Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν πολύ νέοι άντρες και αυτό με τρομάζει. Βλέπω στο βλέμμα τους ότι…»
Τηλεόραση

Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν πολύ νέοι άντρες και αυτό με τρομάζει. Βλέπω στο βλέμμα τους ότι…»

Κοραλία Καράντη: «Με φλερτάρουν πολύ νέοι άντρες και αυτό με τρομάζει. Βλέπω στο βλέμμα τους ότι…»

Η ηθοποιός μίλησε για την οικογένειά της, τον Γιώργο Λιάνη, τη Famagusta και τον έρωτα στα 64

Καλεσμένη στο Στούντιο 4 ήταν η Κοραλία Καράντη που πρωταγωνιστεί στη Famagusta. Μάλιστα επειδή τα γυρίσματα γίνονται στην Κύπρο, η ηθοποιός αστειευόμενη είπε ότι «Το δεύτερό μου επάγγελμα είναι αεροσυνοδός αυτή την περίοδο, κάνω 5-6 ταξίδια την εβδομάδα».

«Δεν θέλω να γκρινιάξω καθόλου για τη δουλειά, θέλω απλώς αυτό που κάνω να είναι σημαντικό. Έχω υπάρξει χωρίς δουλειά και από δική μου επιλογή και όχι από δική μου επιλογή. Όπως στην περίοδο της πανδημίας. Όσο μεγαλώνουμε εμείς οι γυναίκες, έχουμε λιγότερες ευκαιρίες».

Η Κοραλία Καράντη αναφέρθηκε και στη νονά της, την σπουδαία Έλλη Λαμπέτη.

«Θαύμαζα τη νονά μου αλλά πέθανε πολύ νωρίς και δεν πρόλαβα να τη ζήσω σε μεγαλύτερη ηλικία. Ήμουν 23 όταν πέθανε. Δεν ήταν πολύ κοντά μου γιατί ήταν και άρρωστη 14 χρόνια αλλά δεν ήταν ένας κλασικός τύπος νονάς. Δεν ήθελα τίποτα, ήμουν πάρα πολύ ευχαριστημένη που την είχα νονά. Ήταν one and only».

«Θεωρούσα άκομψο να λέω την ηλικία μου. Τώρα…»

«Καμιά φορά μπορεί να σε πληγώνουν κάποια πράγματα αλλά προχωρώντας κανείς ατσαλώνεται, να ένα δώρο που έρχεται με την ηλικία, γιατί το φιλοσοφείς. Κάποτε το θεωρούσα άκομψο να λέω την ηλικία μου. Δεν την έκρυβα αλλά το θεωρούσα κάποιες φορές χυδαίο να βγω να την πω δημόσια. Τώρα με πιάνει η επιθυμία να την πω για να βοηθήσω κάποιους ανθρώπους να ξεκομπλάρουν. Είχα μια τάση να κάνω παρέα με μεγαλύτερους ανθρώπους. Ήταν άλλες εποχές. Δεν υπήρχε τόσο πολύ το κόλλημα με την εξωτερική εικόνα. Δεν απασχολιόμασταν τόσο πολύ με την ηλικία».

«Οι γονείς μου μού έλεγαν ότι δεν έχω χαρακτήρα για θέατρο. Όταν μπήκα σε αυτή τη δουλειά ήμουν πολύ αθώα, πολύ αφελής. Ήμουν άνθρωπος που έλεγε αυτό που σκέφτεται, δεν ωραιοποιούσε. Δεν έπρεπε να τα έχω αυτά. Κατέληγε σε προβληματάκια. Δεν ήμουν πολύ ευέλικτη στις σχέσεις μου.

Πιστεύω πάντα ότι οι άνθρωποι έχουν τις καλύτερες προθέσεις. Πιστεύω στην καλοσύνη των ανθρώπων όπως έλεγε ο Τένεσι Ουίλιαμς».

«Αισθάνομαι ευτυχής για τη ζωή που είχα. Ερωτεύτηκα, με ερωτεύτηκαν, είχα σχέσεις έντονες, έκανα ένα παιδί.

