Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όσοι θέλετε να με δείτε ξανά πρωθυπουργό μην πάτε για μπάνιο, ψηφίστε»
Τηλεόραση

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όσοι θέλετε να με δείτε ξανά πρωθυπουργό μην πάτε για μπάνιο, ψηφίστε»

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Όσοι θέλετε να με δείτε ξανά πρωθυπουργό μην πάτε για μπάνιο, ψηφίστε»

Σε προεκλογικό ρυθμό ξανά η χώρα

Με φόντο τον δεύτερο κύκλο των εκλογών στις 25 Ιουνίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ομιλία στο Περιστέρι τονίζοντας την ανάγκη για μία σταθερή κυβέρνηση στη χώρα.

«Κάποιοι με λένε “κύριε Πρωθυπουργέ”. Δεν είμαι πρωθυπουργός. Όσοι θέλετε να με δείτε ξανά πρωθυπουργό να πάτε στις κάλπες στις 25 Ιουνίου. Μην πάτε για μπάνιο, ψηφίστε. Αυτή η μεγάλη νίκη που πετύχαμε, δεν σημαίνει τίποτα. Οι κάλπες θα είναι ξανά άδειες» σημείωσε με έμφαση.

«Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στο διχασμό και την τοξικότητα. Ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ενότητα, ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος πολιτικός λόγος που εμείς καταφέραμε να εκφράσουμε».

«Που πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ντέρμπι; Ήμουν σίγουρος για το αποτέλεσμα γιατί γυρνώντας όλη την Ελλάδα έβλεπα ότι η ελληνική κοινωνία αλλάζει και προοδεύει κάτι που δεν έβλεπαν άλλοι. Μας επιβράβευσαν οι πολίτες για τα 4 χρόνια της πολιτικής μας, για τη διαχείριση των κρίσεων. Βάλαμε την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, φυλάξαμε τα σύνορα μας, τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας. Τι έχουν να πουν αυτοί που έλεγαν ότι θα είμαστε πίσω στους νέους; Εμείς δεν βλέπουμε τη νεολαία σαν καύσιμη ύλη για τον λαϊκισμό όπως τον έβλεπαν άλλοι. Εμείς σκύψαμε στα προβλήματα των πιο αδύναμων συμπολιτών μας και αποδείξαμε ότι μόνο η ΝΔ είναι η μεγάλη λαϊκή προοδευτική παράταξη. Στηρίξαμε τα νοικοκυριά στην κρίση, και δημιουργήσαμε με την πολιτική μας πολλές και καλές θέσεις εργασίας και η δυτική Αθήνα μας επιβράβευσε».

Καταφέρθηκε κατά της απλής αναλογικής λέγοντας ότι «σήμερα η χώρα θα είχε σταθερή κυβέρνηση αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική» και κάλεσε τον κόσμο «να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στη ΝΔ για να υπάρχει σταθερότητα. Όσα περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσο δυσκολότερη είναι η αυτοδυναμία. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία για να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».