Λάκης Γαβαλάς: «Κάποτε σκεφτόμουν αν η πισίνα έχει το σωστό χλώριο και τώρα οι άνθρωποι πλημμυρίζουν»
Τηλεόραση

Λάκης Γαβαλάς: «Κάποτε σκεφτόμουν αν η πισίνα έχει το σωστό χλώριο και τώρα οι άνθρωποι πλημμυρίζουν»

Λάκης Γαβαλάς: «Κάποτε σκεφτόμουν αν η πισίνα έχει το σωστό χλώριο και τώρα οι άνθρωποι πλημμυρίζουν»

Ο Λάκης Γαβαλάς δεν αναπολεί καθόλου τη χλιδή του παρελθόντος

Ο Λάκης Γαβαλάς κάθισε στον καναπέ του Στούντιο 4 και έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη με απίθανες ατάκες, με αφορμή την πρεμιέρα της σειράς Στα σύρματα την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου στις 21.45 στην ΕΡΤ1.

Ο γκουρού της μόδας και επιχειρηματίας υποδύεται έναν καθηγητή Τέχνης φυλακισμένο – όπως και ο ίδιος κάποτε- που διδάσκει τους συγκρατούμενούς του.

Όπως είπε πηγαίνει στο ίδιο γυμναστήριο με τον πρωθυπουργό και τη σύζυγό του αλλά και τον δήμαρχο Αθηναίων.

Αρχικά εξήγησε γιατί φέτος το καλοκαίρι ξαναβρέθηκε στη Μύκονο ενώ είχε δηλώσει ότι δεν θα ξαναπάει. Ο λόγος ήταν το μαγαζί που εγκαινίασε, και όπως χαρακτηριστικά είπε «δεν ήξερα ότι το όνομά του στα Ιταλικά σημαίνει “σε βαράω”».

«Αν δούλεψα στη Μύκονο; Κάηκε ο κερατοειδής μου από τα φλας που με βγάζανε φωτογραφίες. Εσείς φταίτε που με κάνατε τόσο διάσημο και ο κόσμος με αγαπάει και θέλει να φωτογραφίζεται μαζί μου και είναι πολύ τιμητικό.

Προχτές μια κυρία μου θύμισε την μητέρα μου και μου είπε ότι κάνει περιοδεία με παραδοσιακούς χορούς και ήταν σαν να έκανα ψυχανάλυση δυο μήνες. Αυτή η κυρία με έσφιξε στην αγκαλιά της και μου λέει “πόσο σας αγαπάμε”. Δεν συγκρίνομαι εγώ.

Ο άνθρωπος του Emily in Paris ήρθε να με βρει επειδή είμαι έτσι.

Όταν δουλεύω γίνομαι σκλάβος και θα πάω από την αποθήκη. Κάνω τη δουλειά μου χωρίς να αμφισβητώ αυτό που συμβαίνει. Δούλεψα στη Μύκονο και για βιοποριστικούς λόγους και για τη χαρά της δημιουργίας» είπε.

«Με έχεις κάνει και πονάω ακόμη» είπε απευθυνόμενη στη γυμνάστρια που τον γύμναζε το καλοκαίρι.

«Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι είδα μαγαζιά που δεν είχαν καθόλου κόσμο και άλλα που δεν έπρεπε ήταν γεμάτα.

Η κάθαρση έγινε επί μέρους. Όταν δεν μπορεί να περάσει ένα παιδικό καρότσι από τη Χώρα μετά τις 9 το βράδυ δεν λέγεται κάθαρση. Πήγα σε νησιά αλλά σαν τη Μύκονο δεν υπάρχει.

Εγώ με πετσέτα στην παραλία; Με μπουρνούζι, έβαλα ανθρώπους να στρώσουν την παραλία με τσουγκράνα» είπε με χιούμορ.