Έχω εξαπατηθεί στη ζωή μου κάποιες φορές, δεν πειράζει. Είναι αυτό που υποψιάζεσαι αλλά επειδή δεν θέλεις να δηλητηριαστείς, το αφήνεις να συμβεί. Όταν κάποιος δεν τιμάει την εμπιστοσύνη που του δείχνεις, δεν είναι πρόβλημα δικό σου. Πάντα στον εαυτό μου έριχνα το φταίξιμο, είμαι ενοχικός άνθρωπος. Είναι η στόφα μου. Νομίζω ότι είναι θέμα παιδικών χρόνων. Τα έχω εξηγήσει. Είναι αυτό που έχουμε πει, ήμουν ένα μοναχικό παιδί που μεγάλωνα με μεγάλους ανθρώπους γύρω του αλλά δεν ήμουν χαϊδεμένο παιδί».

«Όταν γεννήθηκε ο γιος μου ήταν το πρώτο και το τελευταίο πράγμα στη ζωή μου. Όταν κάνεις ένα παιδί πρέπει να μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Ας αφήσουμε το γονεϊκό κομμάτι, σε ό,τι άλλο, όταν αποφάσιζα να κάνω κάτι έπρεπε να το κάνω όσο καλύτερα μπορούσα, αλλιώς δεν το αναλάμβανα. Δεν είμαι όμως από τους ανθρώπους που πειθαρχούν χωρίς να το επεξεργάζονται.

Αυτή την περίοδο της ζωής μου αυτό που με νοιάζει είναι η αλληλεπίδραση με τους ανθρώπους. Να τους ακούω και να ξεχνάω τον εαυτό μου. Θέλω να βγω από αυτά τα κομμάτια του εγωισμού που κουβαλάμε από τα νιάτα μας. Είναι ένας διαφορετικός δρόμος για να προχωρήσεις μπροστά».

«Ο ρόλος μου στη Famagusta ήταν vivere pericolosamente»

«Έπρεπε να είμαι μια γυναίκα δοτική και να κάνει με συνέπεια με ότι ασχολείται. Επειδή ήμουν ένα παιδί που είχα μια κριτική συνέχεια μπορεί να μου εμφυσήθηκε όσο μεγάλωνα. Έχω μέσα μου ένα πάρα πολύ ισχυρό σύστημα αξιών που μου το έχουν περάσει, του καλού ανθρώπου όχι της τελειότητας. Η τελειότητα έχει κάτι άκαρδο, άψυχο.

Η γιαγιά μου ήταν πολύ βυθισμένη στο προσωπικό της δράμα. Ήταν η γυναίκα που είχα στο μυαλό μου όταν προσπαθούσα να συνθέσω τον ρόλο της Χριστίνας στη Famagusta».

Μιλώντας για τη Famagusta και τον ρόλο της είπε:

«Μέσα μου λίγο μπαλαντζάρισα επειδή η Χριστίνα είναι ένας ρόλος με ακραίες συναισθηματικές στιγμές. Είναι δίκοπο μαχαίρι αυτού του είδους οι σκηνές.

Είναι λίγο vivere pericolosamente αλλά είναι ένας πάρα πολύ ενδιαφέρων ρόλος που με χτύπησε μέσα στην καρδιά γιατί μπορεί να είναι μία Κύπρια γυναίκα η Χριστίνα αλλά μού θύμισε πάρα πολύ πράγματα από την οικογένειά μου.  Επίσης ήταν ένα εξαιρετικό σενάριο.

Ποτέ δεν είχαμε ξαναβρεθεί με τον Γιάννη Μπέζο. Γνωριζόμαστε. Είναι ένα μαγικό πράγμα, από την πρώτη στιγμή ήταν σαν να έχω ξαναπαίξει πολλές φορές μαζί του, τον ένιωσα πολύ κοντά μου κι εκείνος το ίδιο».

