Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η Νέα Δημοκρατία με 158 «ναι»
Τηλεόραση

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η Νέα Δημοκρατία με 158 «ναι»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε η Νέα Δημοκρατία με 158 «ναι»

Ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε για μεγάλες αλλαγές

Ψήφο εμπιστοσύνης από την απόλυτη πλειοψηφία των βουλευτών εξασφάλισε το βράδυ του Σαββάτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Στην προβλεπόμενη από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ονομαστική ψηφοφορία επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς αυτή, και επί 300 ψηφισάντων, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΝΑΙ», οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Αρνήθηκαν να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, δηλαδή ψήφισαν «ΟΧΙ», οι 142 βουλευτές της αντιπολίτευσης (Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς-Προοδευτική Συμμαχία, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, Σπαρτιάτες, Ελληνική Λύση-Κυριάκος Βελόπουλος, Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα “Νίκη”, και, Πλεύση Ελευθερίας-Ζωή Κωνσταντοπούλου).

«Η Ελλάδα έχει περάσει στην εποχή των μεγάλων αλλαγών και μακάρι να συνοδευτούν από μεγάλες συναινέσεις. Σε κάθε περίπτωση, η εντολή που πήρε η ελληνική κυβέρνηση είναι να προχωρήσει και να υλοποιήσει αυτές τις μεγάλες αλλαγές».

«Πρώτος εγώ μίλησα για τις μεγάλες μάχες που πρέπει να δώσουμε και τις προκλήσεις που ανοίγονται μπροστά μας, αλλά πειστικά σχόλια δεν άκουσα. Εμείς αναζητούμε τεκμηριωμένες, κοστολογημένες προτάσεις. Τελικά χρειαζόμαστε πιο σφιχτή δημοσιονομική πολιτική ή έχουμε τράτο για να δώσουμε περισσότερα, αποφασίστε!», είπε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.