Κώστας Αρζόγλου: «Ένα απογευματάκι μου είπαν ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο και…»
Τηλεόραση

Κώστας Αρζόγλου: «Ένα απογευματάκι μου είπαν ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο και…»

Κώστας Αρζόγλου: «Ένα απογευματάκι μου είπαν ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο και…»

Όσα αποκάλυψε στον Νάσο Γουμενίδη

Καλεσμένος στην εκπομπή, Επί τόπου, βρέθηκε ο Κώστας Αρζόγλου και αναφέρθηκε στην ενασχόλησή του με το θέατρο, το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε αλλά και τις κόρες του που ακολουθούν εξίσου την υποκριτική.

«Οι γονείς μου ανησυχούσαν ότι σπούδαζα και τελικά θα πεθάνω στα παγκάκια. Ήταν φτωχοί οι αθλητές τότε, με πήγαιναν για Βαλκάνια, για τέτοια. Έκανα ένα θεατρικό στο σχολείο και στην παράσταση ήρθε η Κατίνα Παξινού να δει τι κάνει ο εγγονός της. Εκεί με γοήτευσε, με κέρδισε, με μαγνήτισε. Θυμάμαι τα χέρια της μόνο και εκεί που είχα υποτροφία για ψυχολογία, πήγα στο Εθνικό θέατρο. Όλα τα επαγγέλματα που είπατε πριν, ήταν ότι ψαχνόμουν. Μου άρεσε πάντα να κόβω το νήμα και να σηκώνω την κερκίδα όρθια».

«Φοβήθηκα όταν είχα όγκο στον εγκέφαλο. Μόλις είχα κάνει τα Βαμμένα κόκκινα μαλλιά και τη ζωή του Ίωνα Δραγούμη και ξαφνικά εκεί που ήμουν στην κορυφή, σου λέει ένας γιατρός κάτι και ανατρέπονται όλα. Έπαιζα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη τότε. Ένα απογευματάκι μου είπαν ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο και ο μόνος που το είπα ήταν η Έλενα Ακρίτα. Ήρθε στην Κρήτη και η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Και την παρακάλεσα και της λέω “Κοίτα να δεις. Ένα πράγμα θέλω, να παίξω”. Ήταν κωμωδία και το κοινό το καημένο έβλεπε ανθρώπους να παίζουν κωμωδία με δάκρυα στα μάτια. Ήταν μια τραγική κατάσταση!

Ακόμη κινδυνεύω να χάσω το σπίτι μου.

Είναι άλλο πράγμα να λέει κάποιος στο παιδί του για τον μύθο των Πανθέων και άλλο να το κάνει. Ήταν μια καταπληκτική επιλογή της Κάτιας Δανδουλάκη να το ξανακάνει!

Είμαι εντελώς περήφανος για τα παιδιά μου! Η μεγάλη μου κόρη είναι διεθνής ηθοποιός, θα παίξει στο παλιό θέατρο και η μικρή μου κόρη κάνει ένα είδος θεάτρου που μου αρέσει πολύ. Ακολουθούν τα βήματά μου χωρίς να έχω κάνει τίποτα, από μόνες τους. Με τη Μαρία είχαμε φαγωθεί και παίρναμε με δόσεις φωτογραφικές μηχανές γιατί έχει ένα απίστευτο ταλέντο. Και μια μέρα μου λέει “Μπαμπά, αύριο δίνω στο Κουν”. Έμεινα άναυδος».

Διαβάστε επίσης

Βίκυ Χατζή: «Δεν πίστευα το πόσο καλά είχαν κλωνοποιήσει τη φωνή μου. Αρκούν 4 δευτερόλεπτα για να…»