Το χαμένο σπίτι στη Μύκονο και ο θαυμασμός του κόσμου

«Το σπίτι μου στη Μύκονο το πήρε ένας Αιγύπτιος και το έκανε τριπλάσιο όταν εγώ είχα αυθαίρετα μόνο 20 τετραγωνικά. Ήταν ένα κόσμημα και το έχτισε. Είχε ήδη 10 δωμάτια. Τι θα τα κάνει; Αυτή είναι η χώρα μου, αυτή είναι η πατρίδα μου.

Τώρα απολαμβάνω τα ηλιοβασιλέματα, βρήκα την ησυχία μου, πριν έτρεχα γιατί είχα ντίνερ στο σπίτι μου. Η ζωή μου είναι γεμάτη σκηνικά, δεν αναπολώ κανένα. Δεν ξαναγυρίζω πίσω. Πάντα ήξερα ότι η ζωή είναι απρόβλεπτη. Ο άλλος έπινε τον καφέ του στο μπαλκόνι και του ήρθε το νερό μέχρι εδώ πάνω κι εγώ θα αναπολώ το σπίτι της Μυκόνου;

Κάποτε σκεφτόμουν αν η πισίνα είναι γεμάτη εντελώς και έχει το σωστό χλώριο για να μην έχει μικρόβια και τώρα οι άνθρωποι πλημμυρίζουν και δεν μπορούν να ζήσουν. Τι το ήθελες Λάκη μου αυτό το πράγμα; Βλέπεις το νερό που απολάμβανες τι καταστροφή φέρνει.

Αισθάνομαι ότι με έχει αδικήσει η χώρα γιατί έβγαζα μεροκάματα που πλήρωνα σε πολύ περισσότερους ανθρώπους, μόνο αυτό.

Προλάβαινα εγώ να χαρώ τα λεφτά; Δεν πήγα ποτέ σε ένα πάρτι σχεδιαστή μέχρι το πρωί, ντάγκλα από την κούραση, έλεγα ένα γεια και έφευγα γιατί την επόμενη μέρα είχα πρωινό με την Άννα Γουίντουρ και έπρεπε να με δει λαμπερό.

Έχω μπαλάντζα στη ζωή, από τη μία αυτοί που με πρόδωσαν και από την άλλη με εξυμνούν και είναι περισσότεροι.

Με φοβόντουσαν πολύ, ακόμα και τώρα και δεν ξέρω γιατί.

Μου φαίνεται τραβηγμένο που με αγαπάει τόσο ο κόσμος αλλά έχει δίψα από κάποιον που να τα λέει καλά και δεν μασάει τα λόγια του και παράγει έργο».

Η εκπομπή που ονειρεύεται

«Θέλω να κάνω μια εκπομπή οδοιπορική, να πάω στην Κοζάνη, στη Δράμα; Πού έχουν τον αργαλειό, που έχει μια ανιψιά που δεν έχει βγάλει την τρίχα και έχει ταλέντο, την ανακαλύπτω, και μετά πάω στο καφενείο με τον άντρα της που δεν έχει πάει στον οδοντίατρο με το καπελάκι του και εγώ με το καπέλο μου και στο τέλος χορεύω ζεϊμπέκικο στην πλατεία του χωριού. Και μετά θα πάω στον διάσημο σχεδιαστή και θα τον ρωτήσω αν εμπνεύστηκε από μας το πατρόν» είπε και εξήγησε ότι δεν προχώρησε γιατί δεν έχει χρόνο.

Τα Σύρματα της ΕΡΤ

«Τα Σύρματα ήρθαν γιατί ήθελα να δείξω ότι υπάρχει μια αξιοπρέπεια στη φυλακή μου και στη ζωή μας τίποτα δεν πρέπει να κοιμίζει το χιούμορ μας.

Δεν μπορούσα με τίποτα να αποστηθίσω τα λόγια. Υπάρχει μια σκηνή και ο Πάνος Σταθακόπουλος έκανε μια γκριμάτσα στο γύρισμα, εγώ μπλόκαρα τελείως. Είχαμε 9 ώρες γύρισμα, σε 9 ώρες τα είπα! Τα κράταγε ο Πάνος πάνω του τα λόγια!