«Πίστευα ότι ο Γιώργος Λιάνης θα παίξει ρόλο μέντορα για τον γιο μου»

Η ηθοποιός έχει αποκτήσει έναν γιο από τον γάμο της με τον Τζώνη Καλημέρη ενώ έκανε και δεύτερο γάμο με τον Γιώργο Λιάνη.

Όπως είπε ρωτάει τη γνώμη του γιου της και η απάντησή του είναι πάντα πολύ καλή. «Όταν ήταν πιο μικρός, σε κάποιες παραστάσεις είχε τρομάξει γιατί μπορεί να έτρωγα ένα χαστούκι και δεν μπορούσε να καταλάβει. Είμαι μαμά που βάζει όρια γιατί είχα διαβάσει πολλά βιβλία. Μπορούσα να το κάνω πράξη. Η αφετηρία μου ήταν να μην μεταδώσω στο παιδί αυτά που έζησα εγώ. Όταν ήταν στην εφηβεία και ήταν να πάει εκδρομές, είχα αντισταθεί και μας έφερε σε σύγκρουση, είχα επιστρατεύσει και τον πατέρα του και πήρε το μέρος μου. Τότε αναρωτήθηκα μήπως το παράκανα. Επειδή είμαι Πόντια επέμεινα. Ήρθε ο καιρός και μου είπε ο μικρός ότι είχα δίκιο» ανέφερε.

«Σταμάτησα τελείως συνειδητά να δουλεύω από την εγκυμοσύνη μέχρι που ο γιος μου ήταν 2,5 χρονών. Την πρώτη φορά που επιχείρησα να απομακρυνθώ, κάθε πρωί ξυπνούσα με έναν φοβερό πόνο στο στομάχι και μετά κατάλαβα ότι ήταν από τη στέρηση. Όταν έφυγε για σπουδές, έφυγα κι εγώ και πήγα στη Θεσσαλονίκη. Είχα το σύνδρομο της άδειας φωλιάς.

«Στην προσωπική μου ζωή είχα ήδη επιλέξει να είμαι μόνη μου. Ήταν επιλογή με την έννοια ότι όσο μεγαλώνεις δεν ερωτεύεσαι εύκολα. Ξέρεις πολύ καλά όταν βλέπεις τον άλλον πώς είναι μέσα του και σε τι περιπέτειες θα μπεις αν υποχωρήσεις. Δεν μπορώ να είμαι με κάποιον συμβατικά αν δεν είναι έντονο. Δεν μπορώ να είμαι κάποιον για να είμαι με κάποιον. Βαριέμαι.

Ήταν ενθουσιασμός με τον Γιώργο Λιάνη, με είχε γοητεύσει και ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος που όταν θέλει να κατακτήσει κάποιον δεν υπάρχει περίπτωση να μην το καταφέρει. Επίσης είχα μέσα μου την κρυφή ελπίδα ότι θα παίξει έναν ρόλο μέντορα για τον γιο μου επειδή είναι ένας άνθρωπος πολύ μορφωμένος. Επιβεβαιώθηκα ως έναν βαθμό γιατί ο Γιώργος (Λιάνης) ήταν πουλί πετούμενο, δεν ήταν ακριβώς ό,τι περίμενα».

«Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να ερωτευτώ στα 64»

«Είμαι μια γυναίκα στα 64 της. Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να ερωτευτώ στην ηλικία μου. Με φλερτάρουν πολύ νέοι άντρες και αυτό με τρομάζει πάρα πολύ. Βλέπω στο βλέμμα τους κάτι που είναι απόλυτα διαθέσιμο και βαθύ και τρομάζω. Λέω Παναγία μου! Είναι τεράστιες οι διαφορές. Πολλές φορές είναι στην ηλικία του γιου μου!

Δεν είμαι άνθρωπος των ταμπού, δίνω λίγο την εντύπωση ότι είμαι κομ ιλ φο αλλά δεν είμαι έτσι. Θεωρώ πολύ θεμιτό μια μεγαλύτερη γυναίκα να έχει σχέση με νεότερο άνδρα. Δεν μου έχει τύχει. Ερωτευόμουν μεγαλύτερους άνδρες, πιθανόν λόγω του μπαμπά μου».