Καρβέλας για Δαίμονες: «Χάσαμε όλα λεφτά με την Άννα. Έφυγα για την Αγγλία, μου την είχε “σπάσει” τρομακτικά η χώρα»
Τηλεόραση

Καρβέλας για Δαίμονες: «Χάσαμε όλα λεφτά με την Άννα. Έφυγα για την Αγγλία, μου την είχε “σπάσει” τρομακτικά η χώρα»

Καρβέλας για Δαίμονες: «Χάσαμε όλα λεφτά με την Άννα. Έφυγα για την Αγγλία, μου την είχε “σπάσει” τρομακτικά η χώρα»

Όσα είπε για τα Τέμπη, τον πρωθυπουργό, το Μάτι και τον καφέ στο Καλύτερα δε γίνεται

Πώς να μην νιώσει άνετα να πει αυτά που θέλει ο Νίκος Καρβέλας αφού απέναντί του είχε ένα πολύ γνώριμό του πρόσωπο, τη Ναταλία Γερμανού, η οποία για χάρη του έσπασε τη νόρμα της εκπομπή της και τον έβγαλε αέρα αμέσως μετά τους τίτλους αρχής.

Ο συνθέτης μπήκε αλά Μatrix στο πλατό με total black εμφάνιση, γυαλιά ηλίου και μακρύ δερμάτινο πανωφόρι και πήρε θέση.

Μάλιστα βαθμολόγησε και τον καφέ βάζοντας 10+ στα 20 σε αυτόν που του προσφέρθηκε.

«Χάσαμε όλα τα λεφτά με την Άννα»

Κατόπιν ξεδίπλωσε όλο το μεγαλείο των απόψεών του ξεκινώντας από τους Δαίμονες, το μοναδικό ελληνικό μιούζικαλ που έγινε ποτέ (μιας και η υποδοχή του έγινε με τη μουσική της παράστασης την οποία ζήτησε να κλείσουν).

«Κάναμε τότε με την Άννα κάτι ρηξικέλευθο, πρωτοφανές για την ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα. Διαθέσαμε ό,τι χρήματα είχαμε για να σηκώσουμε την παράσταση. Είχαμε κάνει έκκληση στο Υπουργείο Πολιτισμού. Δεν υπήρξε καν απάντηση ενώ σε άλλες χώρες υπήρχαν μιούζικαλ που τις έκαναν διάσημες. Στην Ελλάδα αποφάσισαν πως ό,τι έχω γράψει είναι αναξιόλογο.

Την ανεβάσαμε και δεύτερο χρόνο. Χάσαμε όλα λεφτά. Εγώ μετά έφυγα για την Αγγλία, δεν με ενδιέφερε να μείνω άλλο, μου την είχε “σπάσει” τρομακτικά η χώρα και το φοβερό αυτό ΥΠΠΟ και το μόνο που αποκόμισα είναι ότι η Εκκλησία ήθελε να με αφορίσει ως σατανιστή.

Ο κόσμος είχε ενθουσιαστεί, αντιθετα από την Πολιτεία.

Θυμάμαι ότι τα ΜΜΕ είχαν γράψει κριτικές για τη μουσική των Δαιμόνων ότι η μουσική του Καρβέλα είναι ένα μπάχαλο και μόνο τσιφτετέλια δεν είχε. Δεν παριστάνω τον σπουδαίο αλλά ήταν μια πολύ σοβαρή υπόθεση οι Δαίμονες που αντιλήφθηκαν όλοι από το εξωτερικό. Είχε έρθει ο πρωταγωνιστής του Phantom of the Opera είχε υποκλιθεί και ένας διευθυντής της όπερας του Μόντε Κάρλο μου είπε “να σε αγγίξω;” και όχι ότι είμαι σατανιστής».

«Υπεύθυνος ο πρωθυπουργός για τα Τέμπη, όχι ο σταθμαρχάκος»

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και τα Τέμπη και το Μάτι.

Ένας υπουργός, Σπυρίδων, είναι το όνομά του, είπε ότι ξέρει πώς αισθάνονται οι γονείς που έχασαν παιδί. Και ρώτησα, αυτός έχει χάσει κανένα παιδί; Τότε πώς ξέρει τι πόνο αισθάνεται ένας γονεύς; Άρα λέει ψέματα και υποκρίνεται. Φαίνεσαι τόσο πρόστυχα αλαζών και ψεύτης και θα έπρεπε να πατάσσεται και αυτοί οι άνθρωποι θα έπρεπε να λογοδοτήσουν και να υποφέρουν πάρα πολύ.

Αν δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι, 8 εκατομμύρια θα αυτοκτονούσαν. Εμείς διασκεδάζουμε μέσα από αυτά που κάνετε, βλέπουμε το ξεφτιλισμένο πανηγύρι στη Βουλή.

Αν έπρεπε να αποφανθώ ποιος έπρεπε να πληρώσει – το λέει το σύνταγμα- υπεύθυνος για τους υπουργούς είναι ο πρωθυπουργός και ο αμέσως επόμενος, ο υπουργός Μεταφορών.

Ο πρωθυπουργός έπρεπε να ανακοινώσει ότι τα τρένα δεν είναι ασφαλή και να μην μπαίνει ο κόσμος λόγω επικινδυνότητας. Είναι ηθικοί αυτουργοί γιατί το ήξεραν. Αυτοί είναι οι εγκληματίες και όχι ο μικρός σταθμαρχάκος, που είναι η βίδα σε ένα μηχάνημα που δεν δουλεύει τίποτα» είπε μεταξύ άλλων.

«Δεν πρόκειται να καταδικαστεί κανείς, έχουν το κόλπο με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών» είπε για το Μάτι ενώ τόνισε ότι άδικα κατηγορείται η Πυροσβεστική.