Κατινάκης για Λιάγκα: «Αν δεν προστατέψουμε το κοινό από το μίσος, ποτέ δεν θα πάμε μπροστά»
Τηλεόραση

Κατινάκης για Λιάγκα: «Αν δεν προστατέψουμε το κοινό από το μίσος, ποτέ δεν θα πάμε μπροστά»

Κατινάκης για Λιάγκα: «Αν δεν προστατέψουμε το κοινό από το μίσος, ποτέ δεν θα πάμε μπροστά»

Ο Γιάννης Κατινάκης μίλησε στο Πρωινό Σουσού για την σεξουαλικότητα του, την ομοφοβία και τις εκπομπές που φιλοξενούν ομοφοβικές απόψεις

Ο Γιάννης Κατινάκης διάσημος Tik Toker και ηθοποιός  σε συνέντευξη που έδωσε στο Πρωινό Σουσου, μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλικότητα του, και σχολίασε θέματα της επικαιρότητας που αφορούν τις ομοφοβικές επιθέσεις απέναντι στα γκέι και τρανς άτομα.

Στην ερώτηση για την συνεργασία του με την το MAD απάντησε: «Το MAD με την καλή έννοια, είναι μια παιδική χαρά, αφήνει χώρ0 και χρόνο στον εργαζόμενο του να ξεδιπλώσει τον εαυτό του όπως θέλει, ελεύθερα, εγώ περνάω πάρα πολύ ωραία».

Έπειτα ερωτήθηκε για το αν έχει συμβουλευτεί ποτέ από τον περίγυρο του να μην εκφράσει ανοιχτά την σεξουαλικότητα του και απάντησε: « Όχι, η αλήθεια είναι ότι σαν ενήλικας έχω χτίσει τον περίγυρο μου πάρα πολύ προσεχτικά, οπότε δεν υπάρχουν άτομα που να έχουν τόσο οπισθοδρομικές απόψεις και τόσο κομπλεξικές παρωπίδες, τα δύσκολα βιώματα τα είχα ως παιδί».

«Στη κοινωνία μας λείπει η μόρφωση για αυτό δεν μπορεί να ενσωματώσει την διαφορετικότητα, αυτό που λέω συνέχεια είναι ότι η ομοφοβία είναι έλλειψη βασικών γνώσεων. Αν ο Έλληνας δεν εκπαιδεύσει τον εαυτό του ποτέ δεν πάμε μπροστά. Είναι σαν να προσπαθώ να πείσω τους ανθρώπους ότι η Γη είναι στρογγυλή. Δεν μπορώ να προσαρμοστώ στο παράλογο των ανθρώπων, όπως η Γη είναι στρογγυλή έτσι και η ομοφυλοφιλία είναι κάτι που προέρχεται από τη φύση».

Για την εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, που φιλοξενεί απόψεις όπως του κ. Μπέου, είπε: «Θεωρώ ότι πρέπει να συμβαδίζουμε με την εποχή και να κάνουμε όλοι κάτι για να πάνε τα πράγματα καλύτερα. Πλέον θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να δίνεται βήμα σε ανθρώπους με ομοφοβικό και ρατσιστικό λόγο, λόγο που διακατέχεται κυρίως από μίσος. Αν δεν προστατέψουμε το κοινό, τους εαυτούς μας από το μίσος, ποτέ δεν θα πάμε μπροστά. Με τα λόγια του αυτά έκανε επίθεση στην ψυχή όλων των ομοφυλόφιλων ατόμων. Όταν ρωτάνε γιατί γίνεται το pride είναι γιατί το 58% του Βόλου και αντίστοιχα ένα μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα το αντιπροσωπεύει ο Μπέος και οι ψηφοφόροι του».

Ο ίδιος επικρότησε τη στάση Κασσελάκη αλλά δήλωσε μπερδεμένος για το θέμα με τα δύο παιδιά που ανέφερε ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος καλέστηκε να σχολιάσει την ενσάρκωση των γκέι ρόλων σεναριακά και υποκριτικά. Η απάντηση του ήταν:

«Παλαιότερα είχανε πέσει στην παγίδα της πραγματικότητας που φτιάχτηκε στο μυαλά κάποιων, το πώς θα μπορούσε να είναι ένας γκει». Επίσης σχολίασε ότι: «Θεωρώ ότι ο τρόπος που παρουσιάζει ο κ. Σεφερλής την ομοφυλοφιλία παίζει πιο πολύ με τα κακοποιητικά στερεότυπα».

Δείτε στο βίντεο ολόκληρη την συνέντευξη: