Κατερίνα Λέχου: «Στην προσωπική μου ζωή ήμουν λίγο δύσκαμπτη, τώρα είμαι πιο…»
Τηλεόραση

Κατερίνα Λέχου: «Στην προσωπική μου ζωή ήμουν λίγο δύσκαμπτη, τώρα είμαι πιο…»

Κατερίνα Λέχου: «Στην προσωπική μου ζωή ήμουν λίγο δύσκαμπτη, τώρα είμαι πιο…»

Η Κατερίνα Λέχου ήταν καλεσμένη στην εκπομπή Ελένη, δεν έκρυψε την ηλικία της και μίλησε για την ομορφιά

Η Κατερίνα Λέχου βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Ελένη και μίλησε για την ηθοποιία, τη σχέση της με το χρόνο και την πορεία της καριέρας της και τι την αφορά για το μέλλον.

Αναφερόμενη στην ηθοποιία και στη σχέση της με τον χρόνο, είπε:

«Ο χαρακτήρας παίζει μεγαλύτερο ρόλο στη δουλειά πιο πολύ από το ταλέντο. Ο κακός χαρακτήρας σε περιορίζει, σου κλείνει τον ορίζοντα. Ο καλός χαρακτήρας έχει ομαδικότητα, έχει ότι δεν τα ξέρεις όλα άρα μαθαίνεις και εξελίσσεσαι. Δεν μπορώ τους κακούς χαρακτήρες».

Για τη Μάγισσα

Μιλώντας για τη Μάγισσα στην οποία πρωταγωνιστεί ανέφερε πως «είμαι πολύ ευγνώμων για τον ρόλο. Δεν κάνω κάθε χρόνο τηλεόραση γιατί θέλω να διαλέγω. Ήταν πολλά τα επεισόδια και είπα του Λευτέρη Χαρίτου ότι δεν ξέρω αν μπορώ να αντεπεξέλθω, δεν είχα ξαναδουλέψει σε τέτοιο φορμάτ. Ήμουν στην παραλία στη Σίφνο και είχα τον Χαρίτο στο τηλέφωνο να μου γανώνει το αυτί! Και του είπα “εντάξει θα το κάνω!”.

Δεν έχω σχέση με το Τουίτερ, με ενδιαφέρει η ζωντανή επαφή με τον κόσμο» είπε για τα σχόλια που δέχεται. «Είναι έξαλλοι με μένα, δεν το περίμεναν και αυτή είναι η επιτυχία του ρόλου» είπε.

Για την εικόνα της

«Αν έχεις μια ωραία γυναίκα απέναντι σου, για πέντε λεπτά άμα ανοίξει το στόμα της καταλαβαίνεις αν έχει επηρεάσει τον χαρακτήρα της η εξωτερική της εμφάνιση, εγώ το καταλαβαίνω αμέσως. Μου έχει συμβεί πολλές φορές κάποιος να μην είναι τόσο όμορφος και όταν ξεδιπλώσει τα χαρίσματά του να μου φαίνεται κούκλος. Άρα είναι σχετική η εξωτερική ομορφιά».

«Στην τηλεόραση βλέπω τον χρόνο που περνάει σε σχέση με την εικόνα μου επειδή έχω και διαστήματα χρόνων που περνούν ανάμεσα στις εμφανίσεις μου. Στην αρχή τρώω μια ήττα μικρή αλλά μετά λέω, ”μην ασχολείσαι με αυτά κοίταξε πως παίζεις κοριτσάκι μου και άσε τα άλλα…”. Είμαι 57 ετών και είμαι 36 ενεργά χρόνια στον χώρο την υποκριτικής. Το πετάω το νούμερο της ηλικίας μου, αλλά και τι να το κάνω; Σημασία έχει αυτό που φαίνομαι, η ενέργεια που έχω και κουβαλάω και ένα νούμερο. Εγώ το κουβαλάω και σαν εμπειρία, σαν παράσημο!».

Για την προσωπική της ζωή

«Στην προσωπική μου ζωή ήμουν λίγο δύσκαμπτη, τώρα είμαι πιο ευέλικτη. Όταν ήμασταν πιο νέες ήμασταν από μόνες μας ή μας είχαν βάλει σε ένα κουτάκι και φοβόμασταν τώρα δεν έχει σημασία θέλεις να είσαι ο εαυτός σου. Η τελευταία ευθεία που σου μένει πρέπει να είναι με θάρρος».

«Δεν έχω κάνει πολλές σειρές αλλά έχουν παιχτεί παρά πολλές επαναλήψεις, είμαι περήφανη για αυτές τις σειρές. Δεν είναι κακό να βλέπω τα λάθη μου στην τηλεόραση, γιατί καταλαβαίνω δεν με πειράζει. Από μικρή δεν έκανα θέατρο με τηλεόραση μαζί. Όταν έκανα τηλεοπτικό ήταν τηλεοπτικό και αντίστοιχα στο θέατρο. Δεν μπορώ και τα δυο μαζί. Στην πρώτη μου εμφάνιση στο θέατρο νόμιζα ότι θα πεθάνω, τώρα εδώ μόλις βγάλω το ποδαράκι μου έξω είμαι νεκρή. Έχω πολλά χρόνια που αισθάνομαι ότι είναι ο φυσικός μου χώρος αλλά η αγωνία και το τρακ υπάρχει».

«Οι ρολόι πάντα δουλεύουν στο πίσω μέρος του μυαλού μου. Είναι όλη μου η ζωή όπως φαντάζομαι ότι είναι όταν κάποιος έχει παιδί, που τα έχει έγνοια. Εμένα οι ρόλοι μου είναι το παιδί μου. Επηρεάζει η χημεία ανάμεσα σε δυο ηθοποιούς που παίζουν το ζευγάρι αλλά πρέπει να κάνω την δουλειά μου. Δεν μπορείς να την παραγγείλεις όμως τη χημεία».

«Για το μέλλον θα επέλεγα κάτι που να με αφορά σε ρόλο. Με αφορούν πολλά πράγματα. Έχω αγωνίες αλλά δεν μπορώ να πάω κόντρα στο ποτάμι της ζωής. Στο πρόγραμμα έχω κλείσει δέκα μέρες διακοπές αρχικά γιατί με τον άντρα που έχω παντρευτεί δεν μπορείς, δεν έχει μπέσα. Τα όνειρα δεν τα δένω κόμπο» είπε με χιούμορ.

Δείτε όλη τη συνέντευξη από την εκπομπή:

Διαβάστε επίσης:

Κατερίνα Λέχου: «Δεν σηκωνόμουν από το κρεβάτι με τίποτα και μου είπε να χαρώ τη δυστυχία μου»