επίσης, σπούδασε Υποκριτική στη Δραματική Σχολή «Εμπρός – Θέατρο Εργαστήριο» με δασκάλους την Άννα Μακράκη, τον Δημήτρη Καταλειφό και τον Τάσο Μπαντή.

Φέτος τον απολαύσαμε στον ρόλο του διεφθαρμένου Μάρκου στην επιτυχημένη σειρά του Alpha Ο Γιατρός που έριξε αυλαία για τον πρώτο της κύκλο την περασμένη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Ο γιατρός – Twitter: «Mάρκο σιχαμένε γίνεται να σε τρακάρει νταλίκα;»