Δημήτρης Πιατάς: «Έκανα πλάτες στον Μπονάτσο για να μην βγαίνει με τη Βουγιουκλάκη»
Late night shows

Δημήτρης Πιατάς: «Έκανα πλάτες στον Μπονάτσο για να μην βγαίνει με τη Βουγιουκλάκη»

Δημήτρης Πιατάς: «Έκανα πλάτες στον Μπονάτσο για να μην βγαίνει με τη Βουγιουκλάκη»

Η απόπειρα να ασχοληθεί με τις επιχειρήσεις και τα σημαντικά πρόσωπα της ζωής του

Ο Δημήτρης Πιατάς βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή The 2Night Show και μοιράζεται στιγμές από συνεργασίες που έχουν χαραχτεί στη μνήμη του.

Ο ηθοποιός μίλησε για την περίοδο που αποφάσισε να ασχοληθεί με το επιχειρείν και που σε κάθε περίπτωση δεν θα αγγίξει ποτέ ξανά!

«Έχω κρύψει τους καθρέπτες γιατί δεν έχω λόγο να κοιτιέμαι και με αυτόν τον τρόπο έχω αυτοπεποίθηση.

Βγαίνει τόσος πολύς κόσμος για συνεντεύξεις που δεν με χρειάζεστε. Για να βγω πρέπει κάτι να έχω να πω αλλιώς δεν βγαίνω.

Το σημαντικό σε αυτό που ζούμε και βιώνουμε πρέπει να είμαστε παρόντες και να εκτιμάμε κάποια πράγματα. Το θέατρο είναι το επάγγελμα που βιοπορίζονται αλλά δεν σου δίνει χρήματα. Το να είσαι ηθοποιός θεάτρου δεν είναι εύκολο, υπάρχει μια κρίση. Πρέπει να είσαι και άνθρωπος ορχήστρας. Το μεγαλύτερο λάθος μου είναι ότι θέλησα να γίνω επιχειρηματίας.

Αν αποφασίσεις να γίνεις καλό επιχειρηματίας, αποτυγχάνεις σαν καλλιτέχνης. Κράτησε πέντε με επτά χρόνια και δεν θα το επιχειρούσα ποτέ ξανά.

Η αιτία που έκανα επιχείρηση δεν ήταν για να βγάλω χρήματα αλλά να διαφοροποιηθώ καλλιτεχνικά. Η αγορά είναι το πώς σε φαντάζονται, και διεκδικείς την διαφορετικότητά σου. Απέτυχα οικονομικά αλλά πέτυχα καλλιτεχνικά που είναι πιο σημαντικό».

«Είπα “όχι” σε πολλά χρήματα»

«Δεν κάνω τηλεόραση αλλά έκανα σε συνδρομητική πλατφόρμα για να δηλώσω ότι κάνω τηλεόραση. Έχω να δουλέψω σχεδόν 30 χρόνια στην τηλεόραση. Μπορεί να φταίω και εγώ γιατί διεκδικώ καλύτερα τα πράγματα, είμαι λίγο πιο επαναστάτης.

Μου ζήτησαν να κάνω στο MEGA μια σειρά καθημερινή, είπα όχι και έκανα λάθος γιατί έχασα πολλά χρήματα και με αντικατέστησε ο Κώστας Καζάκος.

Πριν από κάποια χρόνια μου ζήτησαν να κάνω μια διαφήμιση, μου έδωσαν πολλά χρήματα, και τότε μου είπαν συγκυριακά να παίξω στην Επίδαυρο τον Κύκλωπα και είπα όχι σε πολλά χρήματα».

Μεταξύ άλλων, ο Δημήτρης Πιατάς μοιράστηκε και κάποιες στιγμές – αστείες και μη – με σημαντικά πρόσωπα του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

«Με τον Θανάση Βέγγο όχι μόνο ήμασταν φίλοι αλλά μου έλαχε να είμαι και στο τέλος της ζωής του στο νοσοκομείο, τον αποχαιρέτησα. Με ειδοποίησαν και βρέθηκα πρώτος γιατί έμενα κοντά. Με έβαλαν στον νεκροθάλαμο μόνο μου και τον αποχαιρέτησα συγκλονιστικά. Κλαίγοντας και αποχαιρετώντας.

Μια φορά είχα πάει στο νοσοκομείο και ήταν “έξαλλος” με την αποκλειστική που καθόταν δίπλα του και εκείνος ήταν ξαπλωμένος. Έλεγε “δεν μπορώ εγώ να είμαι έτσι και να είναι όρθια η γυναίκα”. Ήταν πολύ ευγενής».

«Ο Ντίνος Ηλιόπουλος ήταν κομψός και ευγενής άνθρωπος. Δεν έχω ξανασυναντήσει στη ζωή μου τέτοια προσωπικότητα.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος για μένα ήταν ένας τεράστιος σκηνοθέτης, με εξαιρετική προσωπικότητα, με κάποιον τρόπο ήταν ο “γκουρού” μου!»

«Έκανα πλάτες στον Βλάσση Μπονάτσο για να μη βγαίνει με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Η Αλίκη με θεώρησε ότι είμαι το καλό παιδί – δεν ξέρω, δικό της πρόβλημα. Είπε στον Βλάσση να κάνει παρέα μόνο μαζί μου και για ξεκάρφωμα ο Βλάσσης έλεγε ότι βγαίνει μαζί μου.

Η Ρένα Βλαχοπούλου ήταν φοβερή προσωπικότητα και την ενδιέφερε το μεροκάματο και όλη η ιστορία».