Αλέξης Κούγιας: «Ο άντρας δεν βάφει μαλλί και δεν κρύβει την ηλικία του, δεν είναι το ωραίο φύλο»
Late night shows

Αλέξης Κούγιας: «Ο άντρας δεν βάφει μαλλί και δεν κρύβει την ηλικία του, δεν είναι το ωραίο φύλο»

Αλέξης Κούγιας: «Ο άντρας δεν βάφει μαλλί και δεν κρύβει την ηλικία του, δεν είναι το ωραίο φύλο»

Η εφ' όλης της ύλης συνέντευξη του ποινικολόγου στη Αθηναΐδα Νέγκα

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε στην πρεμιέρα της εκπομπής Καλύτερα αργά και την Αθηναΐδα Νέγκα ο Αλέξης Κούγιας. Σε αυτήν μίλησε για τους έρωτές του, την Εύη Βατίδου, τον καρκίνο, τη δικηγορία, ακόμα και το ενδεχόμενο του αν θα ξαναπαντρευτεί.

«Πάντότε είχα supercar… Αν έχεις κάνει φτωχός το όνειρο σου είναι τα μεγάλα σπίτια και ειδικά εγώ έχω ένα κόμπλεξ, θέλω το σπίτι μου επειδή μεγαλώσαμε σε υπόγεια και είχαμε ταλαιπωρηθεί από πλημμύρα το 1964, να είναι ψηλά και να μη βλέπει άλλα σπίτια.

Βάζω μουσική στο αυτοκίνητο από Τερζή και μου αρέσει το ζεϊμπέκικο. Χορεύω σπανίως, αργό ζεϊμπέκικο. Μόνο ανδρικός χορός είναι το ζεϊμπέκικο… είναι του ντερτιού όχι του πανηγυριού.

Στο σπίτι μας ποτέ δεν στεναχωρηθήκαμε. Είχαμε αρχές σε ακραίο βαθμό. Στο φαγητό η πρώτη κουταλιά έπρεπε να πάει στη μητέρα μου. Στην ταβέρνα το πρώτο κοψίδι έπρεπε να πάει στη μητέρα μου, μίλαγε Γαλλικά και έπαιζε πιάνο.

Γεννήθηκα την 1/1/1951 μαζί με την ψήφιση του παλιού ποινικού κώδικα.  Η μητέρα μου ήταν από πλούσια οικογένεια, ερωτεύτηκε τον πατέρα μου σε διακοπές, έφυγε από εκεί και πήγε στην Πετρούπολη. Ο πατέρας μου είχε τζαμάδικο. Την είχαν αποκηρύξει τα αδέλφια της.

Κάθε μέρα μου προτείνουν να διηγηθώ τη ζωή μου, ο Δ. Λιγνάδης είπε ότι είναι παραμύθι.

Ήμουν δύσκολος. Ερωτεύτηκα παράφορα την πρώτη μου γυναίκα, ήμασταν πιτσιρίκια, έφυγε πολύ νωρίς, στα 26 της. Έζησα για χρόνια σε ξενοδοχείο όταν “έφυγε”. Δεν ήθελα να πάω σπίτι μου. Με ειδοποίησαν ότι πέθανε η μητέρα της και να πάω να πάρω τα πράγματά μου. Το μόνο που ήθελα ήταν να πάρω μια γυναίκα και να πω παντρεύομαι. Στα 50 μου γνώρισα την πρώην σύζυγό μου και την ερωτεύτηκα παράφορα. Έχω πει ότι στην εκκλησία πηγαίνεις μόνο αν είσαι τρελά ερωτευμένος και χωρίζεις όταν δεν θέλεις να πας σπίτι σου.

Ο άντρας δεν βάφει μαλλί και δεν κρύβει την ηλικία του, δεν είναι το ωραίο φύλο. Η γυναίκα και την ηλικία της πρέπει να κρύψει και το μαλλί της πρέπει να φτιάξει» .

Μιλώντας για την περιπέτειά του για τον καρκίνο περιέγραψε πώς δεν αποκάλυψε σε κανέναν τι του συμβαίνει και πήγε στο νοσοκομείο.

«Περιμένω με αγωνία… είναι άτιμο πράγμα ο καρκίνος. Ο γιος μου μετά από αυτό μου ζήτησε να του λέω κάθε μέρα την αλήθεια».

Ο ποινικολόγος περιέγραψε την αντίδραση της μητέρας του όταν γνώρισε την Εύη Βατίδου και έμαθε τον επάγγελμά της.

«”Α, κατάλαβα” της είπε αλλά την αγάπησε τόσο πολύ».

Οι μεγάλοι μου έρωτες δεν ήταν γνωστοί.

Έλεγα στην κόρη μου που είναι καλλονή ότι η ομορφιά δεν είναι τίποτα, αυτό που θα σε βοηθήσει είναι η παιδεία. Θα στεναχωριόμουνα αν η κόρη μου ήθελε να γίνει μοντέλο. Είναι ενοχλητικό να έχεις μόνο ομορφιά και να μην έχεις παιδεία.

Έχω φάει χυλόπιτες με το κουτάλι. Μου άρεσε μια κοπέλα στα Πατήσια που ήταν άλλης κοινωνικής τάξης. Έγινε δικηγόρος και έκανε 3 γάμους με τοπ νεαρούς. Όταν την ξαναείδα μουτζωνόταν που δεν ανταποκρίθηκε. Είμαι εκ φύσεως ρομαντικός… μ’ αρέσει να κατακτήσω».

«Αν έγραφα βιβλίο θα ήταν για την ανθρωποκτονία. Δεν σκέφτηκα να σκοτώσω αλλά να δώσω ξύλο. Έχω όρια.

Ο Λαζόπουλος εκτελούσε συμβόλαια θανάτου, επί 8 χρόνια με έλεγε κοντό, ανήθικο. Με ενοχλούσε γιατί έβλεπαν τα παιδιά μου που δεν είχαν τη δυνατότητα να το φιλτράρουν. Ο γιος μου μου έλεγε “πατέρα αυτός ο ανόητος πάλι σε κορόιδευε”.

Δεν θα αναλάμβανα τοκογλύφο… Χάσαμε ένα καλυβάκι όπου ένιωθα πρίγκιπας.

Από δώ και πέρα πρέπει να μου αρέσει ο κατηγορούμενος»