Ο Άκης Πετρετζίκης ανοίγει το «Kitchen Lab», το… εργαστήρι μαγειρικής του, κι επιστρέφει στην πιο αγαπημένη μαγειρική εκπομπή της τηλεόρασης. Kάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40 στον Alpha, ο αγαπημένος μας σεφ και παρουσιαστής θα μας λέει την πιο νόστιμη καλησπέρα.

Αύριο (5/10), ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο κυριακάτικο Kitchen Lab της νέας σεζόν, στις 16:40, ένα επεισόδιο γεμάτο street food διάθεση, comfort χαρακτήρα και γεύσεις που ενώνουν τη φαντασία με την απλότητα. Το μενού της ημέρας είναι αφιερωμένο σε όσους αγαπούν το σπιτικό αλλά και το αναπάντεχο!

Ο Άκης ξεκινά με ένα… βρόμικο διαφορετικό! Ένα σάντουιτς που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, αφού στη θέση των λουκάνικων και των τυποποιημένων σος, ο τόνος παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο αγαπημένος μας σεφ ψήνει τα ψωμάκια στο σχαροτήγανο, καβουρδίζει σουσάμι και ετοιμάζει μια δροσερή coleslaw με λάχανο, καρότο, κρεμμυδάκι, γιαούρτι, μαγιονέζα, μουστάρδα, μέλι και μυρωδικά. Συνδυάζει τα υλικά με τον τόνο και λίγο από το αρωματικό λάδι του, σερβίροντας ένα street food πιάτο με φρεσκάδα, ισορροπία και απίστευτη νοστιμιά.

Συνεχίζει με το κλασικό κοτόπουλο λεμονάτο, σε μια πανεύκολη εκδοχή στη χύτρα ταχύτητας. Ο Άκης δίνει χρώμα στα κομμάτια του κοτόπουλου, τα αλευρώνει και τα αρωματίζει με θυμάρι, ρίγανη, δάφνη και σκόρδο. Προσθέτει πατάτες κυδωνάτες, κρεμμύδι και μουστάρδα, σβήνει με κρασί, συμπληρώνει νερό και λεμόνι και τα αφήνει να σιγοβράσουν. Σε μόλις 35-40 λεπτά, έχει έτοιμο ένα comfort φαγητό με πατάτες που λιώνουν και τρυφερό κοτόπουλο, το οποίο σερβίρει με φρέσκια ρίγανη, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Για επιδορπιο, ο αγαπημένος μας σεφ παρουσιάζει ένα αφράτο κέικ με χουρμάδες, βγαλμένο από τα βάθη της Ανατολής. Μουλιάζει χουρμάδες σε νερό με σόδα, τους ενσωματώνει σε μείγμα με μαρέγκα, βούτυρο, ζάχαρη, κρόκους, γάλα, αλεύρι και βανίλια και ψήνει μέχρι να αποκτήσει ανάλαφρη, αφράτη υφή. Το ολοκληρώνει με επικάλυψη φυστικοβούτυρου και μελιού και στολίζει με βασιλικούς χουρμάδες, δημιουργώντας ένα light αλλά απολαυστικό γλυκό που συνδυάζει θρεπτικά στοιχεία και υπέροχη γεύση.

Με ένα street food διαφορετικό, ένα παραδοσιακό comfort πιάτο στην πιο εύκολη εκδοχή του και ένα γλυκό με ανατολίτικο χαρακτήρα, ο Άκης Πετρετζίκης συνεχίζει να αποδεικνύει κάθε φορά πόσο απολαυστική μπορεί να είναι η μαγειρική στο σπίτι, ειδικά τα Σαββατοκύριακα!

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Μάστορας: «Τον μεγαλύτερο ενθουσιασμό θα τον έπαιρνα αν γινόμουν πατέρας κάποια στιγμή»