Για το πώς της έχει φερθεί ο Τύπος αλλά και τα όρια που έχει στη ζωή της μίλησε η Κάτια Δανδουλάκη στην εκπομπή, Καλύτερα Αργά, και την Αθηναΐδα Νέγκα.
«Είχα καταπληκτικές σχέσεις με τον Τύπο. Έτυχε να μάθουν πολλές φορές πράγματα που δεν ήθελα να μαθευτεί. Τους έλεγα να μην το γράψουν και δεν το έγραψαν ποτέ. Με έβαλαν μέσα σε μια κατηγορία ανθρώπων που ξέρανε τον σεβασμό και υπήρχε ο ανάλογος. Από τα πιο ευχάριστα όπως τον γάμο μου μέχρι και τα πιο δύσκολα. Με τον Τύπο έχω μια συνεργασία εξαιρετική. Ακόμη και με τα νέα παιδιά που ρωτάνε πράγματα. Τα σέβομαι αυτά τα παιδιά γιατί από κάπου πρέπει να αρχίσουν. Θα τους μιλήσω όμως! Με έχουν ρωτήσει τα πάντα. Αν δεν με έχουν ρωτήσει κάτι, θα το έχω ξεφουρνίσει μόνη μου.
Ήξερα τα όριά μου και είχα την αγκαλιά μου. Τα έλεγα όλα στη μαμά μου, ήμουν και “βλάκας”. Έμαθα πολύ καλά τι σημαίνουν τα όρια. Αυτά τα όρια με έκαναν να μπορώ να ζω ευτυχισμένα και να μην είμαι άνθρωπος που καταπιέζει κανέναν. Δεν μπορώ το small talk, μου αρέσει πολύ να λέμε βλακείες και να γελάμε. Δεν θέλω καθόλου το κουτσομπολιό, το κακό κουτσομπολιό. Γιατί υπάρχει το κουτσομπολιό της ανοησίας και είμαι μέσα. Αλλά το κακό που μπορεί να διαλύσει οικογένεια, το σιχαίνομαι.
Δεν ήμουν ποτέ ναζού. Χάνει η γυναίκα τη θηλυκότητά της! Θεωρώ ότι η γοητεία είναι στα μάτια. Όταν δω έναν άνθρωπο που είναι φωναχτά σέξι, παύω να τον βλέπω σέξι. Το σέξι έχει μια διαφάνεια κρυφή που πρέπει να τη φαντάζεσαι γιατί αυτή είναι η γοητεία του. Αν ρίξουμε όλους τους προβολείς πάνω γίνεται βιτρίνα να τη βλέπουν όλοι. Όταν ακούω σεξ, η πρώτη σκέψη θα ήταν να ήμουν με έναν άντρα να μου τα παρέχει όλα. Οπότε για εμένα το σεξ δεν έχει την αίσθηση απλώς μιας πράξης».
«Το #metoo θα επανέλθει για λόγους ισχύος»
«Το δικαστήριο ήταν πολύ δύσκολο, δεν μου άρεσε καθόλου ο τρόπος που αντιμετωπίζει ο συνήγορος του κατηγορούμενου τον συγκεκριμένο μάρτυρα. Απομονώνουν λέξεις και εμένα αν μου το κάνεις αυτό μπορώ να “σκοτώσω”. Με ρώτησε “τι είδατε;”, είπα ότι είδαμε μια έντονη κατάσταση φλερτ, ένα παιδί να κλαίει και ήταν ανήσυχος ο άνθρωπος. Και μου λέει “δεν μπορεί να κάνει φλερτ;”. Και λέω “είναι φλερτ το να κλαίει ο άλλος;”. Αυτό με ενοχλεί γιατί υποτιμά την νοημοσύνη του κόσμου. Θέλει να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα και με κάνει έξαλλη και γίνομαι επιθετική.
Μπορώ να γίνω πολύ σκληρή χωρίς να κάνω καυγά, όπως δεν έκανα με αυτόν τον άνθρωπο. Δεν νομίζω ότι έχουμε ξεμπερδέψει με το #metoo. Θα επιστρέψει ξανά μόλις το ξεχάσουν. Είναι επιβολή, είναι εξουσία. Αν είναι σεξουαλική ανάγκη πρέπει να πάνε σε γιατρό. Η βία δεν είναι ανάγκη! Οπότε νομίζω ότι θα επανέλθει για λόγους ισχύος και δύναμης».
Διαβάστε επίσης
Κάτια Δανδουλάκη: «Το θέατρο είναι λατρευτό αλλά “δαγκώνει” πολύ άσχημα! Η τηλεόραση μου έδωσε δώρα»