Κατερινόπουλος για τις Ανοιχτές υποθέσεις: «Καλό θα είναι να έχετε χαπάκια δίπλα με αυτά που θα ακούσετε!»
Τηλεόραση

Κατερινόπουλος για τις Ανοιχτές υποθέσεις: «Καλό θα είναι να έχετε χαπάκια δίπλα με αυτά που θα ακούσετε!»

Κατερινόπουλος για τις Ανοιχτές υποθέσεις: «Καλό θα είναι να έχετε χαπάκια δίπλα με αυτά που θα ακούσετε!»

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχουμε θύματα λόγω θεσμικών αστοχιών»

«Δεν είμαι σταρ αν και κατάγομαι από περιοχή που βγάζει σ(ι)ταρ!» είπε ο Θανάσης Κατερινόπουλος απαντώντας στα καλά λόγια της Κατερίνας Ζαρίφη που τον υποδέχτηκε στην Οδό Ζαρίφη.

O ταξίαρχος ε.α. που συμμετέχει στην ομάδα των Ανοιχτών υποθέσεων του Πέτρου Κουσουλού μίλησε για την εκπομπή, το έγκλημα σήμερα και την απονομή δικαιοσύνης.

«Ζούμε σε μια κοινωνία που οφείλουμε όταν έχουμε άποψη που προσεγγίζουν την πραγματικότητα να τις καταθέτουμε.

Αν έχω να πω κάτι θα το πω, δεν με κρατάνε. Όποιος πει ότι δεν έχει φοβηθεί στη ζωή του, θα πει βλακεία. Το θέμα είναι να μάθεις να ζεις φυσιολογικά, χωρίς φόβο.

«Δεν υπάρχει μέρα που να μην έχουμε θύματα λόγω θεσμικών αστοχιών. Μιας και το έβαλες το θέμα, δεν είναι αστοχία που κάποιος που κατηγορήθηκε για βιασμό ήταν έξω και σκότωσε ένα παιδάκι στον Πύργο; Έχουμε τον κόσμο να λέει ότι δεν έχουμε νόμους. Έχουμε νόμους, οι νόμοι είναι εργαλείο. Καλούνται να απονείμουν δικαιοσύνη άνθρωποι. Λειτουργούν αντικειμενικά; Ο κόσμος ξέρει ότι ο κουλουράς της Ομόνοιας θα δικαστεί και ο παιδοβιαστής όχι. Νομικά τερτίπια υπήρχαν και θα υπάρχουν, πρέπει να κλείσουν κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει κράτος δικαίου» ανέφερε.

«Αυτό το θέμα με το εν δυνάμει παραδικαστικό αγγίζει τον κόσμο. Δεν νομίζω ότι αυτό το βαρέλι που μπήκαμε έχει πάτο. Για αυτό ευθύνονται κάποιοι αυτοαποκαλούμενοι επιστήμονες» ανέφερε για το θέμα που χειρίζονται στις Ανοιχτές υποθέσεις.

«Δεν υπάρχει από την Πολιτεία η βούληση να βάλει μία τάξη. Κάθε φορά υπάρχουν “θα”, η κατάσταση κρατάει επικοινωνιακά 3 μέρες. Βγαίνει ένα σκάνδαλο, γίνεται ένα έγκλημα και λέμε τότε ότι θα τα διορθώσουμε. Βγάζουμε την παρανυχίδα για να ρίξουμε στάχτη στα μάτια του πολίτη και αφήνουμε το νύχι του αντίχειρα» ανέφερε.

«Παλιότερα με ρωτούσαν για τον πιλότο, μετά για την υπόθεση της Πάτρας, τώρα για τους ψυχολόγους που εμπλέκονται στο θέμα που βγάλαμε.

Στην Ελλάδα γίνονταν εγκλήματα αλλά δεν είχαμε αυτή τη σκληράδα που έχουν σήμερα. Δεν ξέρω τι φταίει. Δεν μπορώ να τα αποδώσω όλα στον κορονοϊό. Είμαστε κακοί αντιγραφείς, κάποια πράγματα τα διαβάζαμε στις εφημερίδες από την Αμερική. Τα παιδάκια έχουν μείνει αγράμματα και ας πηγαίνουν σχολείο. Φταίμε και εμείς οι γονείς. Όταν το παιδάκι 7 χρονών το βλέπεις με iPhone για να δει τα παιδικά του στα 12 θα ζητήσει αεροπλάνο. Η πηγή του καλού ή του κακού είναι η οικογένεια. Εκ γυναικός τα φαύλα. Ξεκινάει πρώτα από τη μάνα, δίπλα είναι ο πατέρας, από εκεί ξεκινάνε και τα καλά και τα κακά και μετά το παιδί πάει στο σχολείο» ανέφερε.

«Καλό θα είναι να έχετε χαπάκια δίπλα με αυτά που θα ακούτε. Εγώ δεν έχω μαλλιά να μου σηκωθούν οι τρίχες» προανήγγειλε για την εκπομπή της Πέμπτης στο Οpen.