Ανθή Βούλγαρη: «Ήμουν “εφημεριδατζού”. Μου είχαν βάλει την ταμπέλα της ψυχαγωγίας χωρίς να με ρωτήσουν»
Late night shows

Ανθή Βούλγαρη: «Ήμουν “εφημεριδατζού”. Μου είχαν βάλει την ταμπέλα της ψυχαγωγίας χωρίς να με ρωτήσουν»

Ανθή Βούλγαρη: «Ήμουν “εφημεριδατζού”. Μου είχαν βάλει την ταμπέλα της ψυχαγωγίας χωρίς να με ρωτήσουν»

Όσα είπε στον Θεοχάρη Ιωαννίδη

Στην εκπομπή Night Out βρέθηκε καλεσμένη η Ανθή Βούλγαρη και μίλησε για τα παιδικά της χρόνια, την περιπέτεια υγείας της αλλά και στο ενδεχόμενο να δημιουργήσει τη δική της οικογένεια.

Η δημοσιογράφος εξομολογήθηκε πώς ο σύζυγός της τής στάθηκε από την πρώτη στιγμή και κατάλαβε πώς μαζί του θα πορευτεί μια ζωή.

«Ήταν άσχημο που βίωσα μπούλινγκ για τα κιλά μου. Πολλά παιδιά δεν με έκαναν παρέα λόγω των κιλών μου. Είναι ένα παιδικό τραύμα.

Ακόμα θυμάμαι που ήμουν στο χωριό και πήγα να πάρω δεύτερο κουλουράκι και μου χτυπάει το χέρι η θεία μου και μου λέει “Εσύ δεν θα πάρεις δεύτερο”. Επειδή ήμουν παχουλό παιδάκι.

Δεν υπήρχε μια κατεύθυνση του να τα χάσω για λόγους υγείας. Δεν κλείστηκα στον εαυτό μου γιατί δεν μασούσα. Είναι βάρβαρο για ένα παιδί, πολύ τραυματικό.

Με βοήθησε το κατηχητικό. Η πίστη μου με έχει βοηθήσει. Με βοήθησε σε κάποια βασικά πράγματα του χαρακτήρα μου. Ότι δεχόμαστε τους ανθρώπους όπως είναι, ότι είμαστε ευγενικοί.

Υπήρξαν στιγμές που είπα “Γιατί σε εμένα Θεέ μου;” και ταυτόχρονα το μετάνιωνα. Δεν μου επιτρέπεται να κλονίζεται η πίστη μου πλέον. Πέρασα μια περιπέτεια με την υγεία μου και δεν μου επιτρέπεται να μην πιστεύω.

Μίλησα για το θέμα υγείας γιατί είμαι ένας άνθρωπος που μοιράζομαι, σαν να μου φεύγει ένα φορτίο. Μετά σκέφτηκα ότι και κάποιος άλλος μπορεί να πάρει δύναμη. Μετά σκεφτόμουν ότι ίσως θεωρήσουν ότι το εκμεταλλεύομαι. Κάποια στιγμή με βλέπει μια μαμά σχεδόν δακρύζοντας, της είπα να πάει στο γιατρό μου και με πήρε τηλέφωνο και μου είπε χίλια ευχαριστώ. Είναι το μεγαλύτερο δώρο!

Ο Κώστας μου στάθηκε πολύ ενώ δεν ήμασταν αρκετό καιρό μαζί. Ήμασταν περίπου 7-8 μήνες μαζί. Μου στάθηκε πολύ, με βοήθησε ψυχολογικά. Του είπα να απομακρυνθεί γιατί είναι δύσκολο γιατί μπήκα στη θέση του. Δεν ήξερα ακριβώς τα αισθήματά του τότε. Αλλά έμεινε εκεί! Λες ότι με αυτόν τον άνθρωπο θα συμπορευτώ. Βλέπεις και πώς είναι στις δύσκολες καταστάσεις ένας άνθρωπος.

Η επιλογή μου είναι συνειδητή γιατί με τον Κώστα είμαστε και φίλοι, συζητάμε. Δεν μπορείς να κάνεις οικογένεια αν δεν συζητάς. Κατάλαβα ότι αν έρθει ένα παιδί θα είναι καλός πατέρας».

