Update Κάρυστος Canadair: Tα πλάνα από την τραγική στιγμή της πτώσης – Νεκροί οι πιλότοι
Τηλεόραση

Update Κάρυστος Canadair: Tα πλάνα από την τραγική στιγμή της πτώσης – Νεκροί οι πιλότοι

Update Κάρυστος Canadair: Tα πλάνα από την τραγική στιγμή της πτώσης – Νεκροί οι πιλότοι

«Οι πιλότοι έχουν εξαντληθεί» δηλώνει συνάδελφός τους

Πτώση Canadair είχαμε σήμερα στην Κάρυστο σε χαράδρα κοντά στο χωριό Ποτάμι όπου γίνεται κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς.

Με νεότερη ανακοίνωσή του το ΓΕΑ επιβεβαίωσε ότι οι δύο πιλότοι 34 και 27 ετών είναι νεκροί.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ

«Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Μάλιστα με απόφαση του Υπ. Εθνικής Αμύνης κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια των δύο πιλότων.

To πυροσβεστικό αεροσκάφος  έκανε ρίψεις σε δύσβατο σημείο στο χωριό Πλατανιστός όπου μαίνεται ακόμα η φωτιά.

Είχε για πλήρωμα δύο Ιπταμένους της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης (Ελευσίνα). Μάλιστα ο ένας ήταν μόλις 26 ετών.

O αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας επιβεβαίωσε την είδηση στο τοπικό site evima.gr, λέγοντας πως κάτοικοι της περιοχής είδαν την πτώση του αεροπλάνου.

UPDATE

Το Open πρόβαλε τα πρώτα πλάνα από το σημείο της πτώσης όπου διακρίνεται διαλυμένο το Canadair ενώ εκεί βρίσκονται πυροσβέστες που κατασβήνουν το φλεγόμενο αεροσκάφος.

Η ΕΡΤ πρόβαλε αποκλειστικά την τραγική στιγμή της πτώσης όταν το αεροσκάφος μετά από έναν ελιγμό για κατάσβεση, δεν κατάφερε να πάρει ύψος, έπεσε και αναφλέγη.

Μάλιστα στο βίντεο διακρίνεται κάτι να σπάει στο φτερό λίγο πριν από την πτώση.

UPDATE

Ο Παντελής Φραγκούλης, πιλότος και ο ίδιος, επεσήμανε αυτό που βλέπουμε στο βίντεο, ότι «βρήκε» ο πλωτήρας του αεροσκάφους σε δέντρο και κατέπεσε.

«Ήταν δύσκολη η κατάσβεση που έκαναν, το έδαφος ήταν πολύ δύσβατο και ανηφορικό. Βρήκε ο πλωτήρας σε δέντρα που ήταν πολύ ψηλά. Οι πιλότοι έχουν εξαντληθεί πλέον με τις φωτιές, είναι εξαντλητική η κατάσταση που υπάρχει πλέον να σβήνουμε σε όλη την Ελλάδα πλέον. Στεναχωριόμαστε όταν καίγεται η Ελλάδα και κάνουν τα αδύνατα δυνατά».