Είμαι σε 5-6 επεισόδια. Θέλει να μου γράψει κι άλλα αλλά είπα όχι.  Τα γυρίσματα έχουν γίνει στο Δρομοκαΐτειο».

Ο Λάκης εξήγησε πώς από ένα πάρτι της Άννας Βίσση ο παραγωγός του Emily in Paris τον διάλεξε για να παίξει στα επόμενα επεισόδια.

«Κάποια στιγμή πρέπει να πάμε στο πάρτι που θα τραγουδήσει η Άννα Βίσση στη Σχοινούσα. Με καλεί μια κυρία στο σκάφος της, παίρνω την Άννα Βίσση και την καλώ γιατί ήταν ο παραγωγός του Emily in Paris με τον σύζυγό του. Μείναμε τρεις μέρες μαζί. Δεν περνούσα απαρατήρητος. Δεν έχω δει καν τη σειρά. Δεν ξέρω αγόρι κορίτσι είναι; Αυτή είναι;» ρώτησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια βλέποντας το μόνιτορ.

«Οι κακές ενέργειες να φεύγουνε. Έχω ξεμπερδέψει από τα δικαστήρια. Τσάντες κράταγα μόνο μία για να μη ζηλεύουν οι δικαστίνες. Δεν με νοιάζει το παρελθόν.

Ο πατέρας του, οι σχέσεις και οι αδελφή που δεν του μιλάει

«Το μέλλον το σκέφτομαι μόνο ως προς την υγεία μου. Με το που αρρωσταίνω να αισθάνομαι ότι ταλαιπωρώ τους άλλους. Θεωρώ ότι έχω τόση δύναμη εσωτερική, που όταν κάποιος ταράζεται και μου μιλάει άσχημα αναρωτιέμαι τι του έκανα και τον τάραξα».

«Με τη μία μου αδελφή και τα ανίψια μου δεν μιλάω, με την άλλη μιλάω και με τα ανίψια μου. Μάλιστα με την ανιψιά μου έχουμε ανταγωνισμό. Εκείνοι με απέρριψαν, είπαν ότι δεν είμαι καλός άνθρωπος. Μου στοιχίζει πολύ γιατί έχει παιδιά που θέλω να είμαι κοντά τους. Εγώ δεν θέλω να πιέζω κάποιον να κάνει κάτι που δεν το αισθάνεται. Ήθελα να κλείσω λογαριασμούς.

Από πάντα αγαπούσα την οικογένεια και τα παιδιά. Σκέφτομαι ότι θα μπορούσα να έχω. Στην πορεία άλλαξα flavors οπότε ήταν δύσκολο. Όταν ξαναγεννηθώ θα κάνω 18 παιδιά.

Όταν ήμουν μικρός ο μπαμπάς ο αυστηρός ο Ηπειρώτης ήταν το πρώτο μου κοινό. Είπα ότι θα μου άρεσε να έχω ένα ατίθασο παιδί. Οπότε χόρτασα αγάπη και στα 19 πήγα στο εξωτερικό, η αγάπη ήταν καλό εφόδιο να εκτοξευτώ. Γι αυτό έκανα δεσμό με μια γυναίκα που έμεινα 9 χρόνια. Τελικά όταν γύρισα στην Ελλάδα και με απέρριψε, αναζητούσα το ανδρικό πρότυπο σε σχέσεις, να με αγαπάει όπως ο πατέρας μου. Ήταν άντρας και μιλούσε αντρικά. Κοντραριζόμασταν γιατί αγαπιόμασταν. Όταν στα 60 έλεγα ότι ήθελα ένα παιδί ήμουν πια 60.

Τα 72 μου χρόνια βαραίνουν μέσα μου κάποιες φορές, όταν γίνομαι σαχλός. Δεν γίνεται να αποζητάς να γίνεις γκαραζιέρης για να απαιτείς ο γρύλος να σηκωθεί στην ώρα του» είπε.

Διαβάστε επίσης:

Ξεκαρδιστικός Γαβαλάς: «Δεν είμαι η Βανδή που προλάβαινε και εκπομπές και γκόμενο!»