Οικογένεια, ψυχαγωγία και ενημέρωση

«Αν ερχόταν ένα παιδί και έπρεπε να μπει σε δεύτερη μοίρα η καριέρα θα το έκανα. Όταν αποφασίζεις να φέρεις στον κόσμο ένα παιδί είσαι 100% δεσμευμένος με το παιδί. Αν δεν μπορείς, καλύτερα να μην το αποφασίσεις. Αν χρειαζόταν να είμαι ένα διάστημα μακριά από την τηλεόραση και αν μπορούσα να ανταπεξέλθω οικονομικά, θα το έκανα. Νομίζω ότι μπορείς να τα συνδυάσεις όλα. Τόσες γυναίκες δουλεύουν και να προλαβαίνουν όλα. Το θέμα είναι να έχεις εποικοδομητικό χρόνο με το παιδί.

Την ερώτηση “πότε θα κάνεις παιδί” τη θεωρώ πολύ άκομψη. Γιατί μια γυναίκα να μη θέλει ή να προσπαθεί και να της κάνει την ερώτηση τη στιγμή που προσπαθεί και να μην έχει πετύχει. Εγώ έχω έρθει πολλές φορές σε αυτή τη θέση. Υπάρχουν γυναίκες που δεν θέλουν να κάνουν παιδί. Μπορεί να πληγώσεις, μπορεί να γίνει μαχαίρι στην καρδιά αυτή η ερώτηση.

Το #metoo αφορά όλους τους χώρους. Ως άνθρωπος έχω δεχτεί κακοποίηση λεκτική και παρενόχληση σεξουαλική μέσα στον χώρο εργασίας όταν ξεκίνησα. Είμαι από τους ανθρώπους που φρενάρω απότομα. Είμαι τόσο αυθόρμητη που δεν υπολογίζω και τις συνέπειες. Εγώ ήμουν πολύ κοφτή. Ότι την επόμενη φορά που θα συμβεί αυτό θα σε προσβάλλω σε όλους τους συναδέλφους και θα φύγω. Ότι έκανα ότι δεν καταλαβαίνω αλλά μέχρι εκεί.

Θυμάμαι όταν είχα πρωτοξεκινήσει, ένας γνωστός κύριος της σόουμπιζ μου είχε ζητήσει ραντεβού, του είπα όχι και μου είπε πώς με αυτά τα μυαλά δεν θα πάω μπροστά. Τον είδα μετά από χρόνια και του είπα ότι “Είδες που πήγα τελικά μπροστά;”. Ήθελα να πάω με τον δικό μου τρόπο!».

«Είναι ένας ανταγωνιστικός χώρος. Δεν έχω δει το σκληρό πρόσωπο της δημοσιογραφίας αν και έχω μείνει χωρίς δουλειά, με έχουν απορρίψει. Έχω κάνει πράγματα ότι δεν μου πήγαιναν και έπρεπε να αλλάξω πορεία. Στην ψυχαγωγία δεν ήμουν καλή, γινόμουν αντιπαθητική. Δεν αισθανόμουν άνετα με τα θέματα που συζητούσαμε και μου έβγαινε μια άμυνα. Ενώ τώρα αισθάνομαι μια αγκαλιά από τον κόσμο. Με ενοχλούσε το σκληρό gossip, δεν μπορώ να το υπηρετήσω.

Ήταν σχολείο και καλώς έγιναν! Ό,τι ζούμε συμβαίνει για κάποιο λόγο. Έπρεπε να παρθεί μια απόφαση και την πήραμε. Δεν μετανιώνω. Ήμουν πάντα στην ενημέρωση γιατί ήμουν εφημεριδατζού.

Δεν ήθελα να βγάλω την ταμπέλα της ψυχαγωγίας απλά μου είχαν βάλει μια ταμπέλα και δεν ξέρω γιατί. Αλλά δικαιώθηκα! Μου έδωσαν τίτλο που δεν με ρώτησε κανείς».