Κασσελάκης: «Προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις…»
Τηλεόραση

Κασσελάκης: «Προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις…»

Κασσελάκης: «Προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις…»

Η εξομολόγηση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και το coming out του

Δύσκολα ήταν τα παιδικά χρόνια του Στέφανου Κασσελάκη όπως τα έχει διηγηθεί μέσα από συνεντεύξεις του.

Σε μία από αυτές στο περιοδικό Antivirus μίλησε για την εφηβεία του, τις στιγμές που προσευχήθηκε να μην είναι γκέι αλλά και το coming out του στα 31.

Η περίπτωση του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί σταθμό στην ελληνική πολιτική καθώς για πρώτη φορά καταγράφεται ανοιχτά γκέι πολιτικός αρχηγός και μάλιστα παντρεμένος με τον σύντροφο του.

Ωστόσο, η απόσταση που διάνυσε από την εσωστρέφεια της παιδικής του ηλικίας μέχρι να στέκεται σήμερα με αυτοπεποίθηση ήταν μεγάλη.

«Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία»

«Θυμάμαι την εποχή του πανεπιστημίου να έρχομαι εδώ στην Εύβοια, στο μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, όπου έχω βαφτιστεί, και να προσεύχομαι να έχει καλά τους δικούς μου και να μην είμαι γκέι. Ναι, προσευχόμουν να μην είμαι γκέι. Δεν έχω καλές αναμνήσεις από την εφηβεία».

«Σκέφτομαι το πώς ήμουν στα 14 και δεν βλέπω ένα χαρούμενο και ανέμελο παιδί. Όταν ήμουν μικρός, επηρεασμένος και από τον μεγαλύτερο αδελφό μου, ακολουθούσα ένα πιο “μαθηματικό” πρότυπο, ας πούμε πιο “μονοκόμματο”. Μόνο όταν πήγα στο Phillips Academy, στη Βοστώνη, ανακάλυψα ότι μου αρέσουν και άλλα πράγματα, οι ξένες γλώσσες, για παράδειγμα, ή η Ιστορία ή το ντιμπέιτ. Όλα αυτά με άνοιξαν ως άνθρωπο, έγινα εκπρόσωπος της μαθητικής μας κοινότητας, αν και βαθιά μέσα μου συνέχιζα να είμαι ένας μάλλον εσωστρεφής έφηβος».

«Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου»

«Το πρώτο μου coming out έγινε στα 31 μου, όταν το είπα στον Tyler. Το είχα θάψει ως ζήτημα. Είχα και σχέση με μια κοπέλα από τα 21 μέχρι τα 26, μετά το πανεπιστήμιο. Δεν αυτοπροσδιορίζομαι ως bi, απλώς κάποιες φορές τα πράγματα είναι πιο ρευστά. Όσο όμως μεγάλωνα τόσο περισσότερο συνειδητοποιούσα τον προσανατολισμό μου. Μάλιστα, το οξύμωρο ήταν ότι είχα καλή σχέση με την κοπέλα. Έτσι το 2019, πήρα την απόφαση να ζητήσω βοήθεια και να απευθυνθώ σε άτομα ψυχικής υγείας με εμπειρία στα ΛΟΑΤΚΙ+ θέματα».

«Το σημαντικό είναι ότι το αποδέχτηκαν. Η μητέρα μου στην αρχή, αν και καθηγήτρια στην οδοντιατρική σχολή στο UPENN με εμπειρία στο diversity training, είχε την αντίδραση πως «ΟΚ, περνάς μια φάση». Ο πατέρας μου για 2-3 εβδομάδες απλά δεν ήθελε να μιλήσει για το θέμα. Δεν ήθελε να κάνουμε καμία συζήτηση επ’ αυτού. Ευτυχώς, όμως, αυτό δεν κράτησε πολύ. Έκτοτε, λατρεύουν τον Tyler, η μητέρα μου άλλο που δεν θέλει από το να κάνουμε παιδιά και να μπορεί να έρχεται να μας βοηθάει».

«Κάποια στιγμή και αφού κάναμε παρέα, τον θυμάμαι να προσπαθεί να με ψαρέψει. Ρώτησε τη γνώμη μου για τα παιδιά. Του απάντησα πως κάποια στιγμή θα ήθελα να κάνω. Στη συνέχεια μου εξήγησε ότι στη δική του την περίπτωση είναι κάτι που πρέπει να το σχεδιάσεις καλά. Κατάλαβα τι εννοούσε. «Γιατί λες μόνο για την δικιά σου περίπτωση; Και στη δική μου περίπτωση» αποκρίθηκα. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που το είπα ανοιχτά».

Διαβάστε επίσης

Τσίπρας σε Κασσελάκη: «Να αφοσιωθείς στην παρακαταθήκη που αναλαμβάνεις»